Förväntningar på 2012

Nu har jag presenterat både måluppföljning och krönika nu kan jag lämna det underbara 2011 bakom mig och fokusera på 2012. Som självklart kommer bli ännu ett fullspäckat hundår.

Mina mål för 2012:

Lydnad:
Att ha fått ett första pris i LK3 samt tränat in momenten för Eliten.

Bruks: Att säkra upp Ella gällande skott, Ella är MH testad med 1:a på skott, men jag tyckte hon reagerade i skogen under öppna spåret, inte mycket men svansen gick ner och det tog en stund innan hon tog upp spåret bra (samtidigt hade vi inte testat skott i det läget tidigare)

Rallylydnad: Att få minst godkänt på en officiell tävling innan sommaren.

Viltspår: Samma som Bruks, att lungt och metodiskt se till att både Ella och jag är ok i spåret fast någon skjuter. Lägger ingen press på oss där, tävlingar och prov är sekundära.

Spår: Hittat en nytt prov som bara innefattar kluriga spår, låter superkul, ska försöka anmäla mig till ett sådant.

Instruktör: Att examinera mig som SBK allmänlydnadsinstruktör under våren.

Perroklubben: Fixa och trixa tillsammans med Sanna utställningen på Lida den 3 juni (Ni som kan/vill hjälpa till snälla hör av er, vi behöver all hjälp vi kan få både, före, uder och efter utställningen. Om alla gör lite så blir det lättare för alla)

Mer hinner jag nog inte med inom hunderiet. Så det får räcka. ;)

Jag har nu prickat in 3 tävlingar i kalendern i lydnad, 3 privatträningar med 2 kompisar, 2 "läger" innan sommaren och en halv dag i Kungsör (med mitt träningsgäng)
Ska kolla av med mina Perrovänner om vi ska hitta på något, har försökt flirta med Västkustborna om inte de kan fixa något i sin trakt, men än så länge har jag inte hört något mer, de har ju 2 fina inomhushallar nu och de är en hel hög som tränar däromkring.
Årskrönika 2011

Året började med rejält med snö och vinter, Mats tog huvudansvaret för Ellas kondition genom att åka skidor kilometer efter kilometer med Ella löst plumsande bredvid sig. Endel skridskoåkning blev det också. Själv hittade jag äntligen hem på min brukshundsklubb och lärde känna och kom in i en träningsgrupp. Känns fortfarande varmt om hjärtat, då min närmaste träningskompis tidigare har varit Sanna och även om vi bor i Stockholm båda två så är det 30 minuter i mellan oss. I min träningsgrupp finns en storpudel Diva, Schäfern Kaiser, Rottisen Frizbie, Goldenkillarna Elvis och Elton. 5 totalt är vi.
Vi hann även med en perroträff i Kungsör den 15 januari, där vi möttes upp 10 mattar och hussar för att träna lydnad.

Februari kom med språng, då vi i början av månaden drog upp ett stort perrogäng till Rättvik. Vi var 10 tävlande från lydnadsklass 1 -3. Från Skåne, Göteborg, Stockholm också såklart från Leksand. Vilken helg vi hade och som pricken över i tog Ella och jag ett förstapris, vilket även räckte till en andra placering i lydnadsklass 2. Helt fantastiskt. Vi hann även med en föreläsning av Niina Svartberg angående mental träning, superbra. Annars var det en underbart vinterväder kallt med gnistrande snö.

Redan i mars kändes det att det var vår i luften, vi drog på sportlovet iväg med 17 personer till Säfsen för skidåkning. Jag och Ella höll oss mest i  skidspåret, underbart med ledighet, den ena ledigheten avlöste den andra då maken och jag drog iväg till Istanbul, vilken stad. Men innan Istanbul fick vi kärt besök av Katarina och Zoe. Vi fick utökning i familjen av lilla toypudeln Kazie, Marias foderhund. Första spåret hann vi också lägga och ta i en söderslät, mm vad mysigt med vår.

Härliga april, Vi började månaden med ännu en perroträff i Kungsörshallen, vi börjar bli stammisar där :) Trevliga hundar och trevliga människor och ett härligt lärande klimat. Därefter följde snabbt en lyckad apelltävling på Solna Sundbyberg, så nu är vi uppflyttade till lägre spår. poängen var inte lysande men räckte. Månadens höjdpunkt var väl ändå 2 dagar hos Svartbergs. Vilka trevliga och otroligt kompetenta människor som inspirerar till massor av träning. Vi åkte dit Annette, Susanne, Susanne och jag den 13 april bodde på underbart vandrarhem och åkte hem den 15. Helt fulla i huvudet och trötta i kroppen. Men vilken mersmak det gav :)
Månaden avslutades av trevligt herrbesök i Zigge när hans familj var på kalas. Det är alltid jättekul att lära känna andra hundar och framförallt den hundar i den egna rasen för att se skillnader och likheter.

