Vattenträning?

Idag har vi tränat på att vara kopplad för första gången. Halsbandet har vi prövat några gånger. det fungerar men Ella irriterar sig lite på att något hänger sig fast i halsen. Ibland kliar hon sig så hon ramlar ihop i en hög. Men det fungerar riktigt bra nu så då hängde jag i ett koppel. Föst bar hon runt kopplet själv. Glad och stolt sedan fick även jag hålla i kopplet vi gick väl 10 meter utanför tomten. Det gick riktigt bra för att vara första gången. Roligaste var att springa fort. Fast matte hängde väl inte med i den takten Ella ville ha :-)

Därefter gick Ella in och attackerade vattenskålen. Hon förstår inte riktigt vad allt härligt vatten ska ligga i vattenskålen för istället för på golvet. Den här leken ser för härlig ut. Hon studsar upp med båda framtassarna i skålen så att vattnet stänker sedan fortsätter hon så tills allt vatten är slut då lägger hon sig i vattnet på golvet och det ser ut som om hon är riktigt nöjd med sig själv. När trasan kommer fram så blir det också en härlig lek/jakt. Vi kom fram till att hon nog ville bada så vi hällde upp lite vatten i badkaret och tokan försökte själv hoppa i badkaret men kanterna var för höga. Att hon är en vattenhund går inte att ta miste på. Det bådar gott inför sommarens båtsäsong :-) Efter badet var hon så väluppfostrad så att hon torkade sig själv på handduken jag lagt fram.


På jobbet

Igår tänkte jag börja med sociala träningen. När Johan kom hem så skulle vi träna lite bilåkning. Jag behövde hämta dator och mobilen på jobbet. Ella fick följa med. I bilen ynkade hon i några minuter sedan la hon sig med huvudet i Johans knä så det fungerade bra. Sedan bar jag in Ella på kontoret och släppte ner henne där. JAg hade valt en dag då bara en av mina kollegor var på jobbet och han satt kvar och jobbade. Ella gjorde sig hemmastad genom att springa runt och nosa, kissa lite och sedan sätta sig och äta bladen på en växt. Så jag skulle kunna tro att det kommer fungera jättebra när hon väl känner igen alla lukter. Vi stannade bara en kvart innan vi gav oss av hemmåt igen. Samma ynk någon minut sedan la hon sig ner brevid Johan. Vilken tjej.....


Ella fick fnatt :-)

Idag börjar Ella bli lite varm i kläderna känns det som. När hela familjen åkte hemifrån och vi blev ensamma hade Caramella en enmansshow. I trädgården gjorde Ella en bana mellan stubben, trappan, indiantältet och en filt som vi glömt ute igår. Sedan sprang hon i 110 runt runt runt. Brottades med filten, gömde sig i tältet sprang till stubben där hon hittade en leksaksspade som hon "fångade". Säkert i 5 minuter full av energi. Det var en härlig syn. Tyvärr hade jag inte med mig kameran så jag kunde ta ett foto av galenskapen så jag fick bara stå och njuta.

Hon till och med glömde bort bilarna som sporadiskt går på vägen utanför tomten som hon hittills tyckt vara lite läskiga ibland. Men nu sover hon mellan mina fötter och drömmer söta drömmar.......

Vardag igen

Idag blev det vardag, fast ändå inte. Alla barnen är i skolan. Jag försöker arbeta hemifrån. Jag skriver försöker för det är svårt med koncentrationen ibland. Caramella är ju så bedårande. Efter att barnen åkte till skolan så satte jag mig vid datorn. Det tog 5 minuter sedan låg Ella mellan mina fötter och sov. Nu kanske hon får den sömn hon väl behöver. Jag ville inte röra på mig för att inte störa utan satt fokuserat och arbetade till lunch. Nu har lunchen varit och jag och Ella åt picknick på gräsmattan. Gud va härligt. Indiantältet står kvar sen igår till Ellas glädje. När posten kom och dunkade i vår brevlåda sprang hon snabbt in i tältet sedan kikade hon ut under tältduken. Lite skrajsen blev hon allt. Likadant gör hon om det kommer något annat läskigt som en traktor eller lastbil. Så det kommer nog bli kul att ta med henne till jobbet i stan :-) Nu sover hon middag efter att ha tagit befälet över min datormus. Hon såg att sladden rörde på sig så då måste man ju ta och se vad som händer om man drar lite i den. Om en timme har jag lovat att ringa hem Johan från skolan. Så att han får lite egen tid med Ella.


