Första valpträffen

Idag har vi varit på första valpträffen. Vi träffades på Eskilstunas brukshundsklubb där valparna fick leka. Vi kom först strax efter kom Chanja. Ella gick på och började leka, Chanja var lite mer tillbakadragen. Därefter kom Carisma hon och Ella liknar varandra väldigt mycket fortfarande tycker jag. Carisma var dock lite mindre och hade rakare päls. Sedan kom Ulrika, Elina och Per som lät Moya och Mira stanna i bilen en stund. Våra valpar kände igen sina tidigare mattar och husse och blev överlyckliga. Sen kom Sunny och snart därefter Chanto. Nu hade Ella lekt så mycket så hon gick och la sig i skuggan. Moya och Mira fick nu komma ut från bilen och till slut kom Zita. Nu var vi fulltaliga. Vi saknade 2 valpar Candiva och Chica. Efter ytteligare lite lek gav vi oss iväg på en promenad i skogen. Vilken lycka hundarna rusade runt inte bara efter stigen utan i snår och gyttjepölar så det vita såg vi inte längre på valparna. Ella hittade formen igen och lekte mycket med Chanto och på slutet av promenaden Zita. Tillbaka till bilarna sedan åkte vi hem till Calmigos. Där väntade Douglas med en härlig sallad och nybakt bröd.
Tomten var som gjord för 6 vilda valpar. Många blickar gick till poolen men sedan hittade de dammen med fina fiskar i och beslutade sig för att där var det nog skönare. sagt och gjort 6 valpar tumlade ner i dammen. Undrar om vi skrämde slag på fiskarna. Ulrika visade oss också klippmaskinen och Sunny fick stå modell och bli klippt. Hon var jätteduktig. Så vi kommer att ta en vända till till Eskilstuna innan vi åker iväg på semester skulle jag tro. Men jag drar nog på de så länge der går för kag vill ha kvar vår valp (teddybjörn) Det var en härlig dag och när vi åkte hem vid 16 tiden hade jag 2 sovande barn och en sovande hund i bilen. Hittar inte sladden så jag kan ladda över bilderna så titta på Ulrikas bilder så länge http://calmigos.se/valptraff1.htm

Ella busfröken

Ella har nu nästa helt arbetat bort sin osäkerhet inför andra hundar. I går var vi ute på landet där min kusins blandis Charlie och en goldentik Chassi var. De är "stora" hundar både till ålder och storlek. Jag har varit lite orolig för mötet med Charlie då han är mycket och överallt. Så innan jag kom bad jag att de skulle koppla sina hundar de första minutrarna vilket de gjorde. Först mötte vi Charlie. Det tog bara någon minut så hade Ellas osäkerhet släppt och Charlie var bara intresserad av sin boll. Chassi gick lika bra.
Så snart var alla hundarna lösa och Caramella sprang efer Charlie överallt nafsandes i hans bakhasor för att få igång lite lek. Charlie markerade några gånger att han inte var intresserad av att leka med en sådan "liten fjant" sedan sprang han efter sin boll igen. Ella var lika lycklig för det. Sprang efter honom så gott det gick och lekte i alla fall. Chassi struntade hon nästan helt i.
Ungarna tyckte det var underbart 3 hundar att leka med. Efter ett tag blev det 4 då grannens Cavalier king Charls hund också gav sig in i bolllekandet. När vi kom hem sprang Ella upp till staketet och funderade på varför grannens Texas inte stod där beredd att leka. Nåväl. I morse fick hon sig en liten lekstund med Texas och nu vilar/sover vi för att efter frukost åka till Eskilstuna för valpträff.
Förresten igår var vi också och lämnade grejer i vår sjösatta båt. Ella var med men gick ganska snart och sov i en hytt då det var efter "leken" med Charlie. Jag var glad för att hon inte hoppade i vattnet (ingen flytväst, kallt och svårt att få upp henne någonstans) dessutom att hon acklimatiserade sig så snabbt till båten så att hon ganska direkt somnade

Underbar morgon

Caramella har nu börjat sova lite längre på mornarna. Nu går vi upp vid 6 tiden. Det är ju rätt årstid att skaffa valp. När vi går ut och kissar lite så lyser solen varm och fåglarna kvittrar. Man kan inte annat än vakna med ett leende. Efter frukosten och ungarna är pussade och skickade till skolan så går vi ut en morgonpromenad. Vi har en skogsdunge rakt över gatan. Ofta tänker jag att vi bara ska gå runt i skogsdungen men alltid (hittills) så har promenaden fortsatt till en 30 minuters skogspromenad. Idag underbart härligt med solen värmande på ryggen och en jättelycklig hund. Jag vet att våren/sommaren inte håller i sig så det gäller att suga på karamellen nu när det är som bäst :-)

