Extern belöning

I måndags tog jag mig ner till Brukshundsklubben då de hade öppen träning vi var några där. En från min sökkurs med en Springel Spaniel, matte har fått jobba stenhårt med den hela tiden. För att få den att varva ner och bara vara, inte jaga fåglar eller annat roligt. Nu gällde samma sak bara befinna sig på planen utan att leka, störa eller hoppa omkring. Sedan en ny liten bekant sedan någon månad tillbaka en vacker jakt Cocker Spanielflicka på 10 månader, Mycket intensiv men jag ser stora skillnader på kontakten nu och när vi första gången träffades. En jättetrevlig matte som jag avslutat med en gemensam promenad där Ella och Salsa får röja i skogen. Men även här börjar nu jakten komma in och matte får jobba stenhårt för att behålla kontakt och rätt avstånd. När jag ser dessa två hundar och deras ägare kommer jag ihåg varför jag valde bort alla jakthundar när vi skulle köpa hund. Jag tänker också på att alla hundar och deras olika särdrag kräver olika typer av träning så frågan är om det finns "lätta" hundar. 

På planen hittade jag också en kvinna med sin golden som precisska börja tävla i LK 2 jättekul. Då blev det roligt att gå ner igen så jag kan socialisera och kanske få lite draghjälp med tvåans moment som jag ska försöka ha klara till sommaren. De var jätteduktiga att titta på men hade en del att slipa till.

Själv jobbade jag med att introduceraexternabelöningarnär jag tränar runt andra. Hittills har jag varitosäker på det då hon gärna vaktar "sin" mat ute bland andra hundar. Jag har däremot tränat mycket externbeöning hemma och med baklängeskedjning. Det gick klart över förväntan. Ella var som vanligt fokuserad och ville jobba. Jag började med en platsliggning med skålen framför henne. Goldentiken gick nästan enda fram till Ellas skål men Ella låg kvar, som vanligt överraskar hon :-) Sedan körde vi alla moment  och ibland fick hon gå till belöningen. Alla momenten satt helt ok. Fortfarande har vi en bra bit kvar på linförigheten men vi jobbar på.

Vi körde även lite på 2:ans moment hopp sitt hopp inga problem, fjärren fungerar men inte på håll. Ibland blir Ella för ivrig så jag måste minska handtecknen. Rutan har vi långt kvar på, ställandet har vi inte börjat på än och platsliggning utan att man syns har jag inte heller tränat så där organiserat men gjort lite då och då när andan faller på.

Kommentarer
Postat av: Peppar

Hallojsan Ella!



Jag trordu brås på pappa och bara blir bättre och bättre ju mer du tränar.

Kanske vi hinner ses på lördag,

jag har tråkigt och längtar efter att rusa lite =)

/Voff

2010-04-21 @ 23:14:51
URL: http://peppar-perro.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0