Hela MH resultatet inlagt på hemsidan

Nu har jag äntligen fått ordning på bilder och lagt in dem tillsammans med resultatet på hemsidan.
 Under "Om Ella" och mentalbeskrivning.  MEn jag bjuder på några bilder här med :-)

Avståndsleken, ella vill "nästan" leka


"vem är det där matte"


"Läskiga spöken"


"Men roligast är nog att va hemma och leka med barnen"


"jag är duktig på att hoppa"

matte hon var så mentalt slut så hon gick och la sig hon :-)

Nu har vi gjort det

MH test på Nacka brukshundsklubb. Bäst av allt Ella är skottfast hon fick en 1 på skott. Hon tyckte spökerna var läskiga och stod bakom mig i kopplets längd. Jag kände inte att hon drog och testledaren funderade och beslutade att säga åt mig att släppa. När jag gjorde det gick Ella och satte sig någon meter bort bland publiken. Inte vid husse utan mitt i publiken. Sedan gick hon fram och nosade på dem efter att jag tagit av huvudbonaden.
Dumpe tyckte hon inte heller speciellt mycket om men hon gjorde en undanmanöver utan att ta bort blicken. Hon ville inte komma fram till Overallen förrens den låg på marken och när vi skulle passera overallen gick hon över till min högra sida. Lock och kedjor på plåt gjorde hon en snabb undanmanöver men gick sedan direkt fram utan min hjälp.
Avstånds leken sprang hon halva vägen fram till Figuranten och stod där med viftande svans och skällde.

Däremot blåvägrade hon att följa testledaren en millimeter, men det hade jag nästan räknat med. Det är inget som vi inte gjort med Ella. Hon är ju mest med familjen. Men det är ju faktiskt en träningssak. Dock beslutade då testledaren att inte utföra hanteringsbiten. I början var jag nervös vilket direkt syntes på Ella. Hon blev stissig och lite olydig. Ville inte bli kopplad. Då la jag mig till med lydnadskommandon och hållning vilket fungerade perfekt. Hon blev otroligt lydig :-))
Jag kommer lägga in hela resultatet och bilder på vår hemsida men det får vänta tills i morgon för nu vill Maria ha datorn.

Perroträff med drag och knåd

November för ett år sedan anordnade Sanna och jag vår första perropromenad som Perroombud i Stockholm. Idag har vi haft ytterligaren en Perroträff. Den här träffen tyckte Ella och säkert flera andra hundar var lite konstig. Inte mycket lek eller promenad utan att matte skulle knåda hela kroppen och dra i alla ben. Konstigt, Ella var dessutom en riktig surtant muttrade mest hela tiden bara någon av de andra hundarna tittade åt hennes håll. Men det går över om någon vecka när svallvågorna efter löpet lagt sig :-)

Jag tyckte dock kursen var rolig och intressant och vi fick lära oss hur vi kan massera och stretcha för att hunden ska må bra och få bättre förutsättningar att klara vardag som tävling. Greppen i Stretchingen var lite knepiga så jag valde att ta kort på dem som minnesanteckningar. (kanske inget man ska pröva utan att ha gått kurs först) Jag lägger dock ut dem här för att ni andra från kursen ska få möjlighet att se.  Ruffa heter hunden som fick genomgå demonstrationen. det gjorde hon med den ära. Jag vill tacka Camilla på HundPoolen i Sundbyberg för en bra dag.

Frambenen


Övning 1

Övning 2

Övning 3

Övning 4

Bakbenen

Övning 1


Övning 2


Övning 3


Övning 4

Lite trickigt var dessa Stretchövningar och man får träna varsamt.

Förutom Ruffa så var Max, Iza, Manne, Siiri, Hedda, Peppar och Ella totalt 8 hundar.
Sedan är det alltid roligt att träffas och diskutera allt från uppfostran, schampon, Klövjeväskor eller olika tävlingsgrenar och moment. Alltid lär man sig något :-)


Max och Ruffa väntar på att bli masserade.


Manne flirtar vilt med Iza som inte är så imponerad.


Iza vill ha järnkoll på sin leksak

Satt just och räknade ut att sedan förra året i november har vi träffats 13 ggr. Ca en gång i månaden. Totalt har ca 110 hundar deltagit på träffarna. (samma hund är räknad flera gånger) Jag tror vi är uppe i ca 45 olika hundar.
De träffar som dragit mest är promenaderna.

Underbara dag

Idag lyser solen och det ligger lite, lite snö eller kanske frost på marken. Underbar luft att andas och jag har fått massor av saker gjort, så det blev en underbar lunchpromenad med Ella idag,
På promenaden tränade vi spårupptag då gräset var fruset så även en människa kunde hitta och följa spår :-), Vi tränade fotgående med löpare, stavgångare och vanliga promenerande som störning. Det går i vanliga fall 85% av tillfällerna om ingen börjar prata med Ella (dvs tittar på henne och pratar) då har hon svårt att sitta kvar utan vill fram och nosa/hälsa på människan. Men idag fungerade även det bra.