Ella och Texas

Idag när vi var ute på vår förmiddagsrunda så träffade vi Cockerspanieln Texas, vår närmaste grannes 9 månaders hund. Hittills har Caramella inte alls velat vara med oavsett hur charmerande Texas än har varit. Hon har sprungit och gömt sig. Skällt ut Texas, morrat ja allt utan att vara glad för att ha en lekkompis så nära. Idag svängde det, Texas kom fram och plötsligt började Ellas svans gå och de lekte lika härliga lekar som hon gjort med sina syskon i kullen. Texas öron fick sig en rejäl duvning. Men han verkade också uppskatta leken och sällskapet.
De kunde nog ha fortsatt mycket längre än vad de gjorde men jag skulle hem och jobba så det fick räcka med en kvart. Nog för att få mersmak.

Vatten över huvudet :-)

Vi ville ha en spansk vattenhund men frågan är om det inte bara är en vattenhund. Varje dag betår av någon slags bad. Gyttja,bäcken, källsjö, hav eller badkar spelar ingen roll. Inte heller verkar det inte spela någon roll om vattnet är kallt eller varmt. Ella är som tokig i vatten. Nu i kväll så borde hon vara jättetrött efter att ha varit på brukshundsklubbens ungdomsträff. Där Maria har varit och tränat i mjukisgruppen för valpar. Trots att hon är trött så hör jag plums inne i badrummet sedan kommer Ella ut dyblöt efter att ha hoppat ur badkaret och ruskar sig där vi sitter vid datorerna. Sedan direkt in och plums igen innan jag hinner stänga dörren och hälla ut vattnet. Nu är det bara att torka upp allt vatten från golven. Toktjej men en duktig sådan även idag fick vi beröm för att hon fattar snabbt och gör övningarna bra med stor koncentration. Duktig Caramella.

Ella på valpkurs

Igår var Ella med på valpkurs. När vi kom ur bilen var alla hussar/mattar och hundar redan där. Ella tog sig försiktigt in i hagen. Hon ställde sig ett tag bakom mina ben. Vi körde i gång ganska så direkt. Vi körde olika kontaktövningar, sitt, ligg och stå med handkommando. Caramella var superduktig. Jättekoncentration och ögonkontakt hela tiden. det enda hon hade svårt med var "stå". Ella sätter sig gärna ner i väntan på kontakt med mig. (Hon vet väl att jag smälter som smör då). Hon var också mycket intresserad av att ta in de andra människorna och hundarna. efter kursen stannade vi kvar en stund och socialiserade. det fanns ju både jättehundar och små plutthundar jämfört med Ella. Först ville Ella hälsa på en Berner Senner hund. Hunden la sig snällt ner för att bli lagom stor. Ella var framme och nosade men kom snart fram till att hon tyckte den hunden var lite väl stor. Sedan gick hon fram och hälsade på en pudel och en terrier. Pudeln var jämnstor medan terriern var mycket mindre. Någon riktig lek blev det inte förrens 7 månaders labradoren kom. Då kunde Ella komma igång lite. Men jag tror allmänt att hon var helt slut efter dagens strapatser så vi tog det lugnt och gick hem tidigt. Det blir ju fler gånger. Ella sov sedan gott hela natten. Jag vaknade t.o.m. före henne :-) kl 6:30 nu på morgonen.

Vetrinärbesök

Nu har vi precis kommit hem från vetrinären. Ella skulle ha sin 12 veckors spruta. Ella är ju en försiktig dam som helst vill ha koll på främlingar bakom mina ben eller under soffan. Så det var spännande att se hur hon skulle reagera. Det första hon gjorde, när vi blev lämnade i undersökningsrummet, i väntan på vetrinären var att bajsa i ett hörn. Fast jag hade försökt bajsa henne innan vi gick dit :-)
När hon väl kom upp på undersökningsbordet var hon lite avvaktande men fick lite godis av vetrinären och det gillar ju Caramella. Sedan hittade vi en ny fästing och jag bad vetrinären titta på Ellas bett då började Ella morra och även nafsa mot vetrinären. Men efter tillsägelse slutade hon med det och vetrinären fortsatte känna igenom Ella. Nu uppförde hon sig mycket bättre. Avvaktande men inga morr eller tänder. Sprutan blev tagen och vi är hemma igen. Nu sover Ella efter dagen strapatser som inte är slut ännu. Vi ska på valpkurs i det dåliga vädret i kväll.

Caramella 3 månder

image19

På jobbet

Idag började invänjningen av att ta med Ella till Jobbet. Jag behövde gå på ett möte så jag lämnade av Ella hos maken där hon fick vara i 3 timmar. Det fungerade jättefint när hon väl gjort sig hemmastad så låg hon fint vid Mats fötter. Hon fick mycket beröm av arbetskamraterna för att hon var så lugn och hanterbar :-)
Men det tog hon ut sedan när vi kom hem till barnen då blev det full fart igen.

