Ännu en perroträff

Idag träffades vi på Loisebergs hundträning. Vi hade fått hyra planen och huset för att ha klickerträff.
Sanna hade varit jätteduktig och förberett för att introducera oss i detta kära ämne och få igång oss.
Tråkigt nog var det inte så många som var intresserade. Vi var totalt 6 personer men jag tror vi som var där uppskattade träffen :-) Vi gjorde en övning där jag fick agera hund och Chincos matte fick klickerträna mig att gå in på toaletten.
Attans vad det var trixigt att förstå. Väldigt snabbt förstod jag att jag skulle gå. Men trodde först det var själva steget som det handlade om. Men efter att ha fått klick framåt, åt sidan och båkåt men inte åt andra sidan så blev jag lite fundersam.
Tillslut förstod jag att det var riktningen hon var ute efter och gick iväg men inte ens då fick jag klick (jag gick ifrån toadörren. Så det var bara att vända men nu var det inte så svårt att hitta rätt. En jätterolig övning jag tidigare bara läst om.
Vi kollade också belöningar vad är bra/sämre för min hund, Vi gick igenom  de viktigaste bitarna och till sist tipsade Sanna oss om www.canis.se där det finns en klickerkurs via e-mail som är gratis. Första veckan får man ett mail om dagen med hemuppgifter att läsa eller att träna. Sedan kommer mailen ung. en gång per vecka. kan verkligen rekommenderas.


Sanna håller låda, bra tjejen


Peppar provsmakar renskav, hästkorv, köttbullar, hotdogs, leverpstej, leversnittar, frolic mm


Ella väntar på att få börja leka med trossen.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Tur hunden är snyggare än matten =)

Visst hade vi trevligt! Och på nåt sätt får det mig att verkligen tänka på vad/hur man ska göra, när man ska berätta det för andra.

2008-10-12 @ 22:14:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0