Blir också glad att det fungerar att lämna Ella ensam hemma utan problem. Idag fick hon vara ensam i 3-4 timmar. Jag har inte tidigare behövt lämna henne och därför slarvat med träningen av det.

Tänkte också gå publikt med mitt senaste lilla projekt "vår hemsida", slå gärna en kik om du har lust :-)
Har haft förmånen att på arbetstid lära mig ett nytt verktyg för att göra hemsidor m.m. Så då kunde jag ju inte låta bli att göra en till mig själv. Har inte riktigt bestämt om jag ska börja blogga därifrån oxå. Vi får se. Sidan är inte klar ännu men det är en början.

Ha en underbar dag/Susanne

Första snönIdag kom ett ordentligt regn/snö väder över oss i Stockholm. Stora häftiga flingor som färgade marken snabbt vit och otroligt blött. Idag har vi varit på brukshundsklubben och gått en promenad. De hade skottträning på lydnadsplanen.
Ella reagerade inte alls på skotten. Hon tittade bara upp på mig sedan försatte hon nosa runt. Jätteskönt.

Igår bestämde jag mig också för att köra lite lydnad. Jag bestämde mig innan för att gå upp till fotbollsplanen och köra för att göra det hela lite mer likt ett "riktigt" tränings/tävlingspass.

Vi tränade fotgående, läggande under gång och ställande under gång. Ella kunde skilja på Ligg och Stå idag. Hon valde också bort kommandot "Tallkotte" och "Svångrem". För att öka motivationen i träningen använde jag en boll. Tidigare har hon när hon varit lös på något sätt förstått att hon ska stå still eller lägga sig ner när vi gått några meter. Blivit släpande efter mig liksom, Genom att använda bollen och skicka den framåt när hon går bra vid sidan av mig eller ge henne kommandot stå eller ligg och skicka bollen bakåt så börjar detta "släpande" försvinna men det händer att hon ibland blir för "het" i stället och ligger lite för långt fram. Det är bara att jobba på.

Ögon UA

Idag har vi varit och ögonlyst Ella. Droppar skulle droppas i hennes ögon med 5 minuters mellanrum för att vidga pupillerna  vilket hon inte riktigt tyckte om. Direkt bestämde jag att jag ville droppa själv, men Ella sa icke sa nicke. 
Efter lite jobb fick jag in dropparna, sen blev det en lång väntan på vetrinären. Väl inne så fick jag hålla medan Vetrinären lyste med två olika saker i ögonen sedan kom resultatet. Ögonen var fina. Skönt, nu har vi gjort de två sakerna vi lovat uppfödaren, Ulrika. Röntgat höfter och lyst ögon, det känns skönt då allt är bra.

På en kvart

Ella tyckte vi var lite tråkiga häromdagen ochjag hade lite dåligt samvete. Hon hade fått vara hemma med Maria som var sjuk. En kort promenad till Lunch och när jag kom hem så var det dax att laga mat. Men 15 minuter hade jag över medans jag väntade på att maten skulle bli klar. Ett post-it block låg på matbordet när jag skulle duka. La ner en lapp på golvet, Ella var genast med på notorna. Mycket snart satte jag lappen på lampknappen, många små korvbitar gick åt. Efter 15 minuter kunde Ella släcka och tända lampan utan post-it lappar :-) Hon är helt otrolig, Måste givetvis tränas mycket mer, sätta kommando på osv. Men det är otroligt vad man kan göra medans man väntar på att vattnet ska koka eller maten bli klar :-)


Bus eller Godis

det känns som om det finns hur mycket som helst att göra. I fredags ville min minsting göra Halloweenfint. Så det var bara att bita ihop och sätta igång. (Fast egentligen behövde jag arbeta några timmar till)

Mats fick köpa med sig en pumpa hem som vi sedan gjorde iordning så här fint.
Spöken, häxor och vår fina spindel hängas upp.
Johan ville göra gröna pannkakor (det har vi gjort ett antal år tidigare) men karamellfärgen var slut så jag fick "muta" honom genom att göra pannkakstårta med sylt, grädde, glass och chokladsås.  Det funkade det också.
Ella gick runt och luktade på alla spöken och pumpan var högintressant. Jag var lite orolig att det skulle bli lite för varmt då vi hade 4 värmeljus i.

Vi hade också köpt godis till alla busande barnen fast det kom ovanligt få detta år. Vi tvingade Maria och hennes bästa kompisar att följa med Johan på vår lilla gränd. Vilket de gjorde, tyckte nog det var lite kul också när de hade en ursäkt.


RSS 2.0