Thailand - Bästa upplevelsen

Hallå,
Nu är det ett tag sedan jag skrev, det beror på att vi i familjen har varit på semester i Thailand. Underbara sköna 16 dagar. Ella fick vara hos sin syrra Zita, vilket har gått jättebra.
Vi räknade ut att det är 7 år sedan vi var i Thailand så det var hög tid att åka tillbaka.

Bästa upplevelsen, från denna resa, är helt klart våra 4 första dagar då vi befann oss på en "liveonboardboat" ute på Similan Islands. Similan är 9 öar som är klassat som naturreservat ett av de 10 bästa korallreven i världen. Vi åkte med Poseidon och Similan tours som bl.a. ägs av en svensk.


Båten var någon meter större än vår segelbåt men betydligt högre. Med på resan var 18 gäster varav 16 från Sverige och 2 från Slovakien. Ett helt kompisgäng från Skåne, varav några till och med från Tollarp, det du Katarina ;) På båten bodde vi  i en hytt allihop


Vissa i dubbelsängar och vissa fick enkelsängar, snabb som en vessla var jag och fick förpiken (med egen taklucka) Hytten hade en halvdan luftkonditionering och med hjälp av fläktarna nådde "kylan" ända fram till förpiken. 4 timmar tog det för båten att stånka ut till öarna vi började vid ö nr 9 och fortsatte sedan räkna nedåt.
På vägen ut fick vi frukost, bacon ägg, the/kaffe och toast och självklart ananas och vattenmelon.
Alla tog sjösjukepiller förutom Mats, Johan och jag, de delades ut och stod mitt på bordet hela resan. Dock ville vi försöka klara oss utan då man blir ganska dåsig och trött av dem.
Väl ute var det som att hoppa i ett akvarie. Mycket snart efter att vi stoppat ner huvuderna visade sig den första sköldpaddan. Den simmade runt båten, Mats fick riktigt bra bilder på den. Så lugnt och värdigt simmade den fram.

Mats och vår guide Daniel simmade med sköldpaddan en bit.


Här kom en stor ful fisk :)


Medans här kom en riktig baddare till fisk att simma :)


Många fiskar i alla dess färger, den här prickiga varianten är en av mina favoriter.Det var ofta stora stim fiskar att simma igenom och runt. Riktigt häftigt.


Denna lilla Nemofisk får avsluta bilderna från Similan, den som vill se mer av detta akvarie kan klicka här så spelas en film upp från våra 3 dagar på båten. (underbara bilder)
Förutom ett underbart akvarie var maten nog den bästa Thaimat jag någonsin ätit, med på båten fanns mama Sue som fixade, frukost, lunch (4-5 rätter) mellanmål, middag (4-5 rätter) och frukttallrikar som var fantastiska.


Fria följet - varför ska det vara så svååååårt

Även fast jag inte varit så flitig med att filma på hemsidan så gör jag det fortfarande enheldel. Helt överlägset bästa sätt att få koll på läget själv. Fortfarande tampas jag med att vi bara har ett mediokert fritt följ. Jag har så himla svårt att få till belöningarna vid rätt tillfälle så istället för att belöna rätt och avbryta vid fel Vitt och svart blir nog detmesta grått för Ella. I helgen var jag på en 2 timmars sejour i Hammarbyhamnen, bland bilar, fotbollsspelande barn, fotbollslag som joggade runt oss och människor i alla storlekar som gick, stannade och tittade osv. Träningen var en klubbkompis som fixat och tagit dit Sofia som är mycket duktig på Lydnad kom 2:a på SM i år med sin hund Tia. Jag fick några hemuppgifter av henne. Dessa har jag nu filmat och här är resultatet så här långt. Stor skillnad sedan i lördag. Då ho hoppadeupp snurrade runt och satte sig på rumpan varje gång jag försökte få henne att gå med mig.
I Gränna fick vi en 8 på fria följet och häromveckan fick vi en 7:a. Bättre utdelning vill jag ha. Så vi kämpar vidare.

RSS 2.0