Kom ett mail

Hej på er!
Bifogar utlovad bild på supernöjda certifierade (?) kantarellsökhundar och deras mattar efter en heldag med Anki och Sussie på Rikstens Hundsportcenter lördag den 22 augusti. Från vänster Enzo, Baloo, Iza, Ruffa och Tiza . Dagen inleddes i fullkomligt spöregn, men efter lunch klarnade det upp och vi kunde köra några praktikpass utomhus i skapligt sensommarväder. För att understryka vovvarnas skicklighet i att hitta kantareller så fann man inte bara de av Anki och Sussie ”planterade” kantarellerna utan även äkta sådana i skogsdungen där vi tränade, till Anki och Sussies överraskning. Vi är helnöjda med kursen och har faktiskt redan idag varit ute på hemlig ort och praktiserat med Iza som hittat ungefär 3 liter gula fina raringar. Ja, okej kanske husse och matte hjälpte till lite också.


En Perroträff i Stockholm där varken jag eller Sanna var med, då vi båda gått kursen. Ella och jag förra året och Sanna och Peppar året innan det. Men Izas matte och husse tog hand om ruljansen och det är så jättekul att vi kan hjälpas åt med dessa träffar. 

Själv så la vi ett viltspår och tränade lite framförgående. Ett kortar spår med vinklar och tillbakagång (?) som fick ligga i 12 timma. Slutet blev lite tokig då spåret lågt för nära varandra (ett stup går inte att forsera) så Ella fick vittring och hoppade över en bit. Spåret blev därför inte längre än 150-200 m. Men just nu fokuserar vi på liggtiden.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0