Blandad kompott

Maj månad ska alltid vara så hektisk. Visst barnen börjar bli större så det är inte lika mycket man måste göra inför deras avslut på alla möjliga ställen. I år så har det dock blivit fler avslut med hunden :-)
Förra veckan hade vi både terminsavslut på söket, men det har jag redan skrivit om. På fredagen hade vi dessutom avslutning på agilityn, den kursen har varit jätterolig både med instruktörer som lyckats baxa runt oss deltagare på ett bra sett. Vi har bara varit 4 deltagare så vi har verkligen fått mycket tid med instruktören och hennes hjälpreda, jättekul.
deltagarna på kursen har också varit bra och jag har blivit peppad av att de är så duktiga. Nu är det bara att hoppas att vi alla försöker fortsätta till hösten. Sista gången nu körde vi en klass 2 Hopp bana. Många klurigheter men vi tog oss alla igenom banan, Visst jag och Ella hade varit diskade eftersom min Ella sprang under ett hinder. Vi hade satt upp hindrerna högt  och efter en otroligt snäv sväng så blev det att hon satsade på att springa under, klok hund. Vi sänkte därefter det hindret så det var endast instuktörens hund och Ella som sprang under. Ella har ett bra drag och skulle egentligen behöva en mycket bättre förare.
Här kommer några bilder


Ella ska göra en skarp sväng (180 grader) vilket vi klarade galant.


Vi hade satt upp ett specialarangemang vid däcket för att se att de faktiskt hoppade igenom och inte sprang förbi.


Min handling finns endel att jobba på, se det lilla fingret, dock kör instruktörerna med finger så jag har väl härmat dem .-)

Vad lärde jag mig av detta sista kurstillfälle,

* jo att jag helt klart har en agilityhund.
* Att jag måste bli mycket tydligare för att få Ella att ändra riktning. Ryta i ett bestämt Ella, när jag gjorde det så fungerade det jättebra.
* Att ta ett hinder i taget, släppte henne för tidigt vid tunneln vilket gjorde att hon bara stack in huvudet för att sedan tveka.
* Att träna upp min kondis :-)

På fredagen hade vi också karneval i byn, Johan var där med sin klass (mångårig tradition) det roliga var att denna gång ville han gå utklädd. Så här blev resultatet:


Min söta 9 åring Johan

När vi kom hem från kursen klockan 21:00 så väntade familjen på att vi skulle dra ut till båten. Så det var bara att åka upp till affären, handla mat, Hem och packa för att klockan 23:30 hamna i förpiken på båten.
Vilken underbar helg vi fick. Då det inte blåste så mycket drog vi ut i ytterskärgården till ett naturreservat ön Bullerön. det var som att släppa ut kalvarna på grönbete. Vi hoppade och studsade mellan klipporna. Ella badade som en toka för att sedan gå på upptäcksfärd, hur härligt som helst. Eftersom det var ett naturreservat så fick hon springa runt i långlina men det bekom henne inte alls.


Ella ute och ror med Johan i Jollen. En av hennes favorittillhåll.


Ella älskar närheten till allt på båten tom det som finns på bordet har hon stenkoll på utan att vi kan säga åt henne.


Så här vacker vy hade vi från sittbrunnen i båten, 28 grader varm och inte mycket till vind. Sommaren är här

Väl hemma så skickar jag med en bild på Ellas nya lek, smälla balonger. Hon blir helt tokig när vi tar fram en ballong ber på alla sätt hon kan att vi ska blåsa upp den och slänga iväg den. Både när ballongen är knuten eller att luften sprutar ut ur ballongen är lika kul. Tills det pangar. Då vill hon att vi plockar fram en ny.Annat som hänt på senaste tiden är att Maria har fixat sig moppe. Vi var hos goda vänner som hade en sönderplockad moppe i garaget som inte fungerade. de blev så glada så de erbjöd Maria moppen på stående fot och dessutom att köra hem den till oss. maria lovade mig att Mats skulle slippa mecka moppe, hon skulle kolla med några kompisar. Två timmar efter att mopeden anlände kommer Maria med en av sina kompisar. Fem minuter senare hade kompisen och Mats fått igång moppen. Här kommer en bild på en överlycklig Maria

Efter att ha tagit hem moppen till en kompis pappa som på 30 minuter till fixade resterande fel så nu har Maria en helt funktionsduglig moppe som inte kostat ett öre mer än lite tjänster från bekanta.


Till sist har jag varit med på en Tävlingsträning idag i Agility, jag åkte dit för att titta lite hur det går till och hur duktiga folk är. direkt när jag kom ner så blev jag bemött av en av arrangörerna som övertalade mig att vara med.
Jag gick banan med Ella fastknuten vid en lyktstolpe, hon var minst sagt heltaggad.
När vi kom ut på banan så  satte jag henne ner och tog av kopplet, vad gör Ella jo tjuvstartar och tar 3 hinder  springer fram till publiken (vilket var en hel hög) vänder om hoppar tillbaka och sätter sig på min sida.
Sedan gör vi en jättebra start och hon följer mig rätt hela vägen. Jag försökte vara så tydlig jag bara kunde vilket fungerade bra fast sen ansträngde jag mig så mycket att jag tappade banan i huvudet. Dock tog vi oss igenom med något extra hinder taget men jag är jätteglad att vi vågade. Sedan fick alla köra en extra gång. samma sak nu, ella var mycket mer följsam än tidigare men jag min virrpanna sprang två varv på några hopphinder/tunnel innan jag tog mig ur den. Johan var med och skrattade mest hela tiden åt sin mamma, men det bjuder jag på. Vi hade en underbart rolig kväll.

Nej nu ska vi i säng, i morgon bär det av till Sanna hon ska lägga ett viltspår åt mig sedan ska jag lägga ett klurit ett till henne att ta på Torsdagen.


Kommentarer
Postat av: Petra

Hej på er ! Ja visst har det varit en underbar helg,men nu börjar jag undra vart värmen tog vägen.

Vad duktiga ni är med agilityn.Jag måste dock erkänna att jag skrattade gott åt det du skrev att hon tjyvstartade och sedan kom in till dej.

Sköt om er och ha det så bra .Kram Petra med Lufsen

2009-06-04 @ 11:56:31
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Ulrika

Vilka härliga bilder av alla möjliga fina motiv :-)

Det ser riktigt proffsigt ut på agilitybilderna!

Ha det bra!

2009-06-04 @ 22:26:05
URL: http://calmigos.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0