Dax för hemfärd

Så var det dax att åka hem till vardagen. Inatt går båten med Mats och en kompis som seglar hem. Medans jag, Ella och Johan tar natt färjan. Martin med kompis och Maria med pojkvän stannar på vandrarhemmet "kåken" en natt till för att sedan åka hem i morgon.

Liten summering, ni som inte varit på medeltidsveckan förut borde ta fram ert barnasinne och komma hit. En mycket trevlig vecka har det varit. Gotland har mycket att ge förutom medeltiden som vi har "utnyttjat" men medeltidsarrangemanget har varit pricken över i. Många musiker, försäljare, gycklare och annat underhållande att titta på och göra både för stora och små. De flesta människorna går runt med ett leende på läpparna hela dagarna.
Höjdpunkten på veckan var nog onsdagens eldshow. Utanför norra muren samlades massor av människor. Enligt rykten bänkade sig de första redan klockan 8 på morgonen, med korgar dignande av mat, vin och öl. När vi kom dit vid 8 på kvällen var alla bra platser tagna men vi fick ok platser, när showen började var det säkert över 1000 personer samlade i/vid vallgraven för att se en spektakulär show med eld, facklor och fyrverkerier. Allt gratis men i år var första gången man kunde lämna bidrag för Trix uppträdande. Underbar kväll med många härliga människor, bra stämning och häftigt uppträdande. Trix uppträdde för 10 året i rad.


Den här bilden tog vi kl 20:00 och man ser hur folk börjar tränga ihop sig.

Ella tyckte nog bäst om Cykeldagen då hon fick jobba lite mer än de andra dagarna. Marknaden var jobbig för flocken skingrades för ofta, folk såg konstiga ut och många hade döda djur hängande runt halsen eller i bältet. Vissa gick på styltor och allt var lite för mycket.


Det är en fröjd att se Ella springa i sin "naturliga" takt. Hon ser ut att skrida fram som en drottning.

Igår kom Martin på att skolorna börjar om en vecka vilket gjorde honom lite deppig. Så för att muntra upp oss gick vi till favorithake Kapitelhusgården och tog en öl


Där finns ingen elektricitet utan här flödar ljuset från oljelampor och ljus, mysigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0