Novemberväder men vi tar oss ann ett spår

Usch och fy efter gårdagens magiska väder en dag med regndis. Jag vet inte om regnet kommer uppifrån eller från sidan. Allt är grått. Då är det tur att man har hund som kräver lite av en :-)
IDag fick Ella ett nytt spår


Ett spår bland hus, hästar och hem för ett råddjurspar :-) 491 m långt var det. Det är roligt med Eniros "mät sträckan" funktion. VI började på en äng där vi ofta stöter på rådjur, upp i ett litet skogsområde. Bara 10- 15 meter ifrån ett av våra promenadstråk. Denna sträcka gick bra och snabbt MEN hon missade 2 pinnar i sin iver.
NEr för skogsområde förbi stallet över en asfalterad gångväg. Gick utmed den asfalterade gångvägen förbi två uppfarter till villor. Ella var inte så noga när hon drog över de asfalterade uppfarterna en 90 graders högersväng för att ta oss några meter från gångvägen gick vid skogsranden. Nu har Ella hittat och levererat 2 pinnar och tempot är bättre. Här vet jag att åtminstone en löpare korsat vårt spår. Ella kollade in det spåret några meter innan hon kom tillbaka. Ut i hästhagen och trixa oss fram mellan allt hästbajs. Tur att det är några veckor gammalt så Ella inte var intresserad. Hon slog lite över spåret men levererade ytterligare 2 pinnar. När vi har 10- 20 meter kvar så hittar hon något annat intressant som fångar henne och drar iväg henne i ett annat "spår"
Men hon har fått en bra utmaning idag och hon gillade det.

Vi gick en promenad med lite kontaktövningar och lite inkallning. Ella var riktigt på, hon är verkligen "hungrig" just nu.Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej

Ja, även idag kan vi här i Skåne skryta med sol och nio grader. Stressade hem från jobbet för att hinna gå på långpromenad med hundarna - härligt!! Spännande med Ellas spårning i lite mer stadsmiljö, medan vi senare i veckan ska åka norröver och gå ett öppen klasspår i skogsmiljö. Som ressällskap till Isa följer det med en softie och den hundrasen är det ovanligt att man ser i spåret. Hoppas hinna tillbaka i tid, för att något senare träna Dicho tillsammans med valpkompisarna. Med våra hundar blir det aldrig långtråkigt - alltid något på gång!!

Må så gott!Hälsn. Louise, Isa och Dicho

2009-11-17 @ 19:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0