Boda borg

Nu har vi hamnat i Oxelösund när vi var några distans ifrån sprack solen upp och den prognostiserade regndagen blev en underbar dag. Vi kunde hänga ut kläder och annat som var fuktigt och efter bara några minuter kändes det som sommar igen :-)
Dock fortsatte vi som beslutat till Oxelösund för att bunkra mat, vatten och leka i Boda borg. Den här gången var det jag som fick äran att gå med grabbarna dit. Boda borg är ett koncept som liknar "fångarna på fortet", det finns på ett antal olika platser i landet oftast har de byggt om hyreshus eller som i Oxelösund kontorshus till ett fort. de har svarta, röda och gröna rum. Där de gröna rummen är kluriga med lite fysisk aktivitet och de svarta kan vara mycket fysiska. Sedan har de olika teman rymden, plutonen, buskul, farmen osv. I varje station finns en eller flera saker man ska lista ut för att komma vidare och till sist få sin åtråvärda stämpel. Om ni aldrig har provat är det att rekommendera kul för alla åldrar iallafall mellan 7 och 70.


Här jagar vi kluringar i färger i ett rymdskepp, vi löste den :-)

Ella fick stanna på båten med Husse, efter 3 timmar tröttnade hon på husses pulande och började ynka, husse trodde hon ynka efter mig och visst kan det vara sant men jag tror hon var hungrig :-)
I allafall fick Ella en lång promenad från hamnen till Ica där vi möttes upp och bunkrade mat.
Nu är det dax för avfärd ännu en solig dag.

Ella och mat, jag har haft svårt att "vattna" Ella och vilket innebär att så här ute på sjön dricker hon gäna sjövatten, inte så salt som på västkusten men endå bräckt och vi har sett lite alger under vägen (dock väldigt lite) Jag har också läst/hört att hunden ska ha 2 cl vatten per kilo (vikt) och dag. Vilket jag är osäker på om Ella får. Så nu har ag börja ge torrfodret uppblött. Då det gäller att få i Ella både mat och vatten får en skinkbit glida ner också. Hamnar skinkbiten övers slukar hon allt med hull och hår. Hamnar skinkbiten unders luktar hon och går därifrån. Bortskämt - nä inte min hund :-)) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0