Maj, vilka aktiviteter först ut var Klippan och Perroläger, vilken upplevelse. Vill gärna ha en repris :) kommer inte ihåg hur många vi var. Men säkert runt 40 personer och minst lika många hundar. Otroligt bra arrangerat och superkul :) Ett minne man kan leva länge på. Där tog vi också vår första viltspårs etta jättekul när den som hjälpt mig och Ella fanns i faggorna, tack Micke. Inte mer än hem förrens det var dax att packa om bilen för att åka ner till Vingåker. Där var vi 7 lydnadsnördar som träffades och fick helt underbar coachning av Johan, Gästvänligare hem får man leta efter Gunilla kom med glada hejarop. Johan träffade jag också på mässa i Varberg i slutet på maj, då helt utan hundarna i helt andra sammanhang jobb. (roligt vi som tidigare inte snackat jobb ställer ut på samma mässa) men inte nog med att jag fick umgås med Johan, jag hade "date" med Jenny Å, Ki och Katarina :) Vi blev bjudna på en superb måltid av Jennys Fabian och efter en massa snack invaderade jag och Katarina varsin soffa och sov resolut kvar.

I juni är det dax för Martins student, båt och familjeliv, dessutom tog jag beslut på att nu äntligen få ändan ur och ställa ut Ella. Det var inte så svårt att övertala vare sig Sanna eller Katarina som båda var en pinne från championaten. Så nu kände jag att det var dax att förbereda MIG. Gerhard O'shea blev lösningen. Gick under juni månad på några utställningsträningar på Gärdet, det var bara att gå dit. Attans vad jag lärde mig saker. Bl.a. blev jag påmind om 80 talets mentala träning jag fick lära mig på jobbet och det gav resultat, genom rätt tankar och känslor försvann min nervositet.

Semestermånaden juli blev lite ryckig då både Mats och mitt jobb pockade på uppmärksamhet. Vi drog iväg med båten några dagar sedan hem för att gå på möte eller arbeta. Men inte helt fel att stanna i vår vackra skärgård (vi hade planerat att dra till Bornholm fram och tllbaka men det var bara att glömma). Istället fick vi träffa uppfödaren Ulrika med familj och hundar ute på "deras" tillhåll i skärgården. Syrran hängde med endel på båten och vi åkte runt och hälsade på folk.

Augusti fortsatte som juli började med ryck fram och tillbaka mellan ledighet och semester. Martin fick reda på att han kommit in på högskolan på Gotland, så det var bråda dagar att fixa lägenhet och grejer. Det passade så bra så att vi kunde stuva hans pick och pack i takboxen då Katarina/Zoe, Sanna/Peppar och jag/Ella drog över för en tjej/hundhelg i Visby. Underbara dagar med fint väder, utställning, utflykter och mat/vin. I slutet av augusti tog Martin sin väska och lämnade resten av familjen bakom sig. Underbara, fina son har nu tagit sig ut i "världen" och blivit vuxen. Vad snabbt det gått.

Men det dröjde inte länge förrens jag, Mats och Johan drog över till Visby för att hälsa på. Vi bodde i Martins studentrum allihop mitt inne i Visby och fixade och donade lite så det skulle bli hemtrevligt.  I september  ligger ju vår härliga Grännaträff, som Johan och jag var "generaler" för 2011 igen. Underbart väder, mycket glada människor och härliga hundar. Tror vi slutade räkna hundarna när vi var uppe i 101 hundar innan vi tappade räkningen. De flesta verkade nöjda och glada så då var vi också det, fast det var en otroligt trött Susanne som gick och la sig på lördagkvällen. I Gränna hade vi också Lydnads och Rally KM självklart ställde vi upp i båda grenarna. Lydnaden var redan på fredagkväll när vi kom ner. Jag hade en hund som måste ha svalt 100 duracellbatterier. Så fort jag rörde mig hoppade och studsade hon. Så innan start fick jag bara stå helt stilla och titta rakt fram. Det var vår uppvärmning. Därefter fick hon hoppa över snöret in på planen. Mest stolt blev jag över Johans beröm :) eftersom jag vet att han är ärligheten själv mot mig och ett halvår tidigare "sågat mig vid knölarna" (det är inte riktigt sant men nästan ;) Vi slutade på första plats vilket var en stor överraskning då jag inte kände att vi på långa vägar var klara.  Efter Gränna följde jag upp lydnaden med en kurs för Anne Dahlin som brukshundsklubben arrangerade. Kul och lärorikt.