image8

Så det kan bli

Kul att sitta och filosofera. Ella har nu knappt varit här i 2 dagar men det känns som hon varit här jämt. Hon har kategorisert familjen. Vill man ha lugn och ro så ska man gå in till största sonen Martin. Han skyddar en från alla mindre syskon.  Maria hon är bara bäst på att "hänga" med. Det händer alltid något roligt. Medans lillgrabben Johan honom ska man "brottas" och leva runt med. Pappa Mats är det bäst att "krusa" när han är i närheten lever rumpan ett helt eget liv. Medans Matte hon har koll på läget. Idag är det ju en underbar vårdag så vi har varit ute och haft picknick i trädgården. Maria och Johan ville ta fram ett gammalt indiantält, jag var tveksam ville inte att Ella skulle bli skrämd. Men vi gjorde en kompromiss. Ungarna skulle ta fram tältet medans jag var inne med Ella. Men se det ville inte Ella. Hon hjälpte Husse bära fram tältet, Undersökte tältet noga och smet snabbt in i tältet innan det var helt uppsatt. Sedan blev det hennes plats. Tänk så fel Matte kunde ta. Maria, Johan och Ella hade jättekul gjorde gegga med sand och vatten. Så nu är vi inte så rena längre. Ella hade ingen lust att gå in när jag nästan kommenderade in hela flocken för lite vila.
Väl inne, somnade Caramella direkt. Men de hinner nog med en sväng till ute innan solen går ner.

 image6

Sommartid vad härligt

Ja, då sitter jag här jättepigg efter att ha varit ute med Ella och sedan lekt en stund.Vi lekte med en "gosemask" som Maria snabbt sytt ihop på slöjden i veckan. Ella var riktigt i gasen och sprang i full galopp rakt in i vårt soffbord. Vilket ynk det blev och med svansen mellan benen raka vägen in till barnen för tröst. Därefter tog det inte många minuter innan Caramella slocknade men vad ska jag göra? Jag är för pigg för att somna om. Kom då att tänka på att idag går vi över till sommartid :-)
Bara positivt nu blir det enklare att ställa om kroppen med en egen liten väckarklocka.

image5

Fästing på hugget

Vi plockade vår första fästing för säsongen idag. Dottern hittade den i mungipan på Caramella. Stor, fet och äcklig. Finns det några äckligare djur än dessa? Vi fick vara två för att få bort den. Jag fick hålla fast medans Maria tog fästingpincetten. Sedan brände vi den.......
Caramella protesterade bara milt på att vara fasthållen och skötte sig exemplariskt. Sedan var det full rulle igen.


"nya livet börjar"

Igår hämtade vi Caramella. Resan hem gick bra och hon gjorde sig hemmastad direkt.
Svansen går mest hela tiden. Lekte, gjorde sina behov på mattan , käkade för att sedan somna i en hög med 2 av barnen på en madrass i köket. KLockan 5:30 steg vår normalt trötte dotter upp och gick ut på sin första rastning av den efterlängtade valpen. Vilket gick galant.  Kunde inte bli en bättre start på hundägandet.

213461-4

På fredag kommer hon

valpen vi alla längtar efter. Calmigos Caramella är hennes namn vilket vi tyckte var så fint så vi behåller det även till vardags. Fast det blir nog Ella när vi ropar på henne. Rasen är Perro de agua españiol eller Spansk vattenhund. Jag mamman i familjen har alltid velat ha hund men det har inte passat förrens nu. Då gällde det att hitta en ras som passade. Vi har tittat på olika raser länge. Rasen måste vara lagom stor. Gilla vatten då vi spenderar mycket tid i och runt vatten, Inte kräva för mycket pälsvård, vara smart och både kunna "softa" och vara aktiv i träning och lek. Makens arbetskompis tipsade om Perron som de också tittat på. Jag föll direkt. Läste allt jag kunde hitta och gick på utställning. Hittade en tik hos en uppfödare som jag verkligen gillade och ställde mig i kö då det visade sig att hon skulle paras. Nu är vi äntligen framme vid tidpunkten då vi ska hämta henne. Jättespännande.

image3


RSS 2.0