Utklippan - Häftigast hittills :)

Från Hanö åkte vi till Karlskrona. En stad som inte imponerade speciellt på mig. Visst var det trevligt att gå lite i affärer och äta både på Mc Donalds och Thaimat. Men annars var det inget speciellt. Därifrån drog vi rakt sydöst till en insprängd hamn som ger skydd i alla väder - Utklippan
 
Den här bilden har jag klippt ut från datorn, den visar en webbkamera som sitter uppe i fyren. Vår båt är den första båten i själva hamnen. Långt bort överst på bilden ser du fastlandet låååååååååångt bort. Åt andra hållet finns bara vatten ända bort till Polen (skulle jag tro)
 
På väg in till hamnen såg vi två av sälarna som finns i den 300 stora sälkolonin. Mäktigt kommer de 10 meter ifrån båten, nyfikna som bara den.
En av sälarna vi såg utanför hamnbassängen.
 
Hamnen sprängdes ut ur den ena av öarna av staten för att ge fiskarna i Karlskrona skärgård en säker hamn vid oväder. de hade till och med stora portar som de kunde stänga för att skydda båtarna och sig själva mot sjöhävningarna.
 
Direkt efter tilläggningen i hamnen.
 
Öarna är inte speciellt stora så det kunde inte bli några långpromenader, dessutom är det ju naturreservat och massor av fåglar som bevakar sina bon. Så Ella fick på sig sin lina men som vanligt berör det henne inte.
Fast måsungarna är lika stora som sina föräldrar så kräver de ändå full uppmärksamhet av sina föräldrar ;) känns det igen??
 
Ella vill givetvis bada men fann sig i att stå still några sekunder så jag kunde ta kort bland alla fina blommor.
 
Trots öns liten het så finns där en restaurang och ett vandrarhem. Restaurangen tar ca 15 gäster och vi lyxade till det både vid lunch och middag. Potatisgratäng med varmrökt lax (150 kr) och till middag blev det grillbuffe (250 kr) bestående av kyckling, fläskfilé, karré, korvar, potatissallad, potatisgratäng, pastasallad, grönsallad, 3 olika såser, brieost med kex och vindruvor. Oj vad vi blev mätta. Mycket trevlig personal och gemytlig stämning. När vi satt där på restaurangen med utsikt över inloppet till hamnen åkte "chefen" förbi med turister, då dök ca 30 sälhuvuden upp som följde båten, helhäftigt. Så efter middagen tog vi oss ut med lilla jollen för andra gången för att se om vi kunde få kontakt med sälarna. Nu verkade dock de flesta ha gått och lagt sig, vi såg en och annan men kom aldrig så nära eller fick se så många som från fönstret på restaurangen.
 
Dock fick vi se en underbar solnedgång
 
Ella på utkik i jollen
Fyren har tänds
och tillsist försvann solen helt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0