Ingen kul dag

Jag anmälde mig till 3 lydnadstävlingar i hopp om att lyckas med en.
Fast när jag diskuterade med Sanna vågade jag inte välja en senare än denna helg eftersom Ella förra året började löpa den 8 november. Men hittills har det varit 6 månader och 2 veckor mellan löpen.
Jag har sett alla tecken på löp förutom blod. I veckan sa var jag tveksam till om vi skulle komma till start.
Eftersom det varit en häktisk vecka så har vi inte hunnit träna något. Igår straffade det sig, Ella stal ALLT hon kom åt för att få igång oss i familjen. Hon gjorde inbrott i kökssoporna allt lyckades hon med.
Nåväl upp och iväg till tävling denna gång på Haninge BK. Första gången vi skulle tävla samtidigt Sanna och jag.
Peppar var som klistrad vid Ella från det vi kom ut ur bilen. Vi började ta en skogspromenad. Peppar upvaktade och slickade. Ella busade och röjde i skogen. Efteråt gick vi och anmälde oss och Sanna blev lottad som 2:a och jag som 16. Tre platsliggningar, Sanna ut i den första Peppar la sig innan kommando och sjöng en liten sång men låg kvar. Ella hon gick ut, nosandes så jag korrigerade. På kommando lägger hon sig jättefint men stoppar nosen i marken och kastar sig redan upp. Vägrar lägga sig och tittar demonstrativt bort helt klart tyckte hon det var ÄCKLIGT där. Hon ville helst försvinna långt bort. Det har hänt ett antal gånger förut dock aldrig på en platsliggning. Så redan då kunde vi utesluta ett första pris. Tävlingsledaren undrar om jag ska bryta, jag säger att jag ska tänka efter. Här är då första frågan borde jag brutit, Ella var ju helt klart tagen. Jag går av planen med en hund där svansen gick rakt ner. Men ut i skogen igen och svansen kommer genast upp och när vi kommer tillbaka där alla väntar är hon som "vanligt" igen. På vid uppvärmningen.

Så vi startar, Tandvisningen låg som första moment. Domaren gick inte fram och tog deltagarna i handen, men hade åtminstone inte keps :-) Därför tog jag initiativet och sträckte fram handen. Ella kände sig bekväm och satt fint kvar och domaren tog mig i handen, 10 poäng. Resten är inget att skryta med och jag har ännu så länge inte hunnit gå igenom resultatet (kommer senare). Totalt fick vi ihop 107 p och ett tredjepris. Sanna och Peppar fick ett andrapris. I väntan på prisutdelning gick vi in och fikade, Peppar och Ella la sig snällt sida vid sida och väntade.
När Ella reser på sig är det fuktigt under henne och jag skönjar en blodfläck. Tur att jag gick ut nästsist, men oj vad jag skämdes. Inte undra på Ellas konstiga, disträ humör. Lilla pluttan hon ville nog ha stannat i sängen och ätit praliner idag istället för att tvingas ut bland massor av hundar och jobba.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jaja, det är sånt som händer. Bara att komma igen efter löp :-)

Ha det så bra!

2009-11-08 @ 21:09:36
Postat av: Anonym

Jaja, det är sånt som händer. Bara att komma igen efter löp :-)

Ha det så bra!

2009-11-08 @ 21:10:13
Postat av: Syrran

tänk vad den tiden i månaden är jobbig. Praliner skulle nog suttit bättre. :)Bra resultat ändå

2009-11-09 @ 21:44:40
Postat av: Anna Nygårds

Ni är så duktiga som tagit er ut på tävlingsbanan tycker jag. Efter löp så sitter ettan där ska du se. Men det är ju det där med och få till allt på samma tävling.

/ Anna

2009-11-11 @ 08:31:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0