Attans

Nu har vi varit ute och tävlat igen. Efter en hel vecka i sängen (influensa) så hade jag en hetlevrad hund och ett såsigt huvud. Mitt mål för dagen var att hålla ihop mig själv, dvs fokusera igenom hela tävlingen och inte som sist, tappa bort migsjälv vid och efter rutan. Steget mellan 2 och 3 känns som jag sagt så många gånger mycket större än mellan 1 och 2. Nåväl bra poäng kan jag inte skryta med, men jag fokuserade genom hela tävlingen.
Fria följet fick jag en pratande Ella som var het och tyckte vi kunde skicka stegförflyttningarna. Högljutt måste hon opponera sig. MEN tidigare har jag haft problem med att hon inte satt sig efter 2 steg bakåt. DET gjorde hon denna gång, träning ger framgång. Dessutom var det STORA HÄRLIGA BAJSHÖGAR, så precis innan språng marsch märkte jag att Ella var på väg ur bubblan mot en härlig hög, så jag drog i med ett dubbelkommando så tappet blev inte så stort. Sättande, inkallning och rutan är jag i stort sätt nöjd med. Hoppapport, metallen och vittring är helt klart våra svagaste moment. Jag måste dra upp henne rejält i attityd för att utföra momenten så det är gränsfall på tjuvstarter och tugg hela tiden. Den här gången så


Fick vi 7 på hopp apport, Jag var noga med att kommendera "Stanna" (vilket måste bort innan Elit) hon hoppar ut fint, tar apporten något tveksamt hoppar in fint, tuggar vid min sida. Detta moment räddas helt av hoppet som Ella älskar. Notering till mig själv: Träna hålla hårt om apporten och belöning bakåt utan ingång och kasta godis utan att ta apporten i mellanåt. Även gå fot eller anat moment med apporten i munnen.


Metallen 0, här kom tjuvstarten, attans. Annars hade vi kanske fått mellan 5 - 6 på denna för fortfarande hon springer ut fint, tvekar rejält innan hon plockar upp apporten och sedan travar hon in till mig, sätter sig snett.
notering till mig själv: träna gripanden genom konkurrens, öka viljan att komma in genom kasta belöning bakåt. Belöna vid sidan utan att ta apporten men framförallt tjoa och stimma när hon fixar det. (Har kommit på att jag försöker belöna genom att beundra henne vilket gjort att hon tycker det är ännu läskigare, tokigt kan det bli)


Vittringen 5, Ella springer ut fint sorterar ut rätt pinne direkt, väntar på ett erkännande av mig, när det inte kommer så lägger hon ner pinnen, sorterar igen men märker att hon hade rätt pinne tar upp den igen, tuggar så det knakar och kommer sedan in.
Notering till mig själv: Få henne säker på att direkt återkomma till mig att hon fixar sortering utan min hjälp. Erfarenhet/mängdträning klicka när hon vänder på huvudet och sedan närmare och närmare mig osv.

Fjärren hade också mycket att önska. Hon missade ett skifte och sedan hade hon framflytt på ställande skifterna. Detta behöver kedjas mer för att hålla, efter alla dessa apporteringsmoment.

I veckan har jag nu tagt tag i alla olika apporteringar och ser en ljusning men kommer troligen inte hinna träna in dem till nästa tävling som är på söndag. Efter den tävlingen så ska vi vila oss och bryta ner till beståndsdelar men även jobba med kedjning innan vi tävlar igen.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Fint med bilder!

Ett tips; man kan säga stanna i förebyggande syfte innan man ställt upp sig inför momentet. Det kan tydligen inte domaren dra för :-)

Ettan kommer snart, kanske samtidigt som våren kommer!

/Sanna

2012-02-24 @ 11:59:43
Postat av: Katarina med Zoë

Blogga mera!!

Jag har saknat dina summeringar och analyser. Det lär jag mig mycket av.

KRAM och lycka till på söndag.

2012-02-24 @ 15:09:08
URL: http://perrozoe.blogg.se/
Postat av: Carina Sundberg

Tack för att du delar med dig! Det ser jättesnyggt ut tycker jag! Massor med lycka till fram över och jag hoppas vi ses någonstans!

2012-02-27 @ 01:32:37
Postat av: Monica Johansson

Bra jobbat! Det är många moment och mycket att tänka på! Intressant att höra hur andra har det, jag har ju liknande problem att lösa. Det är bara att träna på, det finns inga genvägar! Ni har ju redan kommit långt!Lycka till på söndag!

2012-02-27 @ 20:48:59
URL: http://perro-bella.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0