Bra dag

Idag har vi fått in lite annan träning. På morgonpromenaden bestämde jag mig för att ta vägen förbi rådjuren. Det slog inte fel, de stod där på sin äng. Vilket de gör 9 gånger av 10 på morgonen. Långlinan var på och jag var beredd, så vi fick till ett riktigt bra tillrättavisande då Ella gjorde sig redo för lite jakt på rådjur.

Nu på kvällspromenaden så gick vi in i ett litet skogsområde jag inte gått i på flera år. Jag valde den för att lägga ut ett spår. Ella fick under tiden träna passivitet vid en tall. Det fungerade fint. Hon började ynka lite men slutade ganska snart så jag kunde gå tillbaka till henne efter att ha lagt ett 200 meters spår med en vinkel, Nu får det ligga till sig tills morgonpromenaden.

På vägen tillbaka fanns det 3 harar på ängen (som jag såg) en satt och käkade 20-30 meter ifrån oss och två till sprang och lekte, kanske 50 meter i från oss. Jag tränade kontaktövningar med Ella (fortfarande i långlina). Nu fick jag bevis på hur värdefull belöningen är. Tur nog hade jag jackpott i fickan, en tub leverpastej :-). Ella gick fint vid min sida, tittandes på mig. Stannade jag satte hon sig ner, när jag började gå hängde hon med, belönade ofta. Efter ett tag började jag undra om hon helt missat vittringen eller om hon inte märkt hararna så jag drog ut på belöningarna. Vid ett tillfälle ställde sig Ella och tittade ut över ängen sedan fokuserade hon på mig igen. Om hon märkt hararna får jag aldrig veta men jag var mycket glad i alla fall. Villken gullhund jag har.
Ska bli spännande i morgonbitti att se om hon och jag fixar spåret jag lagt i kväll.
Gonatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0