Nästa roliga lek

20071030180.jpg 
Den här leken gillar Ella. Jag knyter fast en godis i ett snöre som jag sedan lägger under någon låg möbel som hon inte kan krypa under. En bit av snöret sticker fram. Sedan ska Ella ta fram godiset. Ibland fattar hon direkt och drar ut godiset med tass eller mun. Andra gånger går hon runt och försöker flytta på möblerna innan hon lugnar ned sig. Jag hann knappt ta bilden idag så snabb var hon. Som kanske syns på bilden har hon tassen på snöret.

Är det någon som har tips på andra små roliga lekar som man kan leka när vi behöver ett litet avbrott i arbetet så kom med dem :-)
En ny lek

20071028178.jpg 
Nu har vi börjat en ny lek. Kastrullleken. En godisbit i en kastrull med lock. Ella måste flytta locket vilket gör att det skrammlar gott :-)
Hon fixar det men tycker inte riktigt om ljudet. Men vad gör man inte för lite köttfärs. Om ett tag ska kastrullen flytta till ett golv utan mjuk matta. Då kommer det låta etter värre.

Ella i toppform

Maria har nu gått på Freestylekursen 3 ggr. Sist nu i går. Ella ska "snurra", "spinna", "gå fot", "runt mig" och i går skulle hon hoppa över armar och ben. De två första gångerna har Maria varit lite irriterad på att det inte riktigt gått som hon velat. Ella har inte riktigt förstått och inte heller varit riktigt inklickad. Under senaste veckan har vi båda hjälpts åt att fixa "snurra", så igår kom Maria tillbaka jätteglad. Nu började Ella förstå och hon är jätteduktig.
Hoppa över armara och ben var inga problem från första stund grejade hon det. Tråkigt bara att jag måste sitta i bilen och vänta för att inte störa träningen. Men när Maria och Ella kom till bilen var det med stolta steg de gick båda två. De hade båda haft en riktigt roligt men kallt träningspass. 


nu är hösten här

20071024176.jpg
nu är hösten här och jag och Ella har gått ned till stranden där vi brukar bada. Det är så vacker med alla färgade träd och det otroligt spegelblanka vattnet som inte riktigt kommer till sin rätta i bild. Ella badade upp till magen men sedan tyckte hon att det räckte. Förståndig hund. Nu får det bli bad i badkaret i stället. Vi har fortsatt träna dykning i badkaret. Det blir ganska vått i hela badrummet när vi tränar men Ella tycker det är kul. Nu har vi kommit till nivån då bara öronen är ovanför vattnet. Ringen kommer upp och hon tar med den ur badkaret, ställer dig på golvet för att skaka av sig allt vatten. Till nästa sommar är målet att hela hon ska dyka. VI får se hur det blir med det.

Ella åker kana

20071021160.jpg 
Hela familjen var ute på promenad och då brukar det alltid bli en massa bus. Som vanligt körde vi lite kurragömma. Jag står och håller en bånglig hund. (Ibland fungerar vänta men bara en liten stund) Sedan rusar Ella omkring som en toka och letar upp allihop. Martin hade gömt sig uppe i ett klättertron i vår lilla lekpark. Ella brukar undvika att klättra dit upp för då måste hon gå över en gungbro, med brädor som ligger en bit ifrån varandra. Men idag var hon så exalterad så även det fungerade.  Dessutom åkte hon kana ner från ställningen vilket hon verkade uppskatta :-) En härlig promenad.

Lek med kompisen Molle

20071018157.jpg 
Idag skulle Ella vara ensam en hel timme så jag förberedde mig i tid. Först så stod lång skön promenad på agendan. PRecis när jag skulle gå ut så ringde grannen och undrade om vi skulle ta en promenad. Ella och Molle busade i Skogen i full fart. Molle är en än värre badfantast än Ella. Apportera i vattnet är det bästa han vet. Jag hoppas att hundar har vett nog att förstå när det är för kallt i vattnet. Ella tog en rejäl simtur sedan var hon färdigbadad även när Molle rusa i både 3 och 4 gånger. Så min förhoppning stämde nog. När vi sedan kom in igen efter en och enhalv timmes promenad så fick Ella mysa på en handduk medan jag fixade mig iordning för dagens möte. Inte ett ljud sa hon när jag gick men hon var väldigt glad när Martin kom hem en timme senare.
Idag begränsade jag hennes utrymme till allrummet, toa och Johans rum på övervåningen dessutom satte jag på radion. Jag är lite orolig att Ella ska tokskälla när vi inte är hemma. Men idag tror jag inte så var fallet.