Första dagen på valpkursen

Martin och jag åkte till Ingarö i går för att börja valp/unghundskurs hos "Lyckliga hundar". Caramella fick stanna hemma då det var ett teoripass. På kursen kommer 8 hundar att delta den äldsta är en liten pudeltik på 10 månader den yngsta kommer att vara Ella. Men 2 andra hundar är jämngamla med Ella sedan har vi några på 6-7 månader. Den största hunden kommer nog vara en Berner Senner hund och den minsta en Cairnterrier (tror jag de heter) Vi ser fram emot nästa vecka då Ella ska följa med. Det går mycket bättre nu både att se och träffa andra hundar ute. Igår så kom en dagisgrupp och gick förbi till och med det var spännande och Ella ville fram och nosa. Men det var för att ingen av barnen brydde sig om henne. De hade en egen Goldenhanne med sig.

Vilken helg

Otrolig vårhelg med vint väder. Man vill bara sitta ute och njuta. Lördagen bestod i att Ella för första gången fick möta hela släkten. Lite fundersam var hon allt när huset invaderases av stora och små tvåbeningar. Inte gick hon att krusa heller. Hon la sig under soffan där hon hade utkik om det skulle komma några godsaker. Lite bus med hussar och mattar sträckte hon sig till också och på nåder nosade hon på en eller annan hand. Tja, hon kommer lära sig.
På söndagen packade vi in oss i bilen som bar iväg till Caramellas syrra Sunny (Calmigos Cevilja). Ella greppa ganska snart vad det gick ut på och närmade sig Sunny. Sunny var lite mer avvaktande men efter någon kvart var det dax att lyfta ut dem så de fick sätta full fart. Vilket de också gjorde. Sunny körde helt slut på Ella men roligt hade de. Efter någon timme bar det av hemmåt igen med en sovande hund i bilen. Hon ville inte ens gå från bilen in i huset så trött var hon. Men ännu en positiv hundkontakt gjord. Vi är nu uppe i det magiska talet 12 gällande både miljöer, hundar och människor i och med helgen.
Idag ska jag och sonen iväg på valpkurs (teoripass) Ella får vänta till nästa vecka då hon är vaccinerad.

image18

Hur ha kvar vattnet i vattenskålen

När vi köpte mat/vattenskålar köpte vi två uppsättningar. Vanliga i rostfritt jättelätta att spela vatten rugby med. Ella har nog rekordet att tömma vattenskålen på 2 sekunder. Dessutom köpte jag två till båten som skulle vara svåra att välta. JAg provade en av dessa efter att ha torkat upp efter Ellas busstreck två gånger i rad och vips så slutade hon försöka få ut vattnet på golvet. Ett litet tips till er andra i C-kullen som jag vet har samma bus hemma.


Så här ser den ut


En bild kan säga mer än 1000 ord

image16
Igår fick vi för en kort stund tillbaka vintern. Caramella var överlycklig och sprang som en batting och gled i snön.
Hennes favoritgrop (en grop efter ett körsbärsträd vi grävde upp i höstas) var täckt med snö men det grävdes snabbt bort av en entusiastisk Ella. Se all snö hon har kvar i ansiktet :-)

Mamma Moya kommer och hälsar på

Idag fick vi besök av halva gänget från Calmigos. Hundarna, Elina och Ulrika, Jättekul tyckte vi allihop. Nyfikna på om hundarna skulle känna igen varandra. Först träffades vi på mässan där jag, Maria och Johan hade varit och tittat på freestyleuppvisning sedan möttes vi vid Perroringen där vi hejade på pappa Pelle. Pelle kom tvåa och det var jättekul att träffa honom live. Vi fick åka med Ulrika hem, där Ella och Mats väntade på tomten. Ella kände helt klart igen Ulrika och Elina men var ändå lite avvaktande. Moya kände direkt igen sin dotter men även här var Ella lite avvaktande men sedan verkade även hon förstå vem som var här. Moya kräktes upp mat för att mata Caramella. Däremot är det tveksamt om Mira kände igen Ella. När Ulrika gosade med Ella blev hon riktigt svartsjuk :-)
Det blev ett kort besök då de skulle vidare till brorsan Chanto men vi hoppas de kommer tillbaka en annan dag.

image15

Skogspromenad

Häromdagen tog hela familjen en skogspromenad med Ella. Vi gick till en källsjö en bit bort. Caramella älskade att springa runt i skogen upp och nedför backarna och över alla stenar och rötter. Det fanns mycket att nosa på och sedan gällde det att hålla ihop familjen vilket inte är det lättaste. När dottern pinnade iväg i full sprutt. Medans jag med ont i foten kom linkande efter. Ella sprang fram och tillbaka för att hålla i hop lilla flocken. Vattnet i sjön var dock på tok för kallt för att ta ett bad i.

image14

I dag började vardagen för mig

En hel dag utan Caramella. Satt faktiskt på jobbet och saknade henne, redan. Fast make och barn var hemma så Ella gick det ingen nöd på. Jag kom hem väldigt sent. Så pass sent så att Maria, Johan och Ella låg och sov. Ella hörde mig när jag gick upp för trappan så hon kom gäspandes och mötte mig. Så jag har iallafall fått gosa i 2 minuter innan hon bestämde sig för att gå och lägga sig igen under sängen som blivit hennes tillhåll under nätterna.

