Abstinens

Idag har Ella varit med Husse hela dagen. Fortfarande klockan 20:30 har de inte kommit hem. Det är första gången sedan Ella kom in i mitt liv som jag inte tagit en enda promenad med henne på en hel dag det känns jättekonstigt. Har ringt och kollat av henne dock två gånger så jag vet att allt är ok.
Undra då hur det känns när vi ska ha hundvakt kanske till och med under natten nu i helgen. Kommer kännas konstigt att vakna hemma på morgonen av annat än Ellas tassande runt sängen.

Börjar planera för nästa år

Nu börjar Ellas ettårsdag närma sig och med den möjligheten att träna agility (efter genomgången höftröntgen som ska göras). I Svenska Perroklubben Stockholm avdelning har vi nu planer på att köra en agilityinroduktion den 12 januari. Det ska bli jätteroligt. Tror att Ella också tycker det. Vi har ju fuskat lite när vi var i Gränna i somras och på Eskilstunaträffen för några veckor sedan. Dessutom har jag bokat en egen liten semester (tjejhelg) på hundcampus där vi ska lära oss spår Jag, Sanna, Ella och Peppar ( Peppar får dispans denna helg han får agera tjej) Jag ser verkligen fram emot dessa äventyr. Sedan är tanken att jag och Ella ska gå en vanlig allmänlydnad efter årsskiftet också.

mys i köket

20071123269.jpg 
Vi har världens mysigaste hund. Så fort vi sätter oss ner på golvet kryper hon tätt intill oss för att få lite gos.

Tänk att tiden kan gå så fort

Nu har Johan från Fria hundar varit här. 90 minuter kändes som 30. Helt klart en kille som det var lätt att tycka om. Det jag ville ha hjälp med var Ellas skällande hemma vid dörren när det händer något utanför. Jag har ju försökt olika metoder men inte lyckats. Vi började gå igenom hundens kroppsspråk. Mycket jag kände igen men det är en annan sak när han fokuserar helt på Ellas signaler här hemma. Johan berättade hur han upplevde Ella som direkt stod framme i fönstret med högt viftande svans, öronen framåt och skällandes. När han kom in backade hon bak men fortfarande med svansen högt, öronen framåt och hela hon på men framför allt skällandes.

När sedan jag satte mig ner på huk gjorde hon allt "rätt" sänkte svansen och kom fram för kontakt.
Vi bestämde att Ella inte skulle befinna sig i närområdet vid dörren utan hon fick en förbudsrand. Jag skulle säga ifrån "Nej" om hon gick över och mota henne tillbaka om hon ändå gick över.
Vi provade några gånger och jag måste arbeta bort de ord jag lätt faller in i "Vänta" och "stanna" och lära mig säga NEJ. Dessutom åker halsbandet av för att jobba inpå hunden och hela tiden läsa Ellas signaler. Är hon på så kan jag spruta vatten (som hon inte reagerade nämnvärt på) fösa undan osv. Är hon undergiven ska jag backa.
Sedan gick vi ut på en liten promenad. Då vi jobbade med att inte dra i kopplet. Ella var generellt väldigt duktig och är det i vanliga fall också. Men ibland  kan hon dra när hon vill ner i diket och lukta eller uträtta sina behov.

Under promenaden jobbade vi med att om hon drog upp hastigheten så skulle jag vara på henne genom att ta tag i pälsen för att sedan bakca när jag fått kontakt eller lugnande signaler från Ella.

Tillbaka på tomten fick Maria leka "figurant" och stå och locka på Ella samtidigt som hon gick fot bredvid mig. När Ella försökte dra iväg till Maria gjorde jag samma övning, fram tog tag i pälsen och när jag fick rätt signaler från Ella så skulle jag backa. Det fungerade ganska bra. Sedan börjde det röra sig i Johans bil och Ella hittade 4 hundar att titta på samtidigt som grannflickan gick över vändplanen till sin bil. Då blev Ella intresserad och ville inte direkt komma till mig. Samma procedur fram och "lugga" lite i Ellas päls för att få kontakt.

Intressanta övningar och framförallt intressant att ha någon utomstående med full fokus på Ella och mig.

En jätterolig stund och nu börjar arbetet.

