Kärt besök

Vad jag älskar människor som är spontana och hänger med på en liten båttur när man frågar :-) Efter att ha skämtat lite på Facebook och mailledes, så slog vi slag i sak och familjen Liw (åtminstone halva) kom upp och hängde med ut i skärgården.Vi började med en skogspromenad för att Chica och Ella skulle få hälsa på varandra innan de släpptes upp i den trånga båten. Det gick jättebra, de sprang runt och nosade på samma fläckar och viftade glatt på svansen till varandra. Sedan åkte vi vidare till båten och tänk vad hundar finner sig i våra påhitt :-)


Vi började med att segla i halvvind, vilket innebär mycket liten risk att det slår i segel som kan vara otrevligt för en ovan hund, Vi tog oss till Fjärdlång ett naturreservat som ligger utanför Dalarö. Där ankrade vi upp och svalkade oss i det otroligt fina vädret. Hundarna badade för glatta livet och tog mod till sig att hoppa från en brygga som låg minst 1 meter ovanför vattnet. 

Tiden går bara så snabbt när man har trevligt, efter lite lunch, promenad, grillning, rosevin i solnedgång och lite juice i soluppgång (hm, sonen min väckte oss 4:30 sedan Johans väckning klockan 5:00, så där satt vi i den underbara uppgången jag, Gunilla och Johan.) Då Jonatan hörde att det fanns en kiosk gick förmiddags promenaden till andra sidan ön genom skog och fårhage otroligt varmt så hundarna fick bada och vi äta glass innan vi vände kosan tillbaka till båten.

Nu blev det bada och vi var alla i (22 grader i vattnet) det blev utan våtdräkt för mig den här gången också.


Här sitter Gunilla och Chica och värmer sig i solen efter badet.


Så här avkopplad var  Chica när vi började vägen hem, dock hade vi nu medvind så det gick undan men samtidigt slog seglerna lite mer och sista 30 minutrarna så fick familjen Liw pröva på att kryssa vilket innebär att båten lutar endel och det genast känns många grader kallare.

Gunilla, Johan, Jonatan det var super roligt att ha er mer och ni är mer än välkomna att hänga med fler gånger.

Nu ska vi fixa lite i trädgården, Mats har börjat fixa med grinden som blivit lite skev. Sedan ska jag jobba en vecka innan vår riktiga semestersegling kommer igång. 

Kommentarer
Postat av: Liw

Vilken seglats, nästa gång är vi mogna för lite mer kryssning:)

Det här var en upplevelse vi sent ska glömma, många kramar och tack!

2010-07-18 @ 16:35:23
URL: http://www.liwsperro.se
Postat av: Maria Nordin

Ja Stockholms skärgård går inte av för hackor! Vad otroligt härligt det lät med er tur och vilka sjöbjörnar ni har till hundar. Det är inte dumt att ha en vattenhund inte! Ha en underbar storsegling!

Maria & Sasha (som håller sig med liten plastbåt och bad i långgrunt vatten som är ljummet som ett badkar!)

2010-07-19 @ 22:55:04
URL: http://sashachokladnos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0