Gott 08

Gott nytt år och ha ett riktigt bra år. Jag firar ny år genom att byta utseende på bloggen. Hoppas ni tycker om den:-)
Idag ska Ella vara hemma hos grannarna med Molle (Golden hannen) hon brukar leka med några timmar medans familjen ska gå på bio (Arn) sedan har vi bestämt att fira nyår hemma. det ska bli mysigt och skönt. Får se hur Ella reagerar ikväll på alla smällare och raketer. Hittills har det gått bra. Hon har hört en hel del på avstånd och tittar oftast upp på mig men när jag är likgiltig så fortsätter promenaden. I går kväll smälldes en raket av på närmare håll även det gick bra. Vi har ju även tränat Ella med hjälp av en skiva med skott, raketer och åska. Men den reagerar hon inte alls på. Möjligen när det hördes regn lyfte hon på huvudet.. Men ikväll blir stora testen.
Som sagt ha en riktigt härlig kväll och hoppas att det fungerar bra med era hundar.

Godissök

Jag har börjat sätta fast små godisbitar på stammar som sedan Ella får söka efter. Nu har hon fattat galoppen och så snart vi saktar in vid ett träd tror hon det finns godis i stammen och börjar söka.

image89


Brun mellan tårna

Jag upptäckte att Ellas hår mellan tårna är brunfärgat. Som tur är har jag en jättebra uppfödare som svarar på alla ens frågor. Ulrika trodde det kunde vara svamp och kan behandlas med mjällschampo. Så idag har jag masserat in mjällschampo mellan tårna på Ella för att sedan skjölja bort det efter några minuter. Ska upprepa behandlingen några dagar. Tack Ulrika för att du stödjer mig så bra:-)


Nu hundsport

Idag fick jag nys om en ny hundsport (i alla fall för mig) som kallas Treibball verkar jätteroligt. Vallning av stora Yogabollar in i ett handbollsmål. Kanske något att prova på när man inte har tillgång till får. Försökte googla på ordet hittade enbart en länk till Hjos BK. Men det låter lika roligt som rallylydnad men inte lika logistiskt enkelt. Man behöver ju 8 yogabollar, ett mål och en halv fotbollsplan :-) Kanske något för brukshundsklubben att ta in under sina armar.


Är tonåringen på ingång....

Helt klart märker jag en skillnad på Ella. Från att förut bara ha tagit sig max 20 meters radie runt mig så har hon dubblerat distansen. Dessutom låtsas hon inte att jag ropar på henne vare sig stanna eller hit fungerar klockrent numera. Hon har dessutom börjat säga ifrån på olika sätt till andra hundar. Några gånger har hon blivit fly förbannad när någon hotat hennes godis eller mat. Dessutom när hanhundar blir alltför närgångna.
Hon har blivit tuffare och tycker inte att saker och ting är så hemska längre (vägskyltar, soptunnor, vuxna karlar och små barn). Att stjäla saker händer nu stup i kvarten och hon älskar när vi jagar henne. Pennor, underkläder och plastglas är snart ett minne blott i denna familj. Men hon är helt fantastisk rolig med alla ljud och gester. Hon flörtar med alla möjliga för en liten godbit. Hon har dessutom börjat "prata" nu när jag sitter här vid datorn talar hon klart och tydligt om att hon vill bli gosad med.  Så då får jag väl krypa ner till henne på golvet fö lite mys.

Idag har jag tagit bilder på Ella och hennes kompis Molle. Här kommer de, min mor är speciellt förtjust i Golden så njut nu :-)


Juldagen innebär vilodag med flockpromenad

I dag har vi sovit länge. Ella vaknade inte förrens 9:30 så det blev en sen morgonpromenad. Därefter gick vi hem och väkte resten av familjen käkade frukost i godan ro för att sedan ta en till promenad hela flocken medans det fortfarande var ljust. Vi tog bilen till ett naturreservat (Abborrträsk) där vi tidigare inte har gått. För nära för att stanna där med bilen för långt bort för att promenera dit.  Isen låg tjock och naturen var underbar fast vi saknade snön.

Det låg dimslöjor över vattnet och Ella traskade oförsiktigt ut på isen på sjön. Det var rejält kuperad terräng och vi gick runt sjön. Jättemysigt och alla var på gott humör men bäst humör hade förståss Ella. Hon hade satt på högsta växeln och sprang fram och tillbaka mellan första och siste man. Upp och ner på stenar och stockar. Sedan bar det av hemmåt med ishokeyturnering, tända ljus, julmust, julgodis och mys.


