Vårtecken

100media_imag001 (MMS)

Vårtecken


Första bilden tagen med nya mobilen

100media_imag000 (MMS)

Första bilden tagen med nya mobilen


Sista snöbilderna för i år

Kanske, för nog märks det att det är vår, snön försvinner snabbt och jag  har varit lite missnöjd med mig själv för mina fotoprestationer senaste halvåret. Så jag har försökt plugga lite. Mer nöjd är jag nu men ju mer jag läser dess då mer verkar det finnas att lära sig.


Ella är inte den enklaste att fånga på bild. Men det gäller att inte ge upp.

 Kan man hoppa över den


Så kan man ju också bada i den :-) Årets första bad, Ella verkade faktiskt njuta Efter att bada i ån så var det dax att bada i snön.


Här ser man verkligen hur "blöt" snön är. Jobbig att gå i för både människor och hundar.


Ella är inte speciellt bolltokig. Men tillräckligt för att använda bollen i lydnadsträningen och för lite gymnastik ut i djupa snön. Bara det vankas godis när man apporterar den :-)

Hoppas helgen blir varm så resterande snö nu försvinner.Våren och Perropromenad

Igår var det ljuvligt väder och Perropromenad stod i planeringen. Fick tom Husse/maken med mig. Han älskar skogspromenader men följer oftast inte med på dessa perroaktiviteter.
Det var över 10 grader varmt blå himmel och en värmande sol. Förra marsträffen hade vi på samma ställe då var Ki här och körde uppletande med oss och om mitt minne inte sviker mig så hade vi en bra dag med lite snö och lite kallare väder. Året innan var vi också på samma ställe då vadade vi i vatten.

Så dagens snösmörja var väl att föredra. All skare var borta och den snö som hade trampats kompakt kändes som smör. Alltså gansak svårgått men vi fick bra motion både 2 och 4 benta.

Det gick bara att gå på led och ju längre bak man gick dessdå enklare blev det för då hade vi andra trampat ner smörjan.Ella utanför stigen (Vit snö gör ännu svårare att fotografera en svart hund)


Soya var smart och höll sg till upptrampad mark, Nyklippt som hon var ville hon inte sitta eller ligga under hela promenaden.


Dembo yster och full av bus


Vårt lilla fikaställa hade som tur var blivit bitvis snöfritt så vi kunde sitta i solen och njuta av medhavd fika, helt underbart.


Sanna och Tuss matte hade varit på en bra föreläsning så Sanna passade på att berätta om vikten av passivitetsträning och hur Eva Bodfält tyckte man skulle träna in det, samma teorier jag fick lära mig av Lena på vårt läger i höstas att hunden ska ligga möjligen sitta och kunna lämnas var man än är. Börja med att stå bredvid för att sedan även ex.v. kunna ställa ordning agilityplan utan att hunden rör sig från den plats man lagt den på. Vi kan väl säga att vi alla skulle behöva träna på det, vissa mer och andra mindre.

Vi hade bestämt oss för att köra lite allmänlydnadsträning där i solen men det var innan vi såg snömängden och svårigheten att gå på/i snön.  Istället fick det bli lite hantering och vi visade hur tandvisning i LK1 går till. Allmänlydnaden får vänta till nästa tillfälle :-)


Här minglar och tränar vi lite. Uppskattningsvis var det runt 15 hundar och dessdå fler mattar och hussar. Det är alltid roligt då man knyter nya kontakter samtidigt som man träffar ett flertal som varit med sedan vi startade dessa träffar. Blandningen känns bra. Idag var Trizza äldst med sina 6 år och valpen Teddy yngst med sina 10 månader (Trizzas barnbarn)

Mycket att göra,

ja, man skulle kunna tro att jag sitter och solar fortfarande men det är mycket nu.
Jobbar många och långa timmar, med flera deadlines att hålla. Samtidigt som vi håller på att lansera nya Perroklubbens hemsida, vilket är kul men det vore roligare om vi gick live med en färdig och granskad sida.
Tur att Ki är så duktig på att ösa in material, Men jag måste försöka få till mina delar :-)
Dessutom har jag hjälpt kusinen med inbjudningskort till bröllop och en hemsida till jobbet.
Alla jobben är jätteroliga men varför kan de inte komma en i taget.
Det är orsaken till att det varken blir mycket hundträning eller bloggande.