Inte vatten värd

Idag var det då dax för utställningen med stort P Perrospecialen. Vi hade ännu i morse inte bestämt om Ella skulle få gå upp i ringen eller inte. Men domaren verkade supertrevlig. Så vi bestämde att Ella och Maria skulle upp i ringen. Ängsliga Matte skickades upp på läktaren så att Ella inte skulle konstra på grund av att hon såg mig.
Maria och Ella går ut i ringen Ella i position framför Maria, vänd med rumpan till domaren och tittar på Maria och undrar vad de ska hitta på. Bra frontposition om de hade kört freestyle men inte så bra för att bli bedömd. När Maria börja trixa för att vända på Ella börjar hon morra åt Maria. Utvisning direkt. Efter hela utställningen går vi fram till domaren som då får känna på henne men gör det väldigt försiktigt. Talar om för oss att Ella är hög så vi måste byta foder på henne med mindre protein och bara ge henne mat en gång om dagen. Hoppas det hjälper för att hon inte ska bli högre. Stannar hon i höjd går det fortfarande att ta valpkull om hanen är en mellanstor hanhund.
Nåväl efter det åkte vi hem. Maria hade lugnat ner sig lite men direkt efter att hon varit i ringen kunde hon sålt Ella mycket billigt så arg var hon. Själv tog jag en underbart skön skogspromenad med vår hund för att fundera på vad som gått fel och hur vi kan komma tillrätta med morrandet. Ska bli jätteskönt att få privat coaching på Tisdag så att vi får lite tips.

Nu är vi så klara vi bara kan

Jag trodde aldrig jag skulle åka på en utställning innan jag skaffade Ella. När jag beskrev för Ulrika vilka vi var och varför vi ville ha en hund så sa jag faktiskt till henne att jag inte tyckte om utställningar utan var mer för agility, Freestyle och möjligen lydnad. Detta stämmer fortfarande men ändå står jag och Maria här och klipper klor, rengör öronen vi har till och med borstat Ellas tänder packat väskan med vaccinationsintyg, utställningskoppel mm. Så nu är det bara kvällspromenad sedan sova för att komma upp tidigt i morgon. Satsar ingen peng på att vi kommer upp i ringen utan ser det mer som ännu en utflykt och erfarenhet. Sen gäller det bara att hitta Bromma flygplats är stort och bättre adress har jag inte. Mellan 8 och 9 ska vi vara där.

inkallning i stadsmiljö

20071112261.jpg 
Ella följer med mig till jobbet några dagar i veckan. På väg dit går vi genom en liten liten park. Ella brukar där få hoppa upp på murar, lägga sig på muren, träna på inkallning, Gå slalom på mur (en mur med stolpar på) just denna grej är jätteklurigt och jag fattar inte att hon överhuvudtaget fixar en enda stolpe (jättetrångt). Det kan ju inte ersätta skogen men Ella tycker att det är roligt iallafall.

Bokat privattränare

Maria har ju gått på Freestyle med Ella nu under hösten. Själv vill jag ju fortsätta träna allmänlydnad. Men kurserna har varit fulla då jag väl fått ändan ur. När jag nu sist satt och läste Härliga hund. Såg jag ett reportage om Johan från www.friahundar.se som gjorde mig intresserad. Jag kollade upp referenser på honom och därefter så kontaktade jag Johan och har nu beställt en privatlektion till den 20 november. Det känns jättekul och spännande. I 90 minuter ska jag bli drillad. För Ella blir det nog enklare :-) bara att hänga med. Så här ska block och penna fram samt massa gott hundgodis sen är vi redo. För Johan kommer hem till oss. Kanske kan jag få lite tips för skällandet som blivit bättre men än är jag inte nöjd.
Vem vet vi kanske kan bli riktigt lydiga vi båda.

Kommer vi våga?

20071112260.jpg 
Nu har vi fått inbjudan till Perrospecialen. Vi har startnummer 20. Lappen gänger nu och mognar på kylskåpet.Vi kommer åka dit men kommer vi våga oss upp i ringen? När jag anmälde oss gjorde jag det i träningssyfte. Ella vill inte gärna att någon okänd ska känna igenom henne lägg därtill en man så kan det bli utvisning direkt för morr. Nåväl vi får kolla daxformen och hur domaren beter sig mot valparna innan Ella ska in. Annars har hon ialla fall fått miljöträning :-)
Ska bli kul att åka på studiebesök om inte annat.

Ella är utmanad av Kennel Calmigos :-)

REGLER för utmaningen lyder som följer:

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv och samtidigt ange reglerna för leken på sin hemsida. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn.
Efter det är gjort skriver personen en kommentar i de utmanades gästbok. För att de ska fnatta in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

Ella
.... Svartsjuk som få, När matte och husse/barn kramas så gäller det att hoppa upp och slicka dem i ansiktet eller möjligen smita emellan deras ben och försöka sära på de kramande.
....anklagas på husses jobb för att springa omkring och fisa. Men jag tror det är grabbsen själv som bara skyller i från sig :-)
....Är rädd när hon ska lyftas i och ur segelbåten. Första gången kramade hon om försegelrullen med framtassarna så att vi varken kom upp eller ner. Maria och jag fick kramp i magen av allt skrattande och lika kul hade alla grannbåtar som glatt tittade på.
....Vill leka med vår lilla minihund (undulaten) försöker göra sig så liten som möjligt och viftar fint på svansen. Det värsta är att inviterna ger utdelning. Pippin springer/flyger gärna fram till Ella för att kolla läget. När hon sedan flyger därifrån försöker Ella fånga henne.
....största tjuven i stan. Allt ryker speciellt när hon har lite tråkigt. Då hämtar hon något från golvet/bokhyllerna eller bordet och springer sedan med svans och huvud högt högt för att visa haha titta vad jag har. Kom och ta mig då..
....Svansen slutar vid öronen, när Ella är glad kröks hela kroppen och när man sätter sig ned hos henne kröker hon ryggen så att hon ser ut som en ostbåge. Gärna med en grej i munnen och sjungandes.

