Som på Mormors tid

Nu har vi åkt vidare 20 distans (4-5 timmars motorgång i rak motvind) till ön Kihnu. En jättehäftig ö som påminner lite om Sandhamn och Ölands kronopark var mina paralleller medans Mats liknade ön vid Gotska sandön.  Vi kan väl genom det säga att det är en sandö med mycket barrträd och mossa där sanden inte tittar fram. Äntligen har vi pumpat upp jollen och grabbarna tog Ella med sig och körde bort till en öde strand.
Maria och jag hyrde cyklar och cyklade bort till samma strand. Ett paradis för Ella och oss (lite förmycket sten på stranden för att vara helt perfekt) Ella klarade t.o.m. att lura Martin i vattnet vilket verkligen är en bedrift. När vi andra 4 låg i vattnet satt Martin och solade på stranden, vi bad Ella hämta Martin vilket hon gjorde med bravur. Rusa upp ur vattnet, fram till Martin skällde några gånger. När han inte rörde på sig skakade hon av sig allt vatten på honom såg ut som om hon gjorde det med flit :-) Så det var första gången hela familjen badade samtidigt på flera år. Ella var helt till sig så till slut fick jag helt sonika hålla fast henne så att hon fick lugna ner sig. Hon försökte hålla ihop flocken och det är inte lätt när hon måste simma hela tiden och vi springer onmkring och leker tafatt i vattnet. Det var i alla fall underbar badtemperatur och varmare i vattnet än på land. Så Ella fick i alla fall ett riktigt motionspass. Hon börjar bli riktigt duktig på att simma vid sidan av en men ibland försöker hon klättra upp på oss.

Maria och jag tog sedan en cykeltur på ön. Gamla grusvägar ibland med en grässträng i mitten. Lugna sköna vyer med barrskog och senare kohagar. Vi letade rätt på en affär (Pood) som låg i ett vanligt boningshus. Det var två personal och inga kunder. Vi köpte över disk ägg, bröd, chips och en chokladbit och kanelbullar.  Betalade 94 estniska kronor och cyklade sedan hem. Det var första gången Maria handlade i en affär på detta sätt så när vi väl kom hem tog hon med sig Johan och Mats på en cykeltur tillbaka till affären. Hela ön andas mormors tid.


Vi är på väg till stranden med våra hyrda cyklar.


Ella torkar sig i sanden


Vi sitter i vattnet det är varmare än på land


Maria utanför affären


Bilden tagen i "smyg"  Här syns ena halvan av affären andra halvan finns i ett annat rum


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0