Thailand - Bästa upplevelsen

Hallå,
Nu är det ett tag sedan jag skrev, det beror på att vi i familjen har varit på semester i Thailand. Underbara sköna 16 dagar. Ella fick vara hos sin syrra Zita, vilket har gått jättebra.
Vi räknade ut att det är 7 år sedan vi var i Thailand så det var hög tid att åka tillbaka.

Bästa upplevelsen, från denna resa, är helt klart våra 4 första dagar då vi befann oss på en "liveonboardboat" ute på Similan Islands. Similan är 9 öar som är klassat som naturreservat ett av de 10 bästa korallreven i världen. Vi åkte med Poseidon och Similan tours som bl.a. ägs av en svensk.


Båten var någon meter större än vår segelbåt men betydligt högre. Med på resan var 18 gäster varav 16 från Sverige och 2 från Slovakien. Ett helt kompisgäng från Skåne, varav några till och med från Tollarp, det du Katarina ;) På båten bodde vi  i en hytt allihop


Vissa i dubbelsängar och vissa fick enkelsängar, snabb som en vessla var jag och fick förpiken (med egen taklucka) Hytten hade en halvdan luftkonditionering och med hjälp av fläktarna nådde "kylan" ända fram till förpiken. 4 timmar tog det för båten att stånka ut till öarna vi började vid ö nr 9 och fortsatte sedan räkna nedåt.
På vägen ut fick vi frukost, bacon ägg, the/kaffe och toast och självklart ananas och vattenmelon.
Alla tog sjösjukepiller förutom Mats, Johan och jag, de delades ut och stod mitt på bordet hela resan. Dock ville vi försöka klara oss utan då man blir ganska dåsig och trött av dem.
Väl ute var det som att hoppa i ett akvarie. Mycket snart efter att vi stoppat ner huvuderna visade sig den första sköldpaddan. Den simmade runt båten, Mats fick riktigt bra bilder på den. Så lugnt och värdigt simmade den fram.

Mats och vår guide Daniel simmade med sköldpaddan en bit.


Här kom en stor ful fisk :)


Medans här kom en riktig baddare till fisk att simma :)


Många fiskar i alla dess färger, den här prickiga varianten är en av mina favoriter.Det var ofta stora stim fiskar att simma igenom och runt. Riktigt häftigt.


Denna lilla Nemofisk får avsluta bilderna från Similan, den som vill se mer av detta akvarie kan klicka här så spelas en film upp från våra 3 dagar på båten. (underbara bilder)
Förutom ett underbart akvarie var maten nog den bästa Thaimat jag någonsin ätit, med på båten fanns mama Sue som fixade, frukost, lunch (4-5 rätter) mellanmål, middag (4-5 rätter) och frukttallrikar som var fantastiska.


Kommentarer
Postat av: Louise

Vilka härliga bilder! Vilken toppensemester ni verkar ha haft - ni har väl knappast saknat det grådisiga och regniga svenska vädret. Någon som du däremot har saknat är nog Ella och hon blev väl lika stormförtjust att få träffa er igen!/Louise, Isa o Dicho

2011-12-28 @ 23:03:25
URL: http://isaodicho.blogg.se/
Postat av: Petra Merci & Ester

Wow vilken underbar resa. Med tanke på vårt skitväder här hemma så hade jag kunnat tänkt mej en resa jag också.Hoppas att ni njutit ordentligt och fått nyladdade batterier.Kram på dej Petra

2011-12-29 @ 15:42:48
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Lisa & Cesar

Härligt! Vilken toppen semester ni fick! Full laddade batterier för ett toppen år 2012! Oh du som har så mycke energi ändå och är så bra på att dela med dig av den.

Gott Nytt År !

//Lisa & Cesar

2011-12-31 @ 08:02:09
Postat av: Margareta och Ginnis

Fantastiska bilder1 Inte minst på den längre filmen. Det måsta ha varit underbart. I Blekinge går man omkirng i regn och gyttja och försöker få in en någorlunda ren hund. Lockar inte precis till träning av något slag.

GOTT NYTT ÅR!

2012-01-01 @ 15:00:06
URL: http://www.ginnis.aberlours.se/
Postat av: Katarina med Zoë

Ja tänka sig, vi Tollarps dyker upp både här och där... Vi är kanske inte så många, men vi syns!!

2012-01-03 @ 21:14:46
URL: http://perrozoe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0