Det blir 6 saker och nu utmanar jag:
Winston, Molle, Texas, Peppar, Mira,Charlie


Ny hund i familjen?

20071111258.jpg
Ny hund i familjen?

Perroträff i Stockholm

Idag har vi varit på Perroträff i Stockholm. Första gången för Mig, Maria och Ella. Vi träffades på Gärdet kl 13:00 och tog en promenad på det stora fältet. 10 hundar kom Äldst var Semla på 4 år och yngst var Selma och Maja 6 månader gamla. Sedan hade vi Zita, Iza, Max, Ella, Epcon, Peppar och Ruffa (hoppas jag inte glömt någon) Hundarna sprang lösa och hade jätteroligt. 3 riktigt hormonstinna killar hade vi med oss så framförallt Zita och Ella var rejält uppvaktade. Ella började till slut säga ifrån. Det var en fin dag men riktigt blåsig så Zita, Ella, Peppar och Iza med hussar och mattar drog iväg till fiket "Himmelska hundar" på Hedinsgatan 13 där även hudnar är välkomna och där myllrade det av gäster både fyrbenta och tvåbenta. Ett ställe jag verkligen rekommenderar. Nu liggar Ella lugnt och sover efter en aktiv dag och jag ska tina upp i badkaret.


Hälsningscermoni närmast kameran Peppar och Iza,Ella, Ruffa, MAx och Zita(?)20071110247.jpg20071110253.jpg 
"Herren på Täppan" Max, Ella, Semla och Iza klättrar på stenar

Härliga frukost 9:15

20071109242.jpg 
Jag älskar de dagarna jag jobbar hemifrån. Efter en lång promenad så sitter jag och läser en tidning med en härlig frukost framför mig och Ella på mina fötter. Sedan får jag iallafall mer gjort arbetsmässigt genom att inte bli störd av mina trevliga arbetskamrater.
Nu ska här börja jobbas.

Stegräkning 8:30

20071109239.jpg 
Jag har börjat räkna mina steg. För att må bra bör man, har jag hört, gå 10 000 steg om dagen.  Morgonens promenad resulterade i 5676 steg.  Igår hade jag gått över 16 000 steg. Innan Ella fanns i vårat liv så var det betydligt färre steg. Någon gång jag mätte låg antalet steg på samma mängd som morgonpromenaden dvs 5000 steg.

Spökålder? 8:15

20071109235.jpg 

Ella är i den berömda spökåldern. I vårt område grävs det just nu en hel del första gången Ella träffade på denna skylt så stannade hon 20 m ifrån den och vägrade röra sig en meter framåt. Men med lock och pock så går hon nu alltid  fram och hälsar på skylten.

kalla mornar

20071107231.jpg
kalla mornar

perroträff i Eskilstuna

Från vårt snöväder till en otroligt fin höstdag med 12 perros på Eskilstunas brukshundsklubb. Härlig skogspromenad med ett myller av hundar överallt. Tänk att 12 hundar kan bli så många när de är ute fria i skogen.
Sedan körde vi lite övningar från Spanska arbetsprovet. det finns lite att slipa på drä :-)
Lite utställningsträning körde vi också Ella kände sig fasthållen och morrade åt Ulrika när hon kände igenom henne. Mycket att jobba med. Men att springa i ringen gick jättebra. sedan körde vi lite agility och Maria visade nägra övningar från freestylen (för Ulrika). 6 av valparna från C-kullen var där dessutom Moya, Mira, Perdita (Ulricas senaste tillskott en bedårande valp på 4 månader), Pepsi, Viggo och Tova. 12 hundar totalt. Nästa Lördag ska vi gå på vår första Stockholms träff, spännande. 

C-kullen på parkeringsplatsen. (Chica, Ella, Carizma, Chanja, Zita och Chanto)
20071103190.jpg 

Årets första snö

20071103185.jpg 
Imorse när vi vaknade hade det snöat. Väldigt blött men oj vad roligt tyckte Ella. Mest snö var det nog i vår trädgård. Ella letade upp sin tennisboll som låg under snön och rusade runt som en annan toka. Hoppade, snurrade och nosade på det konstiga vita. Nu blir det till att plocka fram vantar och mössor för vi ska iväg på valpträff

RSS 2.0