Backs

Jaha,
Nu har ännu en vecka med semester lidit mot sitt slut, men medans många är påväg tillbaka till sina jobb njuter jag fortfarande av ledighet. Igår kom vi hem efter nästan en vecka i skärgården och det var lite skönt, även om vi har det mysigt och skönt på båten oavsett väder. Senaste tidens prognoser har ju varit urusla. Regn på alla väderkartor sedan när man slår upp sina bruna och tittar ut igenom takluckan lyser solen och nästan inga moln. Fast det är en sanning med modifikation. Det har även funnits endel moln som tornar upp sig. Men inte skulle jag rita en ilsket grått moln på min väderkarta med TRE stora regndroppar på.

På båten blir det minimalt med träning. Men så fort vi kommer hem så fixar vi minimalt sedan drar vi ut i trädgården min Ella och jag. Vet inte vem som är mest ivrig :)

Har funderat och tränat mycket på fjärren och vi har väl kommit halvvägs. Måste försöka filma den för hon är bra söt min lilla hund. De flesta skiften lyckas vi med ugefär hälften av gångerna. Då Ella inte är för ivrig och jag är noggrann med mina kommandon. Men vi har fortfarande inte kommit ut i metrar. 

  1. Ligg till sitt inga problem och kan knata ganska många metrar.
  2. Ligg till stå högerbakfot steppar lite när hon är ivrig
  3. Sitt till ligg, inga problem även här kan jag gå ifrån.
  4. Sitt till stå, tidigare det värsta skiftet
  5. Stå till Ligg, kanske borde ha mer fällknivsstuket men det får duga så länge.
  6. Stå till sitt, Här har jag funderat på hur jag ska få henne att INTE flytta fram bakbenen utan gå bakåt med frambenen. Tittade på några ekipage på SM och funderade på hur jag skulle få henne att tänka bakåt. Jag snodde kommandot Backs (Backa sitt). Sedan har jag fått ändra lite på själva handtecknet. Så det blir mer schwung.

Idag har vi även börjat träna på att utöka metrarna. Jag kom plötsligt ihåg en artikel angående backaträning som klickerklok skrivit som jag kände jag kunde använda för att göra Ella trygg i att öka antal meter. Jag använde tröskeln mellan köket och hallen som en tydlig markering där jag förväntade mig att Ella skulle göra sina skiften. Först körde jag nära så att Ella förstod, sedan backade jag meter efter meter. Tills hon klarade alla skiften på ca 5-6 meters håll. Nu är hallen slut. Så vi kör såhär ett antal repetitioner sedan får vi flytta ut denna övning. Ha en tydlig markering och backa ut de metrar jag behöver. Seda minska ner markeringen till 0 och inget. Detta tror jag kommer fungera.

Idag har jag även varit på klubben och kört lydnad. Nere på klubben var Rallylydnadsgänget så det blev en sanbb repetition av skyltar, koppel, fötter mm. Jag körde en nybörjarklass bana vilket var jättekul, Det Ella hade svårast för var att sätta sig näsa mot nos. men när hon fattade att detta inte var tävlingslydnad så var det inga problem längre. Kul att nosa på detta igen eftersom jag har anmält mig till KM i Rallylydnad, perroklubbens första i Gränna.
Lite får man bjuda på sig själv.


Kommentarer
Postat av: Lena

Fjärren tar lite tid och är trixigt att få till. Men ni kommer att fixa det fint med lite träning! Tränar en hel del nu - sista semesterveckan!

2011-08-03 @ 01:13:04
URL: http://aussiemeja.wordpress.com
Postat av: Sanna

Du är så himla ambitiös!

Men jag stjäl med stolthet och tänkter ni prova att köra skiftena för att se vad som fattas/går bra!

Rally-lydnad blir "piece of cake" för Ella =)

2011-08-03 @ 12:28:04
URL: http://peppar-perro.blogspot.com
Postat av: Helene

Hej nyss hem kommen från ett super bra tränings pass med Katarina och Zoe. En hel del gick bra men mycket kvar att jobba på!Fjärren jobbar vi också med, gick ut tio meter men då flyttar hon sig fram ska testa med tröskeln.

Vi körde även lite rallylydnad tänkte köra både Ceasar och Cocos och tror att även Katarina och Zoe ställer upp . Så roligt det ska bli!

Helene Ceasar & Cocos

2011-08-03 @ 21:39:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0