Magiska siffran 12

12 snälla hundar, 12 miljöer och 12 olika människor innan 12 veckor är en tummregel som Ulrika, vår uppfödare, har dragit för oss. Dessa har vi börjat jobba hårt på, det svåraste kommer bli 12 snälla hundar. Nog för att hundarna omkring oss är snälla men det verkar inte Caramella tro på :-).
Idag har dock Maria varit vid en ny sjö med Ella. Trot eller ej men Ella hoppade rakt ut från bryggan och simmade i land TRE gånger. Sedan hem och med leriga tassar berätta allt för mig vid duschen. Så det var lika bra hon fick skölja av sig. Vid lunch tog vi bilen till vårt centrum där vi provade att gå i ett inomhuscentrum (en man stod och spelade dragspel), på en bro där vi mötte barn på sparkcyklar och vanliga cyklar och sitta på en uteservering. Dessutom tog vi vägen förbi busshållplatsen med 3 stora bussar innan vi tog bilen hem. Allt toppades av att syrran och mamma kom på besök. Så visst har det blivit massor av träning idag också. Idag börjar påsklovet hos oss. Så alla utom husse har varit hemma idag. Det trivs Ella med. Men det blir nog lite för lite vila för Ella en sådan här dag skulle jag tro.


en dag full av bus

I dag hände massor med saker. Grannens cockerspaniel togs ner för att se om vi kunde få till en liten lekstund. Men se det ville inte Ella. Hon satt vid dörren och tittade på den andra hunden. När han försiktigt tog sig för nära började Ella skälla frenetiskt. Cockern blev lite skrajsen men ingenting mot vad Ella blev. En eloge till Texas för han tog det faktiskt jättelugnt i sina inviter.
Helt plötsligt ringer telefonen och jag får Ellas syster Zitas husse i luren. Han har läst bloggen och förstått att Ella är lite försiktig vilket även zita är. Vi bestämmer date och zitas familj tar sig hit för en "konfrontation".
Ella intar sin plats på trappan. Zita är lika tveksam, kände de igen varandra efter en veckas bortavaro från varandra. Ser inte så ut, vi fikar ella fortfarande på trappan Zita lite mer kaxig under bordet. Zita lite nyfiken. Maria och Zitas lillmatte gör sig till men Ella och Zita är svårflörtade. Sen helt plötsligt blir Zita intresserad och Maria lyckas locka bort Ella från trappan. Efter att Maria lagt sig ner på marken och flörtat rejält med Zita släpper det. Zita och Ella är igång. Oj, vad de leker de har jätteskoj full fart, pratar, skäller hoppar springer brottas. Men det tog över en timme innan det släppte. Vi har nu bestämt ett nytt möte på Onsdag hoppas det blir av för de är en fröjd för ögat. Nu gäller det att ge Texas och Ella samma chans om Texas kan vänta så länge på att få igång Ella. För jag tror de kan få riktigt roligt ihop de också.


Nu börjar vi äventyren

image12

Ella har varit här en vecka hon känns hemtam så nu har vi börjat vidga vyerna. Vi tar nu promenader med halsband och koppel. Igår gick vi ner till sjön. Ella gick ner med fötterna i vattnet och jagade pinnar. Vi har också lekt i skogsgläntan på andra sidan vägen. Allt går jättebra. En försiktig dam när det gäller vissa människor och andra hundar men bilarna som går förbi har hon nu vant sig vid. Några kompisar till barnen har tittat förbi ibland fungerar det bra andra gånger vill hon inte alls hälsa. Igår kom Farfar för några timmar Ella var lite reserverad men det gick bra. Att hon vet vilka som ingår i flocken syns tydligt. Hon är runt benen på oss hela tiden och älskar att ha kontakt. När jag ska laga mat vill hon hela tiden ligga på mina fötter flyttar jag mig en meter flyttar hon efter suckar och lägger huvudet på min fot igen. Mysigt men inte så effektivt. Hon nattar barnen i deras sängar men går sedan oftast och lägger sig på golvet. Än har hon inte försökt komma upp i min säng. Utan lägger sig under sängen.


RSS 2.0