Paradiset, Finnhamn

det är inte jag som döpt platsen, den heter faktiskt Paradiset och visst är det vackert. Inte vet jag om det är vackrare än andra öar i skärgården men namnet drar väl också folk för här ligger det båtar. Vädret är inte lika fint som det varit i veckan. vi har ömsom sol och ömsom regn. I natt har det också blåst endel rakt in i aktern på båten. Enligt Mats har vi väl inte haft en "sämre" förtöjning  än denna med Johanna 3. Men vi fick sova gott i alla fall, i gårkväll satte vi upp en sprint (extralina) så att vi inte skulle trycka till vår grannbåt. Likadant gjorde grannbåtarna på båda sidor om oss så vi var beredda :-)
På ön finns både vandrarhem, stugor, affär och krog. dessutom går waxholmsbåten hit så det finns stora öjligheter för alla att vistas här ute i den underbara naturen :-)
Ella älskar verkligen det här med att vara ute på öarna. Själva seglandet vet jag inte vad hon tycker om, mer än att hon gillar att det är trångt i lyan, Hon är alltid med och ser allt som händer. När vi väl har kastat loss lägger hon sig antingen under den som styr eller drar ner i någon av kojerna (helst den som fortfarande finns folk/ungdommar i) Men när vi kommer fram så är det ett måste att direkt få komma iland och gå på upptäcksfärd.

Nu på morgonprommenaden gick vi en " naturstig" som verkar vara mer och mer förekommande på de naturreservat vi har i skärgården. På sätt och vis bra för då går folk mer samma stig och förstör inte blommor, mossor mm som är ömtåliga och kanske sällsynta. Dessutom ett bra sätt att få ut folk i skogen som i vanliga fall inte är ute och går i skogen.
Här var naturstigen ok men det påminner mig om tidigare i somras då vi var på Bullerön.
Bullerön är också ett helhäftigt naturreservat men består mest av berg.. Där har de en naturstig de markerat genom att sätta små färgkluttar på stenar och berg. Johan tyckte det var jätteroligt att tävla och leta efter nästa färgmarkering.  Vilket gjorde att han tog den kanske 3 km promenaden med glädje och språng 2 gånger först med mig och Ella och senare med Mats och Ella :-)

Det som då gjorde mest intryck på mig var Ella. Hon letade också markeringarna på sitt sätt, med nosen. Helt fantastiskt ,så gick hon först och hittade vägen stora delar av tiden :-) Vilken otrolig näsa eftersom promenaden gick över mycket berghällar utan minsta antydan till jord, mossa eller andra material som enkelt kan behålla vittringen.

Morgonens promenad var i allafall härlig och vi tränade lite inkallning, ligg på stenar och andra roliga övningar.
Nu ska vi plocka ihop oss så att vi kan börja hemseglngen i medvind.. sedan är det vanlig vardag igen. Vi har ju haft 2 veckor semester så nu ska vi jobba flera veckor innan vi får mer semester. Hoppas då att vädret för alla er semesterfirare blir bra och vi ser fram emot veckan då vi också ska få Chanto på besök några dagar, Fast Ella vet inte om det ännu :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0