Kantarellsök

Idag har vi haft Perroträff med kantarellsök på schemat. Vi var 9 förväntansfulla hundar med ägare som stod uppställda klockan 10:00 i Tullinge utanför Stockholm på Rikstens Hundcenter.
Det var Selma och Dixie (som under rastningen visade sig komma från samma kull :-) från Eyeball´s.

Här luktar Sofia på kantarellerna för att få Dixie intresserad av burken och framförallt lukten.

Ella, Zita och Chanto var med från Calmigos, Rufsen från Qvarnhill, Max från Bibord, Sedan Enzo från Perro Rizado och sist men inte minst Pappa (till Enzo) Santos som jag inte vet vilken kennel han kommer ifrån.


Så här ser han ut i allafall

Fulla av förväntan och hormoner började våra nosövningar. det liknade mycket de jag och Sanna lärde oss uppe hos Hundcampus (specialsök) och det visade sig att tjejerna på Hundcentrat hade gått kurs där.


Här är det Chanto och Mona som jobbar med burkarna i rännan

Alla hundar jobbade på bra. Många av hundarna ligger i samma ålder mellan 1,5 - 2 år så det muttrades endel på många hundar. Eftersom det var övervägande killar så fick tjejerna jobba lite för att säga ifrån. Men vid lunch släppte vi alla lösa sen var det tyst och gruppen var satt.

Vi gjorde många olika övningar och avslutade dagen med att i skogen söka utlagda kantareller. Vi hade 3 olika Kantarellställen som vi provade på. Vid den första fick Ella upp vädring direkt så hon hängde och nosade friskt i luften. (Vinden låg rakt på oss). När jag släppte henne fri sprang hon raka vägen till de utlagda svamparna och fick sin godisbelöning. Däremot fick hon jobba mer på det andra kantarellstället. Då hade många hundar varit där och nosat så hon måste ju bara spåra vad de hade gjort också. Därefter gick hon och kollade av svamparna. Sista stället gick hon rakt på också. Det gick så snabbt så jag fick lov att springa för att hinna se vad hon gjorde. När jag kommer fram står hon rakt över det gula guldet :-) det bådar gott för framtiden.

Nu gäller det att öva endel hemma innan vi provar på i skogen igen. Men ett är säkert Perron har en bra nos. Alla hundar klarade sig bra idag :-)
T.o.m så att en av kursledarna sa att vi inte skulle bli förvånade om hon kom med en Perro en dag.


Neej, här fanns inte ens en burk. Ella in action


Men matte kolla, är det de här du letar efter :-)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0