AgilitydagHelt slut är vi, både tvåbenta och 4 benta.KLockan 10 var det uppställning på hundens hus. Vi skulle få pröva på Agility. 8 nyfikna hundar med mattar och hussar. Skönt att det var inomhus för vädret ute var bedrövligt med ihållande regn, 6 grader varmt och lite dis/dimma.
Så efter en kort introduktion så fick vi börja med grunderna. Vi delades upp i 2 grupper där varje grupp skulle träna på 3 hinder var. Vi började med Vippbrädan, Däcket och en rak tunnel. Däcket och tunneln var inga som helst problem. När vippbrädan låg på golvet så var det "nästan" ok att gå över den. Ella gick över den två tre gånger sedan hade hon tröttnat roligare med fart.

Det andra gänget tränade på slalom, bom (tror jag det heter) och hinder (till en början 5 rundstavar som låg på marken) de skulle träna på att få koll på benen framförallt bakdelen. Efter en stund bytte vi hinder nu var det vår tur Ella klarade galant hindrerna på backen och ok slalom men var mycket tveksam till bommen. Men med mycket lock och pock körde hon den 2 gånger sedan fick det vara nog.

Vartefter dagen skred så åkte vippbrädan upp i luften, Hindret lika så, det blev fler slalompinnar, hindret blev en oxel, platttunneln kom fram, lång hinder kom fram och blev med dagen längre. Lunch käkade vi vid 12 tiden och när klockan var 15:00 var det ett trött gäng som lyssnade på handlingbiten. Vi tog 3 delar av långhindret och gjorde en box. Ställde oss själva i mitten och sedan försökte hantera hundarna genom att visa hur de skulle hoppa in och ut ur boxen över de olika kanterna. Detta klarade Ella direkt och gärna. Här kände hon igen sig från freestyleträningen med handen som target.
Näst sista momentet var en enkel tävling Chanto vann och fick hundgodis i en påse. Matte gav honom ett grisöra som Ella gärna ville norpa. Chanto flyttade på sin påse för att få behålla sin högt värderade vinst men när han gjorde det gled en lite bit tugggodis ur. Ella smög snabbt fram och snodde det. När sedan de Chanto eller någon annan närmade sig lyfte hon på överläpparna och ansåg att det rättmätigt tillhörde henne.

Sist på programmet stod massage och passivering. Jättehärligt för både hund och människa.
Nu har vi kommit hem och Ella svepte sin mat, drack vatten sen ligger hon stenad här på golvet.

Kommentarer
Postat av: Ulrika Calmegård

Hej
Åh, vad kul att se bild på Chanto,Ella och Carmenzita tillsammans! Kul att läsa om er agilitydag!!
Ulrika

2008-01-12 @ 23:45:36
URL: http://www.calmigos.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0