Christiansö - Den förbjudna hundön

Det här inlägget görs med lite hatkärlek. Vi mötte upp maken på Christiansö. Innan jag bokade färjan dit frågade jag om det krävdes något särskilt för att ta med sig hunden till Christiansö. Ingenting var svaret. Att ta hund med kostade inte ens extra. Men efter att ha landstigit på ön och installerat oss på båten ville både Ella och jag ut och vandra runt ön, för den såg underbart härlig ut. Men efter att tagit en trappa upp från kajen blev vi abrupt stoppade av en fasadmålare som på bredaste danska förklarade att här kunde vi inte gå, hundar var förbjudna på Christiansö- HELA Christiansö. Ops, vad göra. Vi gick ner till kajen och frågade hamnkaptenen, jo det visade sig stämma men vi kunde rasta hunden på kajen. Kajen bestod av fint lagd sten och ca 10 kvadratmeter gräsplätt med möjlighet att grilla.
 
Så vi vankade fram och tillbaka, efter nattvila så visade det sig jobbigt att lämna hamnen då det var vågigt och över 10 sekundmeter vind. Så vi stannade ytterligare en dag. Det kändes jättekonstigt att först rasta Ella sedan sätta henne på båten och själv vandra runt ön. Eller öarna kanske vi ska säga för där fanns en broförbindelse över till Fredriksö.
Det vi såg och upplevde på öarna var iallafall vackert för ögat. Skickar med några bilder från våra promenader.
 
 Uppe i fyren på Christiansö
 
Mats bär hem matkassarna från lilla matbutiken
 
En bild jag tcker symboliserar dessa två öar, Muren/murar överallt, med massor av grönt och ett vindpinad omgivning. Vackert, häftigt fantasktiskt landskap
En underbar lyktstolpe som jag dock inte såg lysa.
En av de få "gatorna" på dessa öar, denna låg på Fredriksö.
Om jag skulle flytta hit, skulle det vara till detta underbara hus. Med stockrosor (tror jag det heter) och massor av romantik. I bakgrunden till vänster syns öarnas museum.
Här är långsidan på samma hus.
Delar av trädgården på baksidan med utsikt över hamnen.
Och här ser man hela trädgården "nedgrävd med murar runt som ger en skyddad plats på denna vindpinade ö, helt fantastiskt.
 
Sjömärke som närmaste granne.
Men jag trivs nog bäst med vårt "hem" som för tillfället var "fängelse" åt Ella
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Väldigt vackert men vad trist för stackars Ella :-(
Ni verkar ha en toppensemester! Kul att ses! Ha det gott!

Svar: Hallå Lena,Det var gott att se dig i Kungsbacka. Bara så tråkigt att inte man hinner med mer när man äntligen är nere. Hade gärna velat se "lilla" Meja in action.
HIttills har semestern varit underbar fast högsommaren verkar utebli.
Jag vet inte vem som "led" mest jag eller Ella på Christiansö. Det hör ju till ovanligheterna att man är ute själv och går sedan Ella kom in i ens liv.
Ha det gott själv
Susanne
Susanne Persson

2012-07-12 @ 23:38:47
URL: http://aussiemeja.wordpress.com
Postat av: Ulrika

hm, ett hundfritt paradis... så märkligt!

Svar: Visst är det Ulrika :) Inte bara hundfritt, katter var inte heller välkomna ändå hittade jag kattingångar i grindarna till tomterna. Men när jag gick där och filosofera så tyckte jag synd om framförallt de barn som bodde där som inte fick umgås med djur.kram
Susanne
Susanne Persson

2012-07-13 @ 22:38:27
URL: http://calmigos.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0