Sanna behövde hundvakt så i helgen fick jag sitta och räkna ut när Ella ska löpa nästa gång. Om jag räknat rätt så blir det i början på maj +/- någon vecka. Det gjorde att jag också kunde komma till skott och bestämma mig gällande tävlandet (Lydnad). Målsättningen är att vara klar för debut för lydnadsklass 2 till Gränna, då har jag hela våren och sommaren på mig att lära in de momenten :-) Då återstår frågan om jag ska tävla något mer i Lydnadsklass 1 innan löpet. Det innebär tävlingar i april och hur kommer markerna och vädret vara då?
3 veckor innan start måste man ju anmäla sig och det kan hända mycket väder och snömässigt på 3 veckor.
Undrar hur platsliggning och läggande under gång funkar på dyblötmark. Ja, den som väntar får se. Snön hade inte varit något problem i alla fall.
Sen har jag ju satt upp att starta en appeltävling (ganska tokigt med hela maj borträknat) men hemmaklubben har en apell/spår tävling första helgen i oktober, vi får satsa på den.
Jag har anmält mig till Apollogruppens traiballkurs, vore kul om jag kunde få med mig några kompisar, det är samma instruktör som vi hade prova på Rallylydnad med. Kursen hålls i Huddinge.
Sista målet jag satte upp var att starta en öppenklass viltspår också. Men den planerar jag närmare när snön försvunnit och vi hunnit träna lite.

Nu kan det dröja ett tag innan ni får höra mer från oss.

Mys i solenElla och jag sitter i solen och tar igen oss efter skidturen. Underbart vårväder där solen värmer och temperaturen har gått från nattens -20 grader till altanens 0 grader :-)

Sol och underbart

Nu hemkommen från en 5 kilometers runda med vila på rastplats med näsan mot solen :-)
Ljumskarna värker men det är det värt. Ella är härligt utmattad och ligger på mina fötter. Johan, Mats och Maria har kört slalom och nu får vi såsa lite innan det ska bli en drink på afterski.....

Imponerande hund

Varje gång jag hittar på någon ny grej med Ella blir jag imponerad. I helgen är vi i Säfsen, Ella har fått följa med för första gången då jag bestämde mig för att skippa slalom och istället köra långfärd. Jag har goda förebilder i Calmigos hund Dita med matte som berättat hur duktig hon är men jag har aldrig kört själv med Ella. Igår när vi kom upp hit gick vi och tjuvkikade på spåranläggningen och hittar en skating och hundspår på 12 km. Skulle vi våga.......
Jag är extremt ovan skidåkare med en hund som aldrig sprungit bredvid ett par skidor.

Men som vanligt Ella greppade läget direkt och drog mig i 3 km. Folk stannade och tyckte det såg så härligt ut då Ella såg så engagerad och glad ut :-). Efter 3 km så släppte jag Ella lös så hon fick springa i eget tempo vi körde ytterligare 7 km. Sen tog vi rast och jag var helt slut redan träningsvärk i muskler jag inte visste att jag hade.

Sista km spännde jag fast Ella så hon fick dra mig tillbaka till bilen. Vi var ute i ca 2,5 timmar tillbaka till vår fina hyrda stuga. Några timmar senare får springer Ella iväg med Maria och Mats på skidor för att ta ett litet spår på 3 km. De åker fel någonstans efter vägen och vänder när skylten visar att de kört 4 km. Totalt blev det 2 mil för Ella, men hon var lika glad för det och nu har hon slocknat helt.

Totalt är vi 7 personer i stugan min guddotter på 3 år med familj och Johan, Maria, Mats och jag. Spännande med en 3 åring då Ella inte är så van vid små barn. Men hittills har det gått jättebra.

RSS 2.0