Äntligen, inbjudan ute.

Nu har äntligen inbjudan kommit ut. I maj ska vi ha läger i Skåne. Alla SPdAEK medlemmar med familjer är välkomna. Häng på det kommer bli jättekul och lärorikt :-)



VÄLKOMMEN TILL SKÅNSK PERROHELG 6-8 MAJ
– med Viltspår-tävling samt Lydnadsträning

Nu börjar planerna ta en mer konkret form och vi vill välkomna alla medlemmar i Perroklubben ner till ett härligt läger på Ugglegården utanför Klippan i maj. Såväl våra etablerade tävlingsekipage som alla ni som är nybörjare men nyfikna på lydnad och personspår och intresserade av att jobba mer med era Perros är välkomna. Vi hade tänkt lägga upp det på följande sätt:

FREDAG:
• Ankomst efter 12:00
• Eftermiddag; fri lydnadsträning med möjlighet att få input från Petra Staaf på moment som man fastnat i
• 14:00-16:00; fika
• 15:00-17:00; prova-på personspår i hagarna runt huset; med instruktör Petra Staaf
• 19:00; middag och mingel
• 20.00; mörkerspår

LÖRDAG:
• 8:00; frukost
• 9:00; viltspår-tävling med möjlighet att ta pris i Öppen klass. För att delta krävs godkänt anlagsprov senast 5/5. Beroende på antal anmälan så kan det bli lottning om platserna
• 10:00-12:00; introduktionskurs i Lydnad; med instruktör Petra Staaf
• 10:00-12:00; träningsgrupper för Lydnadsekipage då vi ger varandra input
• 12:00-13:00; lunch serveras
• 13:00-16:00; träningsgrupper för Lydnadsekipage då även nybörjarna ingår. Petra Staaf cirkulerar i de olika träningsgrupperna och ger input
• 14:00-17:00; öppet hus för valpköpare och Perrointresserade (med ansvarig mottagare som kan berätta om rasen samt guida runt medan vi andra tränar vidare)
• 15:00-16:00; fika och besökarna har här möjlighet att hälsa på olika perros
• 20:00; middag och mingel

SÖNDAG:
• 8:00; frukost
• förmiddag; fri lydnadsträning med möjlighet att få input från Petra Staaf på moment som man fastnat i. Dessutom möjlighet att gå viltspår som läggs ut kvällen innan eller personspår i hagarna runt huset
• städning och hemfärd

Ugglegården: Vackert belägen strax utanför Stidsvig i Klippans kommun. Klippan är närmsta by, 5 min bilväg. Bok och granskog ligger precis utanför dörren. Här finns mycket vilt och det är inte ovanligt att både rådjur och älgar står och betar på ängarna intill huset. I hagarna runt huset finns islandshästar och gutefår. Dessa hagar får vi använda till lydnadsträning. Gården är 230 m2 fördelat på sju rum varav tre sovrum samt ett stort sovloft med 17 sängplatser, totalt finns 31 sängplatser. Läs mer på www.ugglegarden.se

Petra Staaf: Utbildad till instruktör 1989, blev specialinstruktör i spår och rapport 1991 och förbundsinstruktör 2001. Är även tävlingsledare. Petra har Maria Hagström som mentor och vi är ett gäng perroägare i Skåne (Anna, Björn, Katarina, Susanne Hall) som tränar hos henne. Själv tränar hon Kelpie. Läs mer på www.staafshundrad.se

Anmälan till: [email protected] Anmälan är bindande, glöm inte nämna vilka aktiviteter ni är intresserade av att delta i.
Senaste anmälningsdag:
28/2
Pris: Beräknad maxkostnad kommer att vara 900 kr/person för hela helgen. Då ingår sängplats, tillgång till Petra Staaf samt all mat enl ovan. Beroende på hur många vi blir så kommer denna kostnad sjunka ner mot 500 kr/person. Slutlig kostnad återkommer vi med när vi vet hur många vi blir.
OBS! För deltagande i viltspår-tävlingen tillkommer 400 kr.
Mat:
All mat ingår i priset och kommer att vara laktosfri. Vid andra allergier får man ordna kompletterande mat själv. Vin, öl och annan "kvällsdricka" tar var och en med själv.
Sängplats: Totalt 31 sängplatser finns, fördelat på tre sovrum och ett sovloft. Kudde, täcke samt sänglinne tar var och en med sig själv.
Toalett/dusch/bastu: Tre toaletter (en handikappsanpassad), två duschrum samt bastu. Tvättmaskin/torktumlare finns.
Husbil: Möjlighet till att ställa upp husbilar finns. Elkostnad 2kr/kwh. Prisreduktion för detta återkommer vi med när vi vet hur många vi blir.
Transport: Förutom bil, så går det tåg till Klippan från Stockholm via Hässleholm (tid 4:40) och från Göteborg via Ängelholm (tid 3:20). I Klippan blir ni hämtade av oss.
Deltagande utan övernattning: Möjlighet kommer att finnas att delta under dagarna men att åka hem på kvällarna. Prisreduktion för detta återkommer vi med när vi vet hur många vi blir.

För att få delta måste ni vara medlem i Perroklubben. Läs mer på www.perroklubben.se
Justeringar i programmet kommer säkert att ske under vägen. Vi ser då till att meddela anmälda ekipage direkt samt uppdatera bloggar/facebook/www.perroklubben.se

Välkomna!
Katarina/Zoë, Björn/Neo, Helene/Cocos & Ceasar, Anna/Buster och Louise/Isa & Dicho

Härligt skåningar att ni bjuder på äventyr när våren står som finast i skåne eller har ni sommar då?
Hoppas vi ses där

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0