Träning för fullt

Första stoppet på vår semester stannade vi på Scandic hotel i Jonköping. Mysigt bara Johan, jag och Ella. Efter en kvällsprommis med Ella fick hon sitta i bilen då vi firade början på vår resa på hotellets restaurang. Med 3 barn, hund och make blir tillfällerna inte så ofta att man bara får rå om minstingen. Så det gäller att passa på.
Tidigt på morgonen begav jag mig ut på egna äventyr med Ella. Bakom Elmia mässan hade jag kvällen innan hittat underbara gräsmattor. Så med bollar, väst och godis styrde vi kosan dit medans Johan sov.
 
En av mina största utmaningar är ju miljön på tävling, vilket resulterar i ett mycket sämre fritt följ än vad Ella kan på träning. Därför är min intention att under min resa hitta olika platser att träna på.
När vi kom fram till de stora fälten var det 10 klippmaskiner som samlade ihop sig och lämnade en underbart nyklippt gräsmatta åt oss :)
Så nu blev det träning av Fria följet. Med utlagda bollar som externbelöning.
 
Här kommer Dumbo med sin älskade boll.
 
Därefter mysig hotellfrukost innan vi packar in i bilen och kör mot Ki och Mats. Det är så härligt med alla hund/perromänniskor vi lärt känna genom Ella som man bara kan dyka upp hos och ha hur mysigt som helst. Frammemot kvällen när värsta värmen lagt sig bar det av till Kungsbacka Brukshundsklubb. Samma upplägg, träning på ingång på plan och ett fritt följ, nu med kommendering.
 
 
Ki fick till en bild när jag är riktigt nöjd med Ellas position :D
 
Förutom ingång på planen, fritt följ blev det en fortsättning på kedjan med rutan och hopp apport. Rutan gick sisådär, inget tjuv men kunde varit snabbare och nu la hon sig ner. Därefter gick vi över till hopp/metall där hon tjuvade. Jag måste få in rutinerna bättre.......
 
Efter lite sömn lämnade jag och Johan Ella hos Mats och begav oss iväg med tåg till Universeum. En trevlig utflykt där vi gillade sågfisken Helge bäst :) Jättestor och det såg ut som han skrattade hela tiden.
 
På Kvällen ville Johan vila medans jag, Ki och alla hundar begav oss till Tjolöholm.
Stället användes till att spela in en julkalender för några år sedan. Men för mig är den mest känd för att Ki och Lena brukar gå promenader och träna där.
 
Vi började med en skön promenad ut till klipporna där hundarna kunde bada.
Tre badglada hundar som väntar på att få apportera.
Här kommer den matte!
 
Fick Bibbi igång Ella i en yster lek
 
Med tafatt där en den ena jagade den andra. Fozzie han ville helst busa med mig ;)
Därefter blev det ännu mer ingång på plan med efterföljande Fritt följ dagen fortsatte med sättande under gång och inkallning med belöning på ställandet. Bredvid stället vi valde att träna på satte sig en familj med barn, hundar och gitarrer. Spelade och sjöng. Något i detta störde Ella så hon hade svårt att gå ett bra fritt följ. Men då vet jag det, mer ljudstörning med musik och/eller barn som springer omkring behövs.
 
På fredagen var det dax för oss att röra på oss. Vi packade in oss i bilen och tog tillfället i akt och åkte ner till Halmstads Brukshundsklubb där vi mötte upp Jenny och Sune för ett träningspass. Fick också träffa tillskottet Ville, Jenny och Fabians otroligt söta son och som grädde på moset följde Ki med dit.
Efter träningspasset åt vi en medhavd lunch. Denna dag var det jag som var "störd",  Jag fick inte till ett fritt följ som jag kunde känna mig nöjd över. Dax att ta semester.
 
Nu bar det av för vidare färd ner till Kennel Aberlours, Susanne för att mysa med valparna. Helt gudomligt myller av bruna och några svartvita valpar med vassa tänder och mycket vilja. Vi ska ju få  äran att se en av dem växa upp på nära håll, då Sanna ska ta hem en. Peppar är ju pappa till dessa underverk och Zoe mamma, så det ska bli så roligt att få följa dem.
Till slut landade vi hemma hos Katarina på Ängadal, underbart fridfulla stället. Men bild därifrån får komma nästagång. Godnatt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0