Våren och Perropromenad

Igår var det ljuvligt väder och Perropromenad stod i planeringen. Fick tom Husse/maken med mig. Han älskar skogspromenader men följer oftast inte med på dessa perroaktiviteter.
Det var över 10 grader varmt blå himmel och en värmande sol. Förra marsträffen hade vi på samma ställe då var Ki här och körde uppletande med oss och om mitt minne inte sviker mig så hade vi en bra dag med lite snö och lite kallare väder. Året innan var vi också på samma ställe då vadade vi i vatten.

Så dagens snösmörja var väl att föredra. All skare var borta och den snö som hade trampats kompakt kändes som smör. Alltså gansak svårgått men vi fick bra motion både 2 och 4 benta.

Det gick bara att gå på led och ju längre bak man gick dessdå enklare blev det för då hade vi andra trampat ner smörjan.Ella utanför stigen (Vit snö gör ännu svårare att fotografera en svart hund)


Soya var smart och höll sg till upptrampad mark, Nyklippt som hon var ville hon inte sitta eller ligga under hela promenaden.


Dembo yster och full av bus


Vårt lilla fikaställa hade som tur var blivit bitvis snöfritt så vi kunde sitta i solen och njuta av medhavd fika, helt underbart.


Sanna och Tuss matte hade varit på en bra föreläsning så Sanna passade på att berätta om vikten av passivitetsträning och hur Eva Bodfält tyckte man skulle träna in det, samma teorier jag fick lära mig av Lena på vårt läger i höstas att hunden ska ligga möjligen sitta och kunna lämnas var man än är. Börja med att stå bredvid för att sedan även ex.v. kunna ställa ordning agilityplan utan att hunden rör sig från den plats man lagt den på. Vi kan väl säga att vi alla skulle behöva träna på det, vissa mer och andra mindre.

Vi hade bestämt oss för att köra lite allmänlydnadsträning där i solen men det var innan vi såg snömängden och svårigheten att gå på/i snön.  Istället fick det bli lite hantering och vi visade hur tandvisning i LK1 går till. Allmänlydnaden får vänta till nästa tillfälle :-)


Här minglar och tränar vi lite. Uppskattningsvis var det runt 15 hundar och dessdå fler mattar och hussar. Det är alltid roligt då man knyter nya kontakter samtidigt som man träffar ett flertal som varit med sedan vi startade dessa träffar. Blandningen känns bra. Idag var Trizza äldst med sina 6 år och valpen Teddy yngst med sina 10 månader (Trizzas barnbarn)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0