Storholmen

Igår är det Marias födelsedag. Ella väckte mig väldigt tidigt klockan 6:30 och var helt bestämd på att det var dax att gå ut på morgontoalett. Ute var det strålande väder så det var inte så speciellt svårt att komma upp  Ryggsäcken med spårsele och lina och lite snittslar åkte med i jollen. Tänk vad bra vi har det som kan nyttja så mycket mark omkring oss. Jag hittade underbara spåmarker med mossa och blåbärsris så långt ögat kunde nå. Solen nådde inte ända fram så det fanns en hel del mygg kvar i skogen. Jag la ett kort ganska enkelt spår med tydliga fotspår så även jag kunde se. Vi gick sedan en promenad för att komma tillbaka efter 30 minuter och ta spåret. Ella förstod redan innan promenaden vad som var i görningen så hela promenaden gick hon och jobbade med näsan. Det är ganska roligt att man kan höra när hundarna sätter på nosen. Snacka om att det låter. Spåret gick sedan riktigt bra nosen i backen och i spårkärnan till största delen. Hoppas vi hittar många sådana fina öar i sommar. Efter spåret gick vi hem och somnade i sittbrunnen tills maken tittade upp med en kopp the i handen.

Frukostar på båten är bland det bästa jag vet. Barnen sover gott och solen tittar fram och värmer bort daggen från sittplatserna. Idag var dock daggen redan borta men stillheten finns där ändå.
bara jag, maken och Ella som nöjd ligger och halvsover. Efter frukostbestyr packar vi ihop och drar till Storholmen där vi ska möta syrran med pojkvän och syrrans bästa kompis med man. Att träffa vänner på sjön är också så okomplicerat. Alla har sina hem men vi flyttar runt och träffas när vi är nära varandra. Maria blev ordentligt firad och vi hade en underbar solnedgång i havet. Med grillarna på klippan. Dagen till ära bjöds det oxfile med klyftpotatis och tzatziki. Ett gott glas vin och sedan en kvällspromenad eller kanske vi ska säga klättring för här var det inga fina promenadstigar utan vildmark som gick uppåt och nedåt. Men det bekom inte Ella ett dugg som hoppar och studsar mest hela tiden.

I morse packade vi åter ihop för att segla hem över Kanholmsfjärden. Härlig segling och vi fick reva för att inte behöva luta så mycket då vinden låg konstant över 10 sekundmeter. Väl hemma höll vi på att gå åt i värmen. Vilken skillnad på klimat ute i skärgården mot hemma vid huset. Kommer bli svårt att sova i natt.


Marias födelsedag då pryddes "salongen" med ballonger


Ella spejar och vädrar på båten vi åker i Möja kanal tror jag det heter


Visst har vi en underbar skärgård, här en bild av Möja


En konstnärlig bild tagen av Marias kompis Jennifer som var med oss i helgen.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej!

Vad kul det är att läsa din blogg.

Visst är skärgården och båtliv underbart.

Det ska bli spännande med vattenkursen på söndag.

Åsa

2008-06-10 @ 08:15:59
URL: http://www.perrotrizza.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0