Slappa, bad och bus


För något år sedan såg jag en så häftig bild på Ellas pappa Pelle som hoppade rakt ut i vattnet. Vill bara visa att även Ella kan :) För några år sedan badade Ella glatt och simmade, men hade lite svårt att självmant hoppa ner från bryggor. Efter att ha rådfrågat vår domare för Sim och Räddningsprovet så behövde vi bara träna några gånger. Liten lätt putt i baken efter att ha kastat i en leksak eller hoppat i själv var allt som behövdes.
Nu för tiden kastar sig Ella ut oavsett om det är från en brygga eller från en klippa. Hon förlorar ju några sekunder på att kliva i vattnet.


Bada blir det ju mycket av när vi är ute med båten och jag försöker spara ut pälsen. Det blir ju så himla varmt annars. När vi inte badar, simmar och livräddar slappar vi just nu. Jag har nog aldrig slappat så mycket som jag gjort denna vecka. Läst böcker, spelat spel och strosat runt på öarna. Seglat har vi också gjort förståss men inte så långa sträckor som brukligt på somrarna då vi håller oss i Stockholms skärgård. Vi har mest varit i ytterskärgården, på Björkskär, Lilla och Stora Nassa. En natt på Lökö som ligger i mellanskärgården. Nu är vi hemma igen då det ska blåsa kuling i morgon och vi iallafall måste bunkra och fixa lite.

 Ella tittar uppfodrande på oss för att vi ska hänga med ner till vattnet. En promenad på 1 timme klättrandes upp och ner för berg och stora stenar. Jag ver helt slut efteråt.


Vi lägger till vid Lilla Nassa, Hamnen är bra liten och när vi kom var det inte så många båtar där. Men "hamnen" fylldes på så den var proppad. Klockan 4 vänder vinden och blåser rakt in i hamnen. Så det var bara att gå upp och börja fixa för att få ut båt efter båt så att det inte blev några tokigheter. Som tur var hade vi lagt om ankaret på kvällen som faktiskt höll genom den kraftiga vinden. Vi fick ro ut ankaret 2 eller 3 gånger innan det till slut satt. Trots att båtgrannarna menade att det inte behövdes, Det blåste ju inget. Jo, det gäller att tänka själv. 


Fantastiskt spektakel, åt ena hållet en underbar solnedgång och vände jag på mig


Två fina regnbågar.

Björkskärs hamn ligger också i ytterskärgården. Här ligger vi väl skyddade mot vinden. Men när vi kom dit hade det precis börjat regna så klipporna är förädiska att hoppa ner på.Ytterskärgården består mest av klippor och markvegitation. Ganksa svårt att gå på bitvis. Men vackert att titta på


Visst är det vackert.....

Men jag och Ella tog jollen till en annan ö där jag visste att det fanns en snitslad promenadstråk


Ella är en riktig hjälpreda när hon och jag är ute på sjön. Jag sätter på henne koppel, inte för att jag tror att hon ska sticka, nej, utanför att hon ska dra in jollen så jag kan hoppa i land utan att behöva blöta ner mina skor ;)
Ella är alltid redo och sitter uppe på gummibåtens kant för att inte missa tillfället.


Det finns många snitslade spår ute på våra öar i skärgården. Jag gillar det skarpt både för att jag då kan få en "ordentlig" promenad och veta att jag kommer tillbaka men också för att vi människor inte förstör sällsynt växtlighet och lavar som tar naturen många, många år att bygga upp. Bara genom att gå på dem.

NEj nu ska här tas en liten kvällstur. Ha det gott 

Kommentarer
Postat av: Hagar

Fina bilder!

kram Hagar o Zigge

2011-07-15 @ 16:56:04
Postat av: Anonym

Åh va härliga bilder!

Så häftigt att se när Ella hoppar ut i vattnet, det gör inte Fanta...!

Hat så jätte skönt nu och fortsätt att koppla av.

Kramar Annica o co

2011-07-16 @ 09:37:09
Postat av: Petra & Merci

Låter som att du har en helt underbar semester.Lugn och ro och underbara platser. Fortsätt att njuta :)

Kramar Petra

2011-07-16 @ 15:45:16
URL: http://nogg.se/lufsen
Postat av: Katarina med Zoë

Oj så härligt det ser ut. Och jag som precis är i gränsen att Zoë simmar ut själv. Nu måste jag ju höja målet - en sånt hopp måste jag också få till!!! Kram.

2011-07-18 @ 10:05:01
URL: http://perrozoe.blogg.se/
Postat av: Nanna

Underbart vackra sommarbilder samt actionbilder på Ella!!Den 7/8 är vi i Norrtälje och tävlar agility ifall att ni är i krokarna vore det skoj att ses..Ha en fortsatt skön sommar.Kram Nanna

2011-07-19 @ 10:34:27
URL: http://la-sirenitas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0