Hapsalu

Idag startade vi tidigt efter lite velande. Mats ville stanna en dag till på Ormsö och hyra cyklar men väderleken sa att vindarna ska vända och vi ville över Finska viken innan det sker. Så vi gav oss av vid 7 tiden. Inte en krusning på havet inte heller någon vind alls. Vi såg inte fram mot en lång etapp för motor (även om jag hellre tar det än för mycket vågor).
efter någon timme på vattnet, utan vind möjligen en redan vänd vind så började ett ovädersmoln hinna i kapp oss. Vi bestämde då att åka in och kolla in staden Hapsalu. Syrran hade rekommenderat den staden för oss och vi hade planerat att åka hit tills vi fick reda på att gästhamnen var stängd pga konflikt mellan ägaren och staden.
Väl där fanns det en del båtar i hamnen men när vi försökte lägga till körde vi fast i dyn. Det fanns ingen plats ledig som våra 1,95 i djup klarade av. I stället la vi oss utanför en fiskebåt. Nu har jag lagat frukost på de sista äggen och mjölken, Pannkakor med grädde och sylt och vi börjar göra oss färdiga för att ta bussen in till stan. Om nu  hundar får åka buss i Estland. Annars får vi ta en promenad.


Vi åker jolle in till hamnen. Båten la vi bredvid en jättefiskebåt som syns i bakgrunden.


Morgonpromenad förbi en gammal rysk vaktkur och vakttorn (i alla fall i vår fantasi)


En liten fin roddbåt


Träning inför arbetsprovet? En järntrappa till ett utsiktstorn. Ella hoppade upp och ned då flocken var på olika våningar.


Borgen i Hapsalu som används som inspiration till teckningarna i Ronja Rövardotter.


Utsikt från Borgens torn, Segelbåten syns långt borta.


Ella vaktar båten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0