Trotsar vädrets makter

Idag har vi trotsat vädrets makter och givit oss iväg för att prova-på Rallylydnad och Traiball.


Det gick ganska bra att ta sig fram, lite halt men det får man ju vara beredd på hela vintern. Snön yrde på ganska bra. PÅ tv oh radio hade de varnat för snöoväder klass 2 (vilket skule innebära att man bör hålla sig hemma)
 Sanna/Peppar, jag/Ella och lilla Zita (Perro Rizados) kom först för att ta oss en promenad. Vi pulsade runt i snön och fick snart sällskap av Enzo (Nissedalen) och Zigge (Calmigos) så hundarna fick raca lite.

Väl inne i lokalen träffade vi tjejerna från Appollogruppen som höll i dagen. Först fick vi se lite hur Traiball går till.  Traiball är ju en ny sport i Sverige som går ut på att valla stora Pilatesbollar in i ett mål. Föraren ska befinna sig vid ena målstolpen och skicka iväg hunden för att hämta rätt boll och vala in den i målet.

Det såg jätteroligt ut. Sedan fick vi prova på att få våra krulltottar att putta bollarna medans instruktören gjorde iordning en bana i Rallylydnad.

 
Rallylydnad går ut på att som förare med sin hund i positiv anda gå en bana som är uppbyggd på skyltar som talar om vad du oh din hund ska göra. Insag som sitt, ligg, sitta nos mot näsa gå runt föraren och runt sig själv bredvid föraren, gå olika många steg nosa mot näsa.


Här ska Douglaz (Perro Rizados) lägga sig under gång, lite trickigt om man inte tidigare tränat på det. Det härliga med Rallylydnad är att du får prata, kommendera oh locka hur mycket som helst på din hund. En riktigt härlig sport som hundarna verkade gilla.

Här har vi Zoya (Ramita de Palma) som visar hur fint man kan sitta :-)


Här har vi Sara (Hurråsen) som också kan sitta fint, lokalen vi var i var perfekt. De hade agt någon slags takpapp så det var het halkfritt.


I havtid fik hundarna rastas oh vi fika, Katarina/Instruktören är också utbidad hundpsykolog så vi pratade lite om hundmöten, koppelutfall, Hur man skulle agera vid "hundslagsmål" och hantering och skälla vid dörren. Lite smått och gott på kort tid, men tips som alltid är bra. Totalt var vi 16 hundar det är Semlan, Stella, Lufsen (Qvarnhill), Zelma (Perro Rizado), Trizza, Berit (Perro Rizado), Tango (Bibords), Sara (Hurråsen), Peppar (Perro Rizado), Zigge (Calmigos), Sara (Hurråsen), Enzo (Nissadalen), Zoya (Ramita de Palma), Zita (Perro Rizado), Douglaz (Perro Rizado) och så Ella (Calmigos).


Peppar slappar i halvtid


jag hade Lenas (hon som vi körde en lydnadshelg med förra året) ord ringande i öronen. Mängdträning, Ella fick jobba på att ligga när vi inte jobbade. Hon tycker jag är lite jobbig men det går snabbare och snabbare för henne att slappna av. Fast mot slutet var hon trött oh ville helst bli lämnad ifred av de andra hundarna.

Nu ligger hon nedanför soffan och laddar inför i morgon :-)
Undrar hur det ska gå.................


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0