Äntligen lite kurseri

Fick tips av Åsa, uppfödaren för Perro Rizados att en av hennes valpköpare hade bokat en kurs i Tävlingslydnad här i Stockholm. Den som skulle hålla kursen heter Lotta Linusson som jag tidigare hört mycket gott om. Så snabbt som skjutton anmälde jag mitt intresse. Så idag var jag på kurs. Kändes jättebra, hon sa det inte själv men jag har hört att hon använder sig av metodiken som är beskriven i "Med sikte på 10:an". den boken köpte jag på nätet och fick häromdagen. Jag hade hunnit fram till de avsnitt där momenten börjar och jag kände igen mig mycket i det hon förmedlade. Med på kursen var förutom jag/Ella, två valpar från Åsas B-kull och två Langottos. Allt som allt 5 ekipage. Vi höll till precis utanför tullen i Liljeholmen. Perfekt avstånd från jobbet. Vi började titta på momenten fot, sitt och ligg. Körde lite övningar mycket basic men tillräckligt för att få tankeställningar och endel att träna på tills nästa Torsdag.  Ella blev lite överstimulerad och visste inte hur hon skulle vara till lags. Hon vill så mycket min hund och jag kanske inte alltid är tillräckligt tydlig i att visa när hon ska varva ned.

jag fick börja från början när det gällde att få in henne till fot. Det kunde hon som rinnande vatten när hon var valp. Men nu åkte rumpan ut hela tiden för att hon skulle kunna se mitt ansikte bättre. Lotta trodde det kunde bero på freestyletäningen så vi började om med en godis i handen då fungerade det mycket bättre. Helst vill Ella ha position framför mig så att hon ser mitt ansikte. Men nu har jag något att träna på :-)

Ligg var inget problem för Ella vare sig med eller utan tecken. Vi jobbade med att få upp hastigheten genom att använda en boll som belöning. Så fort armbågarna var nere kastade vi iväg bollen. Läggandet gick snabbare och snabbare helt klart. Första gången var det i två steg först rumpan ned därefter magen och armbågarna. Men mer mot slutet åkte allt ner samtidigt.

Sedan körde vi lite övningar med att hunden skulle kunna sitt namn och reagera på det. Där tycker inte jag att Ella har ett problem så det fungerade bra. Ibland gick det inte att lura henne utan hon tittade på mig hela tiden.

Därefter fick jag rusa därifrån då jag hade bokat tid för andra Rabiessprutan hos veterinären. Vi han dit precis i tid på minuten. Allt gick bra nu är det bara att vänta 120 dagar innan vi vet att vaccinet har tagit. Sedan måste vi köra påfyllning vart tredje år.  Jag glömde nästan säga till att Ella var reserverad det har fungerat så mycket bättre på senaste tiden. det gjorde det även denna gång. Men tjejen körde lite social träning med Ella mycket populärt :-)
Hon berättade att personsök hade hjälp en av hennes tikar som varit reserverad vilket är något jag funderat på tidigare. Nåväl en sak i taget närmast lydnad och spår. Sedan får vi se vad som kommer näst. Agility står ju också högt på listan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0