Vardagslydnad:social och utställningsträning

Idag har vi varit på en "drop-in" kurs för vår valpinstruktör Nina. Hon har 4 Onsdagar framåt en kurs med lite vardagslydnad blandat med träning socialt och för utställning. Nu är det ju ett år sedan jag gick för henne men hon tyckte Ella hade gjort stora framsteg på den sociala biten, vilket alltid är roligt att höra. Ella gick fram direkt och hälsade på Nina och hennes kollega, vilket hon oftast gör nu för tiden om den vi möter inte direkt söker Ellas kontakt utan först hälsar på mig.
Vi körde lite ringträning, tränade på att ställa upp hundarna, tandvisning på bord och på marken, lite slalomövningar mellan koner och mellan hundekipage. Dessutom ingick fika med trevligt sällskap det blev alltså en trevlig kväll som också var tröttsam för Ella.
Några hundar var där för att träna på att inte bjäffsa mot andra hundar. De hade vattenflaska i högsta hugg. När de gick igång tyckte Ella det var lite jobbigt med domarundersökning samtidigt. annars fick de känna och klämma och dessutom titta på tänderna. Nina tyckte Ella var bra muskulös, vilket jag uppfattade som positivt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0