närmaste jag kommer

20071017151.jpg 
Idag tränade Maria Freestyle igen. Jag fick befinna mig på behörigt avstånd. Inte mycket man ser. Ialla fall så tränade de att Ella skulle gå runt Maria och att gå runt sig själv. Ella var väl inte den duktigaste eleven. Men hon var glad som en lärka i alla fall. Hon var lös stora delar av passet men smet inte en enda gång för att busa med andra hundar. Helt klart behöver hon träna mer med klicker och tydliga anvisningar innan hon blir någon discopingla.
Men jag är glad i alla fall för hon får massor av kontaktövning och endel lydnad.

tänk att pannkaka kan vara såå gott

20071015149.jpg
tänk att pannkaka kan vara såå gott. Medan jag steker pannkaka sitter Ella nedanför spisen och ser ut som ett ljus med svanstipp. Svansen går så fort man tittar åt hennes håll.

lunchpromenad

20071011138.jpg 
Jobbat hårt hela förmiddagen. Lyxen är att kunna sitta hemma och arbeta. Underbart att kunna rensa huvudet med en skogspromenad. Innan jag hade Ella hade man aldrig tagit sig den tiden utan man skulle dragit på det. Men jag är säker att jag är minst lika effektiv med arbetet som innan fast jag samtidigt är mer avkopplad och har bättre kondis. Nu måste jag dock tillbaka till arbetsuppgifterna och Ella har redan gått och lagt sig vid sin utkikspost ovanför trappan. Där har hon järnkoll på dörren och en bit av tomten utanför.

Ella och Maria på Freestylekurs

Igår var Ella och Maria på Freestylekurs i Tyresö. Kursen började kl 19:40 och det var bara 4 grader och mörkt ute. De höll till i en upplyst hästhage. Maria höll sig i utkanten av gruppen då Ella inte har löpt färdigt ännu och hon kunde se reaktionerna från alla fina hannar i gruppen. De tränade på att gå mellan benen på olika sätt, snurra runt och andra roliga saker. Vi har ju klickat in Ella men igår gick det inte att hitta klickern. Så Maria fick låna Emma (tränarens) klicker. Ella var lite tossig igår och inte riktigt fokuserad så Maria hade ett litet jobb att få henne att göra som hon ville. Jag fick hålla mig utanför synhåll. Maria kom tillbaka till bilen som en liten isbit. Nu har även hon förstått att det är dax att ta fram vantar och vinterjackan. Inga bilder blev det då jag aldrig kom nära :-(

morgonens promenad

20071010132.jpg
morgonens promenad

Ella längtar efter Texas

Det är nu länge sedan Ella fick leka med sin Cockerkompis Texas som bor granne med oss. Så fort hon hör minsta ljud från granntomten rusar hon dit för att kolla om han är ute.

20070912124.jpg

5 bästa sakerna med Ella

Har suttit och funderat på vilka saker jag gillar bäst med Ella.
Svaret måste vara:

