Ny upplevelse

I morse mötte vi upp ett helt gäng med hundar på vår morgonpromenad, vi slog följe och det visade sig vara ett gäng hundägare som möttes klockan 8:30 varje morgon på samma plats för att ta en ca 2 timmars promenad (visade det sig när vi var tillbaka) Vi gick utefter löparslingan och promenaden gick över förväntan :-)
Eftersom Ella var ny i flocken fick hon det körigt första minutrarna. Mest uppvaktad blev hon av en Pumikille, otroligt söt, men Ella var svårflörtad. Inte heller Berlingtonterriern tyckte Ella var intressant fast lite jagalekar var ok med honom. Totalt var det 12 hundar med på promenaden. Alla lösa och uppförde sig exemplariskt. De har gått tillsammans ganska länge vad jag kunde se. Hela vägen hade de stationer på stenar med godisutdelning och likadant att leta godis på stammarna. Allt för att mötande människor skulle känna sig trygga och inte beklaga sig över hundarna. Ella gillade mest en blandrastik på 8 år som säkert var 60 cm i mankhöjd. Mest respekt hade hon för en Irländsk Varghund på 1 år som var JÄTTE stor. Annars fanns där borderterrier, jack russell, Bordercollie, västgötaspets, mallut ???( som ser ut som vargar med blå ögon) och några blandrashundar.
Jag blev förvånad över att alla hundägare bjöd alla hundar på godis och inte ens då var det några tjafs mellan hundarna utan alla tyckte det var helt ok. Sista biten tillbaka till  bilen var det bara jag och kvinnan med Irländska varghunden kvar. Då kom de mycket närmare varandra. En bra början på dagen där Ella fick mycket motion och social träning och var jätteduktig att snabbt komma in i flocken och gick från låg svans till sin vanliga bussvans på bara några minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0