Äntligen hemma

Caramella har verkat trivas på båten men nu har vi kommit hem efter fyra veckors segling. Efter Öland började vi vår återresa via Oskarshamn, Västervik, Mättingen, Nynäshamn, Utö och Bullandö.
Vi har träffat mycket folk och kompisar. I Byxelkroks hamn lärde vi känna en jättetrevlig familj som vi sedan samåkte (hur lätt det nu är när vi har segel och de har en jättemotorbåt :-) ) med hela vägen till Mättinge därifrån skulle de in i Södertälje och Mälaren då familjen kom från Eskilstunatrakten. Själva fortsatte vi till kompisars landställe i Nynäshamn. Ella har därigenom umgåtts med mycket folk under hela resan. Hon är en fantastisk båthund som klarar båtlivet helbra. Många människor blev imponerade och ville veta mer om rasen.
På mornarna vaknar jag först men så fort Ella sett minsta tecken på att vi vaknat så kommer hon med otrolig glädje och man tror hela båten ska vakna när hennes svans använder båten som trumma. Sedan är det ut på morgonpromenad. Oftast har det även blivit morgondopp för Ella men jag tycker fortfarande det är för kallt i vattnet.
Ellas favoritplats på båten är ovanpå den för året monterade solpanelen. Så hur stor hjälp vi får med att ladda batterierna vete gudarna. Därifrån har hon koll på hela båten och dess besättning. Ella har nu tagit på sig ansvaret att vakta oss och båten. Reviret har blivit större med tiden. I reviret ingår både grannbåtar och bryggan/berget närmast vår båt. Jag har kommit underför med att det bästa sättet att stävja vaktandet (läs skällandet) är att sitta bredvid henne och gosa lite när människorna kommer nära. Då skäller hon inte alls. Detta betyder dock att jag kanske inte hinner med allt jag borde hinna med. Men när det gäller att prioritera Ella framför disk, städning och matlagningär valet inte så svårt :-)


Det gick inte att ta miste på Ellas glädje när vi väl öppnade bildörren hemma. Hon formligen flög ur bilen och for som en yrhätta runt på tomten. Vild av glädje sprang hon runt i huset så fort vi öppnat dörren och glädjen blev total när kompishunden Texas dök upp för en lekstund. Hon har blivit starkare och mycket snabbare under sommaren. Hon hoppade krumbuktade och slog volter i luften. Man kan inte annat än skratta.
Men sedan kom allvaret, jag tvingade Ella att duscha och schamponera bort alla underbara dofter hon samlat på under 4 veckor. Både definerbara och mindre definerbara dofter. Därefter gick vi till sängs i ett tyst, varmt hus och sov ovaggade hela natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0