En glad matte och en glad hund

För några dagar sedan skickade jag ut ett mail till några i vår brukshundsklubb (använde en distributionslista på funktionärerna på den tävling jag hjälpte till på i november) Fick napp på en tjej som jag lite löst träffat några gånger på klubben. Hon talar om att planerna på klubben är plogade och att hon och två till är nere ganksa  ofta och tränar inne i klubblokalen + ute på planen. Jag var välkommen att hänga på.

Ni må tro att jag blev glad, har helt saknat träningsfolk att träna med hemmaomkring. Speciellt sådana som tränar lite likt mig. Idag möttes vi upp en Rottis, en Schäfer, 2 golden och så Ella, vi började med en promenad, vilket var jättebra för Ella då schäfern är den som velat "leka" med Ella under 2 platsliggningar i höstas. Det är en STOR schäfer, men trevlig. Fast lite framfusig. Ella började med att tala om var skåpet skulle stå och Schäfern brydde sig inte om henne nämnvärt efter det. De kunde gå bredvid varandra, springa förbi varandra och Även nosa och vifta svans till varandra. Så här precis efter löp är Ella lite mer försiktig så hon gick mest  runt mig, inte för mycket lek, vilket jag var glad för (iom sin tidigare skada, vi har inte märkt något mer men det vore ju typiskt om hon slog upp den nu)

Efter en promenad körde jag och en av tjejerna varsin budföring ute på planen. Båda gick jättebra, fast jag hade en på nära håll och Ella skällde till på utvägen :-(.
Därefter gick vi in och diskuterade vad vi önskade göra och fikade.
Vi startade upp med en platsliggning.

Alla låg fint, jag gick och gömde mig och vi tog inte tid men hundarna fick ligga mer än 3 minuter. Ella låg återigen stilla. Sedan stökade jag lite för telefonen började ringa och jag svarade och gick fram till Ella. Så vi hade inget bra avslut. Men jag är jättenöjd för det var störning då hundarna låg närmare varandra (max 3  m) Schäfern var där (men uppförde sig exemplariskt, vilken utveckling som skett sedan vi träffade honom sist) De andra förarna rörde sig runt och det pratades. Härligt.

Sedan körde jag lite fritt följ, läggande under gång och det blev lite apporteringsövningar (bara gripandet).

Vi diskuterade klicker och vi körde lite pallen/klossen, backa övningar och hoppstå. Som trots den ringa träningen inte var några problem alls för Ella att utföra. 3 personer var klickertränade och en var på väg att övertalas :-)

I morse ringde även ridskolan närmast oss och sa att vi kunde komma och träna någongång mellan 14:00 och 18:00, några av tjejerna var intresserade så nu får vi en genomkörare i morgon också. Sedan får Ella en vilodag på söndag då jag och Sanna ska åka till Kungsör för att gå på föreläsning, Maria Hagstöm, hoppas då komma vidare i tänket runt hoppstå.

Mycket träning blir det just nu, men det är så kul. Frågan är om Ella håller ihop ända fram till februari. Hon har ju ofta en "Komadipp" då hon inte ens kan sitta i utgångsposition rätt. Tänk om den inträder uppe i Rättvik, det vore INTE roligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0