Hämtar du hamstern för att hälsa gästerna välkomna?

Var en av kommentarerna Memea Mohlin sa när vi diskuterade om det var rätt eller fel att stänga in hunden i ett annat rum när gäster kommer. Djur som djur, oavsett fick det oss att skratta gott. Mycket av det Memea sa var sådant jag/vi hört förut men det man behöver få saker sagda igen och igen för att ändra invanda beteenden. Det som jag kommer ta åt mig från denna föreläsning som jag inte kört förut är Ömkning. Om hunden gör fel korrigera och ömka sedan i max 10 sekunder. (Det är jag som ska starta och AVSLUTA ömkningen) för att på så sätt få hunden lite mer lyhörd.

Hon pratade en hel del om att dra i kopplet och hundutfall, att vara konsekvent och välja sina strider (är du inte beredd att resa dig från soffan för att korrigera så titta åt ett annat håll). I NEj träning. Att tänka bort sig själv och fundera på hur hunden uppfattar träningen.

Hon pratade om hundar som var rädda/osäkra på människor som skulle följa med överallt men INTE få hälsa på någon utan ligga bredvid/bakom utan att någon tog notis. Sedan när hunden "vant" sig få hälsa på de erfarna eller orädda personerna och absolut inte på någon osäker/rädd människa.

En mycket trevlig kväll, tack Sanna för sällskapet

 

 


Kommentarer
Postat av: Petra

Så kloka ord när man får tänka efter och praktisera det. Osäkra hundar = Lufsen får gå in på sitt rum när vi får gäster och så sätter vi ett kompostnät i dörröppningen,säger till våra gäster att ignorera honom.Han skäller och vaktar men när han lugnat ner sej och blivit tyst så får han komma ut.Dock inte alltid,för som sagt hundrädda människor och människor som inte lyssnar på vad vi säger ang bemötandet av Lufsen övar vi INTE på. Den här metoden funkar alltid för oss.Kram på er Petra

P.s Jo det har slutat regna och idag har vi några minusgrader och sol.

2009-12-02 @ 09:13:09
URL: http://nogg.se/lufsen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0