Jul är en underlig sak

Först så är det full rulle hemma damsugaren jobbar, full fart på hela flocken. Sedan efter lunchpromenaden med Martin blir det fullt hus och massor av paket. Paket är roligt men dessa får inte Ella röra utan endast nosa lite försiktigt på. Efter en lång måltid då allt luktar så himla gott från borden så kommer en konstig typ in med skägg, luva och röda kläder. Tur att det var en hundvan tomte eftersom både Ella och Charlie fick dåndimpen och skällde för fulla halsar. Livat värre :-) Sedan delades alla paketen ut och även Charlie och Ella fick sin beskärda del med både hundgodis och leksaker. Den här delen tyckte hundarna var betydligt roligare. Bästa julklappen fick i allafall Johan ett airhokeyspel. Där två hundar stod på varsin sida av spelet och funderade på hur man skulle överlista pucken. Ella hoppade ett antal gånger upp på spelet medans Charlie nöjde sig med att skälla på husse för att han Inte fick vara med. Jag fick en ny kamera i Julklapp så nu blir det fotande av. Nedan en bild av den nyklippta Ella som har sin Julklapp i munnen. Dock är det Maria som tagit bilden.

image77 

Julkompisen Charlie

20071224321.jpg 
Nu är det jul, här i vårt hus....... Idag har släkten varit på besök. En hund till ingår i släkten Charlie, en blandis från Irland som min kusin med flickvän adopterat. Helt plötsligt stod Charlie bara på¨kusinens trappa och ville in från Hundar utan hem. Den som skulle hämtat honom på Arlanda dök aldrig upp utan de ringde  Kusinens flickvän och frågade om de kunde ställa upp under helgen och där är vi fortfarande det var svårt att inte fastna för den lille grabben som nu är permanent hos dem.

Perros i skogen

Vi har ju hunnit med en perropromenad under December månad som jag glömt rapportera om. Fick bilder skickade till mig från Santos och Enzos husse som jag blev påmind om promenaden. Vi var ute den 8 december ett antal tappra hussar och mattar på Ågesta. Efter att det regnat ett antal dagar så var det rejält vått i markerna. En stig vi försökte forcera såg mer ut som en bäck än en stig. Men hundarna rusade lyckliga omkring. Ett gäng hundar sprang ner i ett vattenfyllt dike och badade fast det var kallt ute. Efter två timmars jagande och lekande hade vi hussar och mattar fått nog och mörkret började komma så det var dax att skiljas åt. Men vi ser fram emot nästa träff i januari. Här är en av de fartfylld bilderna där Ella ligger först.

213461-75


Lite sommarlängtan

image74

Satt och tittade på våra semesterbilder. Varför är det så underbart härligt att sitta och titta på bilder från semestern. Även om vintern nu äntligen börjar bli härlig med vitt på marken och kallt. Så är sommaren alltid bäst på vintern. Jag har redan glömt bort att det faktiskt blåste och regnade enhel del. Utan jag kommer bara ihåg det härliga vädret och hur trevligt det har varit. Här är en härlig bild på Ella som leker i vattenbrynet.  Visst ser det härligt ut och visst är hon vacker :-)

finns det månne någon liten lekkamrat i hålet?

20071218311.jpg 
Ella hittade ett otroligt intressant hål ute på ängarna. det ska grävas och nosas något otroligt. Kanske det är en liten sork eller annat litet djur i hålet men förhoppningsvis tillräckligt långt ner under marken så att Ellla inte blir biten eller sorgen skräms ihjäl.

Grattis Peppar på Stora Stockholm

I morse väckte Maria mig tidigt hon ville absolut ville till Mässan där Stora Stockholm. Klockan 9:00 skulle Perrosarna upp i ringen. Maria ville helst hinna titta på Emma i Freestylen också. att hitta parkering var inte det enklaste tillslut släppte jag Maria och hennes kompis vid stora entrén och fortsatte sökandet. När jag kom in hade redan Peppar varit inne i ringen och kommit etta. Sedan blev det cert.
Jag är nte så insatt i utställningsvärden men Peppars matte var mycket glad och då glädjs jag med henne.

Det är kul att vi träffa andra perroägare bl.a. de från Stockholms promenaderna. Det är fördelen med att ha en ras som inte har hunnit bli så utspridd.
Dottern fick se Emma sedan tog vi ett stort svep genom hallarna för att sedan åka hem till vår vackra Ella. (Inte subjektiv för fem öre) :-)

Vår härliga fredagspromenad

20071214300.jpg 
Varje fredag tar jag och ella en rast från arbetet vid 3 tiden. Vi kör Dottern Maria till ridningen parkerar bilen för att sedan ta en timmes promenad i ett naturreservat. Helt underbart oavsett väder och vind. Idag isade det om öronen och jag önskade att jag haft en mössa med mig. Men vår nyklippte Ella brydde sig inte nämnvärt utan sprang omkring med nosen i marken mest hela tiden. Vi hittar alltid olika vägar och snår att utforska. Så här års möter man oftast inte en kotte utan vi får vara alldeles för oss själva. Kan arbetsveckan avslutas på ett bättre sätt.

