Jul hälsning

Klicka här får ni se en jättesöt julhälsning

Nu är det bara att träna hunden så ni kan slå detta.

Idag har jag varit lite trött i ögonen efter helgen men det var det värt. den som säkert inte tycker det är Ella som nog velat se sin matte mer.

Direkt efter jobbet i fredags åkte vi till Mässan i Älvsjö för att sätta upp montern. Det tog ca 2 timmar men då snackades det en hel del också :-) Vilket gäng, skulle jag vilja ha med mig när jag åker på mässor med jobbet.
Snyggt blev det också som ni kunde se i tidigare inlägg.

Det var ett stolt gäng som lämnade mässan och åkte till mitt jobb för att gemensamt kunna snacka lite och käka tillsammans. Marita och Robert slöt upp vilket var jättekul. T.o.m. min make kom in och socialiserade.

Vi bröt upp ganksa tidigt då en läng helg väntade. Jag hade bestämt mig för att inte åka in till mässan på lördagen, trots att det var över 20 perros i ringen, men julen står snart för dörren så lite behöver förberedas. Vid 4-tiden var det dock dax att plocka in hund och mig själv i bilen för att åka till Djurgymnasiet och möta Sanna, Katarina , Johan och Gunilla för lite lydnadsträning.

För egen del var jag mest nyfiken på feedback på fotgåendet, om jag hade kommit någonstans i min träning.
Glädjande nog ansåg Johan att positionen är bättre :-) Jippi, precis vad jag ville höra, Sanna menade på att även jag hade lärt mig något (i mitt gående) vilket också var roligt att höra, för jag har ju faktiskt funderat massor, torrgått endel och tränat med Ella. Men vi har fortfarande en bit kvar innan jag är nöjd. Nu gäller det att få Ella på hugget redan från första steget, miljöträna och få Ella att gå längre stunder.

Sanna ville köra rutan, fjärren och inkallning med ställande.

Katarina jobbade med höger och vänstersvängar, även hon fick torrgå och bli medveten om sina stegval, Vi pratade en hel del belöningsplacering och bakdelskontroll. Dessutom pratade vi om ljudande hundar, där Sanna och jag förklarade hur Eva Bodfält resonerade och tipsade oss om detta (finns i tidigare inlägg)

Johan började träna Chica på rutan, sedan fick vi se en trio av läggande under gång ( med underbart haktryck), inkallning och ställande under gång.

Även jag körde en ruta (Där Ella gick ut (men stannade innan rutan) på andra försöket gick det bra. Fjärren gick jag lite för långt ifrån Ella så hon kröp framåt vid nedläggandet (usch och fy) jobbar vidare på det hemma genom att ibland vara nära och ibland längre ifrån och försöker komma längre och längre ifrån Ella.

Apporten gick också finfint och hopp över hindret helt ok, la även ihop och gjorde en hopp apport (3ans moment) för första gången. Första försöket sprang hon förbi hindret greppa apporten och kom tillbaka med den. Andra gången satte jag apporten i Ellas mun gick runt hindret och kallade in med apporten i munnen, gick jättebra, Därefter fungerade hella "hopp" "apport" fint. 

Därefter blev det massor av hund och tjejsnack hemma hos mig, tyvärr kunde inte Johan och Gunilla hänga med, det får bli en annan gång. På söndagen drog jag och dottern iväg till mässan för att kolla runt, se NM i lydnad (men vi kom försent) handla lite men framförallt stå i vår fina monter.

Det var en strid ström av människor enda fram till 17:00 den sista familjen avslutade med att säga, vi kom hit för att titta på pudel och langotto då vi ska köpa hund om ca 1 1/2 år men nu har vi bestämt oss, det blir en Perro :-)
Kul. De hundarna vi hade i montern var jätteduktiga och lät sig klappas och mutas med lite frolic. Alla uppförde sig väl och var bra representanter för rasen. (fast vi inte handplockat bara de sociala varianterna)

Nu har jag äntligen lagt in lite nya filmer under Vår träning/tävlingslydnad om någon är intresserad.

Kommentarer
Postat av: Maria Holmgren

Vilken mysig julhälsning. Synd att du inte dök upp på lördagen, det hade varit roligt att sätta ett ansikte till din blogg. Ni verkar i alla fall ha haft trevligt och fullt upp. Ha en jättetrevlig jul med mycket hundmys. // Maria och hundarna

2010-12-22 @ 08:10:31
URL: http://www.vattenhundar.se
Postat av: Peppar

Du har världens bästa minne - härmed utnämns du till dokumenterare av helga gruppens träning=) Ingen annan kommer ihäg vad de gjort ... utom du =)

Ska se om jag får till en bild på KG som torrgår hjälpt av ett stycke Bombi fniss - det var träning det!

2010-12-22 @ 12:16:55
URL: http://peppar-perro.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0