Ella nyklippt

Efter valpträffen tog Maria och jag klippmaskinen i fullt bruk. det tog ett tag innan vi förstod hur man skulle sätta fast skärbladet. Men när det kom på så klippte vi och njöt. Ella var jätteduktig. Vi fick vara två men hon accepterade behandlingen vi utsatte henne för. Det tog ca 1 1/2 timme att klippa henne i 3 olika pass med vila och gos emellan. Sedan fanns det givetvis lite ojämnheter och toffsar här och där men oj vad vi var stolta. Ella tyckte nog också det var skönt. En hel plastkasse fyllde vi med håret vi rakat bort.20070630021.jpg

Valpträff

Nu har det varit så himla mycket att göra så jag ligger lite efter i rapportering.
den 11 juni hade vi en underbar valpträff hemma hos Chanto. Vädret var strålande och så var alla valpar.
Vår Aircondiiton i bilen hade gått sönder så vi fick köra mycket med nedvevade rutor på väg till och från träffen.
Vi som åkte på träffen var Maria, Johan, Ella förstås och jag. På träffen träffades 5 av valparna. Förutom Caramella Chanto, Chanja, Zita och Chica. Dessutom mamma Moya och Mira, pappa Pelle och farmor Aqua. Vi fick med ännu en bonus hund Chicas kompis Mira. Så allt som allt var det 10 hundar Nästan alla hundar var sommarfina med nyklippt päls. Inte Ella vi ligger lite efter. Men på träffen fick vi vår klippmaskin som Zitas husse så snällt hade köpt in och levererade. På träffen slog det mig hur "små" perrosarna ändå är. I och med att Ella vuxit så fort och mycket så hade min minnesbild av en vuxen perro förändrats till att vara mycket högre än vad de faktiskt var. Ulrika bekräftade det med att säga att perros växer på höjden till 6 månaders ålder. Alltså ganska snart.

Vi hade i alla fall en underbar dag då hela gänget (10 hundar och 16 vuxna) njöt av Chantos fina hus, tomt och badstrand. Det var en otrolig syn En långgrund strand med 10 lekande, hoppande, hundar. Per delade ut leksaker som hundarna älskade så det var mycket apporterande i vattnet. Hundar och barn om vartannat. Det kunde inte bli en bättre dag. Kamran hade inte följt med så ni får njuta av bilderna på Calmigos sida http://www.calmigos.se/valptraff2.htm. Ser redan fram emot nästa träff var och när den nu ska vara.

Aktivering i värmen

Idag har det varit varmt. temperaturen har legat runt 30 grader. Hur aktiverar man då en liten valp? Jo både människovalpen och hundvalpen hittade vattenspridaren. Caramella tyckte först det var lite läskigt men när Johan gjorde så att spridaren vände innan den slog över högst upp så förstod Ella hur kul det var att jaga vattenstrålarna. Det såg för härligt ut. Ella bitandes i luften och som en katt smyga sig på för att sedan kasta sig över en stråle. Sedan var det bara att börja om. Dessutom gav det en behövlig svalka.


Underbara sommar

Äntligen är den här. Idag har vi firat Maria som fyller 13 år. Hela släkten har varit här. Ella har hunnit bada i sjön 3 gånger idag. Men hon har behövt svalka sig då pälsen nu är jättelång så det måste vara mycket varmt för henne. Klockan 13:00 var det 27 grader på vår termometer. Vi har nu införskaffat en hundtrimmer som finns hos Zitas familj. Hoppas få den i helgen. Men tänker trots det be Ulrika om hjälp första gången. Både för att se hur man gör och hur Ella reagerar. Flera av de andra valparna i kullen är nu klippta och jag börjar förlika mig med tanken på att hon ska klippas. Även om det känns jobbigt. Men sommaren kräver en klippning.

Sommarlovet för barnen närmar sig. Den 12 juni är avslutningen. Martin ska på konfimationsläger och Maria ska på kommunens dagläger. Johan får fortsätta på fritids ett tag till. Men det kommer ändå bli en stor skillnad för Ella. Mer folk hemma, Färre rutiner, Senare kvällar och senare mornar. Dessutom kommer Ella inte behöva följa med till jobbet lika ofta utan kan slöa men även aktiveras mer hemma.

Uteliv

Nu har vi precis kommit hem från en friluftshelg med paddling, eldar och sova i tält. Allt givetvis nytt för vår lilla Caramella. Men det är härligt att se hur hon finner sig i alla upptåg vi hittar på och dessutom verkar stormtrivas med det. Ända gången hon inte riktigt ville vara med var när familjens 6 deltagare var uppdelade på 3 kanadensare. Hur ska då en vallhund få ihop sin flock. Tja man kan ju försöka simma mellan kanadensarna. Men där blev hon stoppad.  Hon fick däremot hoppa över till Mattes båt  och sitta fint nästan som ett kuttersmycke längst fram. Vi var 3 familjer som var ute. Tyvärr fick en familj avbryta då sonen blev sjuk. Men vi andra hade en underbar helg. Solen sken  och allas humör var på topp.  En hund 5 ungdommar/barn och 4 vuxna. Vi paddlade i Uppland och bodde i tält 2 nätter. Varje gång vi skulle sätta upp tälten fick Caramella fnatt. Hon springer runt tältet hoppar upp mot tältduken som ska resas och drar i tältsnörerna. När tältet nästa är rest springer hon in i tältet och lägger sig, helst i vägen så att det är jobbigt att få tältet färdigt. Jagar våra händer och slickar oss i ansiktet så att vi kiknar. Samma sak när tältet ska packas. Hon är för härlig så man kan annat än att skratta. Första natten sov Ella och Maria i ett eget tält. Det slutade med att Ella fick krypa in i sovsäcken hos Maria då åtminstone Maria frös. Andra kvällen smet Ella snabbt in i vårt tält och somnade på Johans sovsäck så Maria flyttade snabbt efter. Men först efter att ha övertalat snälla pappa Mats att sova i hennes tält. Så nu sov jag med alla barnen i familjen och en hund i vårt 4 mannatält. Johan på ena och Ella på andra sidan mig. Tidigt på morgonen kryper Ella upp till mitt ansikte slickar mig tills jag vaknar vänder sedan upp magen  för att gosa. Där ligger vi flera timmar och lyssnar på fåglar och ser hur solen kommer över trädtopparna. Kan det bli bättre. Sedan smyger vi upp och tar en liten promenad innan vi sätter igång stormköket för att få oss en morgonfika. Sjön glittrar och himlen är alldeles blå, vad mer kan man önska.

Vartefter gänget vaknar kryper de ur tältet och kommer för att få sig en morgonfika. Ella har lagt sig till med en riktig ovana att skälla på utomstående. Ett glatt skäll med viftande svans. Tror/hoppas att kanske hon håller på att komma över reservationen och vill söka kontakt men fattar inte riktigt hur. Samtidigt som ingen får klappa henne mer än familjen. Så nu har vi något att jobba med. Ulrika har givit mig ett antal tips som jag börjat träna. Vi får med tiden se hur det utvecklas.


image33
RSS 2.0