Glädjen
Finurligheten
Läraktigheten
Morgonpromenaden
Lugnet

Ella verkligen strålar. Svans och huvud bärs oftast högt. Hon ser ut som hon har ett leende på läpparna. Jag blir glad bara jag ser henne. Finurligheten och Läraktigheten hör nog ihop till viss del. Jag bad om en hund med "hjärna" och det har jag fått. Hon är alltid full av upptåg och älskar att tjuva saker för att få fart på oss. Hon vet mycket väl vad hon får och inte får göra. Men det hon inte får göra gör hon med finess. Samtidigt lär hon sig trix hur lätt som helst. Det är svårare för mig att komma på dem.
När Ella väl släpat mig ur sängen så är det såååå underbart att komma ut andast frisk luft och se ljuset komma. Kanske inte det jag kommer ropa högst över nu när den mörka årstiden kommer men hittills har det varit underbart. Oftast säger jag till mig själv att det blir den korta rundan. Sedan när jag kommer ut blir promenaden en helt annan. Förlängd både en eller två gånger. Hade det inte varit för barnen och jobbet hade promenaden fortsatt mycket längre. Men det får vi spara till helgerna.
Ella har oftast en på och av knapp. Som just nu så ligger hon utsträckt bredvid mina fötter och sover eller kanske bara vilar. Tills jag reser på mig då vill hon vara med igen. Sen när vi kommer ut eller barnen kommer hem är det full fart på henne. Hoppas hennes sätt att koppla av håller i sig.

20070831123.jpg


Träna dykning

Igår på vår lunchpromenad hade jag tagit med Ellas "bitring" för att träna lite sök på ängarna. Det gjorde vi vilket Ella tyckte var ganska kul. Men väl nere vid sjön ville Ella kliva i. I vanliga fall brukar vi kasta pinnar som Ella får apportera men nu med löpning och kylan i vattnet ville jag inte riktigt ha i hela henne. Så jag tog fram vår bitring och kastade i den på grunt vatten. Oj vad Ella blev lycklig. Hon jobbade som attan för att få upp ringen till mig på land. I början först med fötterna för att få in ringen på grundare vatten. Men i slutet hade hon så bråttom så att hela nosen ända upp över ögonen var i vattnet. Det såg för härligt ut. Varje gång hon levererade ringen så ville hon ha i den igen. Jag försökte fotografera men då tyckte Ella jag var för långsam så hon kastade i ringen själv igen. Efter ett antal kast ville jag fortsätta vår promenad Ella lommade lite besviket efter. Hon kunde nog ha fortsatt ett tag till. Men det gäller ju att sluta när det är som roligast.

20071005131.jpg

Vi hälsar på Sanna & Peppar

Häromdagen var vi och hälsade på Sanna och Peppar. Vi träffades i Gränna och bestämde då att vi skulle se om vi kunde få till några aktiviteter i Stockholmsområdet. Så i veckan åkte jag och Ella hem till Peppar för att spåna lite på vad vi skulle göra. Det var jättetrevligt och idéerna sprudlade. Sanna är ju en erfaren hundägare som hade mycket idéer och förslag.  Nu ska vi se vad vi kan realisera. Om inte annat så kommer jag, Sanna, Peppar och Ella få några roliga träffar. Men det vore jättekul om fler ville hänga på. Ella har ju börjat löpa så Peppar blev alldeles kollrig. Det var kul att se hur han uppvaktade Ella. Han lät nästan som en liten söt gris. Han var en riktig gentleman och först var Ella lite blyg och visste inte riktigt var hon skulle vara. Men vartefter tiden gick så blev hon mer och mer med i leken. Sanna och jag blev lite nervösa så när vi skulle fika låstes Peppar in så vi kunde koncentrera oss på vad vi skulle göra. Så den 8 November tänkte dra igång med en promenad på Gärdet inget orginellt men bättre att börja med en aktivitet som har fungerat förut för att se om det finns något intresse innan vi lägger ned för mycket tid på att arrangera andra saker. 

Ella har blivit stor

För någon vecka sedan så klagade jag för dottern att Ella var hemst dåligt klippt i rumpan att vi behövde göra något åt det. Några dagar senare börjar Ella dutta med rumpan fler gånger än normalt på våra promenader. Sen så var det mycket slickande så jag trodde hon fått urinvägsinfektion. När jag lyfte på hennes ben såg jag att hon var alldeles svullen. Kycklingmamma som jag är blev jag orolig. Ringde både veterinär och Ulrika (uppfödaren) Men fick rådet att ta lite toa papper och dutta i rumpan. det visade sig att hon hade börjat löpa. Helt plötsligt började jag förstå varför alla killar var så påflugna.


RSS 2.0