Oktober följde med belöningssystem som tema. Hann gå två kurser/clinics en för Eva Bodfält och en för Emma Willblad i samma ämne men väldigt olika. Ella var inte med på någon av dem men det passade mig att lyssna. Efter detta var det åter dax för Kungsör, denna gång i två dagar. Två helt fantastiska dagar. Vi fick återigen bo hemma hos Biggan i hennes fina hus. Hon skämde bort oss med massor av goda bakverk.

Hösten i novemer var fantastisk. Kantareller i massor så även jag kunde hitta dem. JAg snöade in ordentligt på träning. Tränade inomhus på Djurgymnasiet med träningsgänget, tränade på klubben, på promenaderna när jag lagade maten. Fantastisk gubbe jag har som står ut med mig ;)
Jag bestämde mig sent om sider och efteranmälde mig till vår första officiella lydnadsklass 3 tävling, vetskap att vi inte var färdiga men ville känna av tempen lite. Poängen uteblev, men jag gick hem nöjd i alla fall, då det kändes bättre än jag trodde det skulle göra :)

I december var det Thailand i sikte. Vi stack den 11 december och kom hem den 27. Ella fick bo hos Spongbergs med syrran Zita och vi fick njuta av att ÄNTLIGEN få 2 veckors sammanhängande semester.

Vilket år jag haft, med familj, vänner och mycket hunderi. Både gamla och nya vänner, fantastiska vänner, underbara vänner eller bara helt normala vänner. TACK alla för att ni gjort mitt år så innehållsrikt, speciellt tack till min underbara familj. Måluppföljning

Mitt i min rapportering från Thailand kommer nu uppföljning av mina mål jag satte i januari 2011. Jag är riktigt nöjd med utfallet, fast kanske jag inte spände bågen tillräckligt, det vet man aldrig i förväg. Nu sitter jag som bäst och funderar på mina mål inför 2012. Men det får bli ett annat inlägg.
Det målet jag hade för 2010 men sedan tagit bort för i år har jag även uppfyllt nämligen att ställa ut Ella med minst en 2:a. Detta lyckades vi ju med gånger 2 i Visby i somras där vi var tillsammans med mina kära vänner Sanna och Katarina. Bäst var när Peppar blev BIR och Ella blev BIM.

Redo att börja tävla lydnad i klass 3 OK
Jag har startat en inofficiell lk3 i Gränna med poäng för ett andrapris genom att missa sättandet, så det resultatet är jag nöjd med. Har även startat en officiell tävling i december där poängen var usla men känslan var bra. Så jag känner mig nöjd och jobbar lidare med detta mål. Reflektionen jag har med mig är att gå från lk2 till lk3 är ett mycket större steg än jag trodde. Framförallt för vår del så har fjärren ställt till det endel.

Bli uppflyttad till lägre spår. OK
Fixade vi fint, dock hade stackars Ella hela pälsen full av kardborrar så hon ville inte sätta eller lägga sig, men poängen räckte :)

Anmält och utfört ett ordinarie viltspår. :) OK
Fixade vi på vår underbara träff på Ugglegården i Skåne. Underbara Ella spårade som tåget, själv var jag helt blåst, hade glömt att det ingick bl.a. en återgång så jag trodde vi var helt fel när Ella följde spåret och jag då vimsade till det för henne.


Kört en rallylydnadstävling OK
Det blev en inofficiell på vårt KM i Gränna, Fick ihop 89 poäng så det gav mersmak

Strukturera upp min hundträning OK
Japp, här har jag blivit mycket bättre men måste snäppa upp mig ännu lite mer,

Att ha kul OK
Helt fantastiskt kul har vi, vet inte vem som tycker det är roligast Ella eller jag. Äntligen har vi fått till träningskompisar på hemmaplan och flera underbara perromänniskor vi får underbart stöd och hjälp från. Tack alla :)Thailand - I frihet

