Svaneke - Vilken skillnad

Nu har vi varit i Svaneke på Bornholm i 2 nätter. Som kontrast till förbudsön Christiansö är nu hundar välkomna.
På bussar, utomhusrestauranger, nöjespark och på badstränderna.
Svaneke hamn - Vår båt är den enda med Svensk flagga och dessutom har vi jollen bakom.
 
Svaneke är en underbart fin hamn med bra faciliteter men också fina små gator med mycket väl bevarade hus och fina trädgårdar och prunkande blommor.
Ett nöje att bara gå runt och filosofera. Undrar dock hur det är här på vintern. Igår gick vi en promenad i regn till Joboland som är en blandning mellan vattenland, djurpark och nöjespark. Vägen dit var en gammal landsväg med grässträng i mitten och åkrar på båda sidorna. Ella kunde följa med in på Joboland så hon sprang lös på vägen dit. Helt plötsligt hoppar hon ut i åker och studsar som en gassell bland grödorna. Snabbt kallar jag in henne och sätter på koppel. Då stöter hon helt plötsligt ner nosen i mittsträngen, precis som om hon hittat något intressant. Mats säger åt mig att ta bort henne och precis när jag gör det piper en liten liten skogsmus i  högan sky och smiter undan. Tur nog fick Ella aldrig tag i den men sedan fick hon gå i koppel hela vägen.
 
Regnet slutade som tur var och vi hade en trevlig dag som avslutades med minigolf. Några vattenkanor blev det inte för oss, det kändes för kallt vilket var lite tråkigt.
 
Idag tog vi istället bussen till Duedde (tror jag det stavas) vilken underbar strand. Vi tog en härligt fin promenad utefter stranden till byn innan där vi tog bussen hem. Svaneke kan vi varmt rekommendera. Skickar med några bilder från stranden och havet idag. Tom jag tog på baddräkt och badade då värmen kom så fort solen visade sig.
På de första två bilderna ser ni min "väluppfostrade hund". Så fort Ella känner lukten av vatten blir hon väääääldigt bångstyrig, att gå fint i koppel har helt försvunnit ur hennes repertoar. Men titta på tredje bilden där är det fin lydnad i sitt och vänta ;)
 
 
Husse hittar en pinne
 
Det var inte mycket folk på stranden alldeles lagom. Ella fick av hänsyn till folket som var där gå i koppel bitvis. Men det fanns enhel del hundar som var lösa men höll sig till sina ägare.
Idag var en riktig sommardag, undrar hur det blir i morgon.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0