Nu är det snart jul

20071213299.jpg 
En lite mörk bild på Ella framför vår nyklädda julgran. I vår familj har vi traditionen att ta in och klä julgranen när Pappa Mats fyller år den 12 december. Iår lyckades vi inte riktigt med det men på lucia kom granen in och kläddes under tiden jag stod i köket med Ella på köksbordet för att försöka få bort resterande päls. (Vi är nu uppe i 3 plastkassar med hår). Ella blev lite förvånad när det helt plötsligt stod ett träd i stora rummet med massar roligt glitter och bollar i. Jag hade förberett familjen på det värsta. Ella kissar på granen, Ella välter granen i sin jakt på bollarna. Men inte då Ella gick fram nosade på granen tittade sedan på sin familj och undrade vad det var för påhitt som vi nu körde med. Tog en gren som lossnat och låg på marken la sig under bordet och tuggade på den. Så var det med alla de skräckhistorierna :-)
Föresten har hon fortfarande tovor under magen och på nederdelen av tassarna frågan är ska jag aldrig bli klar med klippningen.

Nu hugger vi in

20071210290.jpg 
Nu ska pälsen av. Vi klippte Ella senast i augusti så det är mycket päls och tovor som ska bort. Ella är väl inte helt nöjd med situationen. Men vad gör man inte för lite godis. Nu ska vi gå och sova och halva hunden är klar. Så nu ser hon ut som om hon har någon pälssjukdom. kort blandat med lång päls över hela kroppen.

Ella ett gosedjur

I går följde Ella med mig till jobbet som hon brukar någon/några gånger i veckan. Från början låg hon mest och sov nära mig men hon har utökat sitt trygga område till hela kontorsrummet 30 kvm. Oftast nuförtiden ligger hon inte bredvid mig utan så att hon har koll på både mig och mina arbetskompisar. Arbetskompisarna får fjäska för henne för att hon ska komma fram till dem. Vilket är bra med tanke på att det faktiskt är en arbetsplats och hon blir ju ganska "osynlig" för andra än de som vet att hon är med när hon inte kastar sig över alla besökare.
Igår var vi ialla fall först på jobbet och när första kollegan kom så gick Ella fram och viftade på svansen. En klar förbättring. Sedan när det var full rulle på jobbet så gick en annan kollega fram till Ella där hon låg och gissa om min förvåning när jag i nästa sekund ser honom sitta och klia Ella och Ella har vänt upp magen och riktigt njuter. Det är första gången det händer utanför familjen :-) Det kanske kan bli ett gosedjur av henne också.

En klippt tass

20071203288.jpg 
Vi har nu börjat klippa Ella. Vi började med tassarna den här gången. Ulrika (uppfödaren) påminde mig om att sätta på fyrverkeriskivan och med den i bakgrunden började vi klippa runt tassarna. Så nu är tassarna jättesmå jämfört med de lurviga benen :-)

"sitt fint" börjar sitta

20071203279.jpg 
Ella tränar på sitt fint . Balansen börjar hon hitta och ibland sitter hon riktigt bedårande och viftar med sina tassar. Nu ska vi bara jobba på att ta bort "stödet" i handen och få henne att göra det på bara röstkommando.

Vi hämtar Ella hos Peppar

20071202275.jpg 
Ella hade skött sig fint hos Peppar. Dock hade hon tagit sig friheten att sova på Peppars mattes fötter i sängen. Något som hon aldrig gör hemma. Men det gäller väl att passa på när man är nya kompisar.
Skönt att veta att det fungerar bra och att hon faktiskt kan ty sig ganska snabbt till någon annan än familjen.

Ella sover över hos Peppar

Igår var jag och lämnade Ella hos Peppar. Peppar blev som vanligt väldigt förtjust över att se Ella. Han hade svårt att förstå när Ella sa ifrån även om hon gjorde det rejält stod han där och charmade och kromade sig. Jättesöt. Peppar låter lite som en gris när han flörtar. Det är första gången Ella är borta över natten och det känns lite grann som när barnen var små. Koll av telefonen med jämna mellanrum. Vid halv 12 fick jag ett SMS som sa att Ella iallafall skötte sig exemplariskt. Jättenyttigt både för mig och henne men jag vaknar i alla fall före 8 och tittar ut för att kolla av vädret. Tossigt då jag äntligen kunde ha sovmorgon :-)
När Maria vaknar så åker vi och hämtar Ella.

RSS 2.0