Ok, nu ska vi se om jag kan få till ett till inlägg. Efter våra dagar på båten spenderade vi några dagar i Khaolak. Kändes avslappnat och skönt att bada och sola MEN inget ställe som satte en stämpel i mitt hjärta.
Efter tre dagar på vackert och bra lyxhotel återvände vi till Koh Lanta (däremot en ö som ligger nära hjärtat) sist vi var där var före Tsunamin närmare bestämt 7 år sedan. Vi tog färja dit från Krabi och det kändes välbekant när man la till vid piren i Ban Saladan. Samma hysteri av taxichaufförer som ville köre en till "det bästa hotellet" osv. Här är det bra att ha förbokat hotell (åtminstone för en natt) annars blir man tokig på alla som tjatar. Vi hade en chaufför som stod och väntade och tog oss till en strand som låg längre bort än där vi tidigare år bott. Vi skulle bo på Nice Beach. Jag valde den stranden då jag misstänkte att det blivit mycket mer turistigt på ön. Trots att mina misstankar besannades satt jag med hakan nere på bröstet, vilken förändring, Vad mycket som har skett sedan sist, vägen är cementerad och alla hotell har förutom ökat i antal även brett ut sig enda fram till vägen. Det kändes skönt när vi lämnade larmet bakom oss och fortsatte till vår strand.

Koh Lanta gjorde mig inte besviken, hotellet var ett medelklass hotell, med sådär bra restaurang och en och annan kackelacka på rummet (tur att man har man och son som kan avhysa de oönskade gästerna) men efter att våra två stora barn Martin och Maria kom, bestämde vi oss för att hyra mopeder fick vi underbara dagar. Vi pilade fram och vek av på vägar, gick ut i djungeln, klättrade i grottor, red elefanter, badade i vattenfall, åt på restauranger undangömda på stranden och i mangroveträsket. Vilken frihetskänsla, bara trycka på startknappen och dra iväg, dit vi kände för att dra, på äventyr. Här kommer lite bilder


Martin och Mats kommer bakom oss på småvägarna som gick med gummiskogar på var sida av "vägen"


Medan Maria var vi glada om vi fick se ryggtavlan på.Bensinstation, där de hällde i liter efter liter. En liter soppa kostade ca 40 bath (lite under 10 kr) en servitör på restaurangerna på Koh Lanta med bra engelska (ganska sällsynt) tjänar i månaden 10 000 bath ( lite mer än 2000 kr)


 Medans Johan, Maria och Mats gick runt i grottor i två timmar, åkte jag och Martin till "old town". Där det var lågvatten.


På piren hittade vi en av för oss "nyheterna" squidfiskebåtarna som hela nätterna lyser med alla sina lampor ute vid horisonten och de är många runt hela kusterna. Jag vet inte om du ser alla lampor som sitter på pinnarna som går ut i vattnet på högersidan av båten.


Även "old town" har påverkats mycket av turismens explosion senaste åren.Efter att ha kämpat sig runt i grottan var de andra både svettiga och skitiga, så då var det dax för att stanna vid en strand och även få i oss lite lunch. Vi hittade en undangömd liten restaurang som hette "Same same but diffrent". Låg inbäddad i grönska som tur vad såg vi lite av taket och en dusch, vilket drog oss dit. I havet finns små "vattenloppor" som biter en när man simmar omkring. Sedan får man som typ myggbett på kroppen, men själva bettet känns värre än myggornas bett. (Vi fick lära oss på snorkelturen att vinäger var det bästa mot allt skit i havet, dvs allt från loppbett till farliga maneter osv. så nästa gång tar vi med oss lite i en sprayflaska.) Efter att ha lånat restaurangens dusch tog vi oss en matbit på denna underbara plats.


Nästa äventyr var att efter en svettig djungeltrecking (ca 1 timme) få bada i ett litet vattenfall. Underbar djup djungel med massor av djur


Högt, högt däruppe fanns himlen


Efter att ha gått tillbaka igen fick vi se och rida elefanter.Vi red även elefanterna i ca 1 timme, efter en stund fick Johan och Maria ta över elefantskötarjobbet. Så där red vi förbi burar med stora feta ormar och fin djungel. Mestadels gick färden i flodfåran. Vår Elefant hete Klo och hon lydde Marias skänklingar fint och mina kommandon (som jag snappade upp start och stopp från den riktiga skötaren) Han tröttnade på att gå bland oss så han gick upp och gick vägen tillbaka.Detta inlägg får avslutas med en restaurangbild, Där vi sitter på stranden, Mats med en Chang i handen och Marias kyckling i redcurry i förgrunden. En urmysig kväll.

RSS 2.0