Tror Ella åkt upp på grannarnas favoritlista :-)

Inte för att hon försöker charma brallorna av dem, nej inte, men runt vårt område har det utförts ett antal inbrott i nya BMW och Audi bilar.  Vi bor ju på en liten gränd och 2 hus bort har de varit. Dragit bort strömmen från gatlyktan och skruvat ur glödlamporna ur utebelysningen. Därefter kopplat ur billarmet och snott, hela framlyktorna, krockkuddar och annat smått och gott. Polisen har sina aningar och misstänker att allt används i någon bilverkstad där krockskadade bilar lagas. Ingen märkte av inbrottet trots att det bor en Golden rakt över lilla gatan.
Grannen bredvid oss har också en ny fin Audi, men av någon anledning har de struntat i den, grannen kom på att det troligen beror på att Ella vaktar vår gemensamma parkeringsplats :-) Har de varit här och rekat området så har säkert Ella uppmärksammat dem.
Inte bara dumt med en vakthund i grannskapet :-)

Idag har Ella och jag viltspårat. Jag la ett spår efter morgonpromenaden, hade preppat 5 snusdosor med lite godis (tack för tipset Ki), gjort iordning en pinne som jag tejpade fast en flaska med en fastsatt wettexduk fastsatt som jag använde som stämpel. Mitt första försök, Borde ha klippt Wettexduken i 4 bitar men det tänkte jag inte på, så duken sög upp blodet men det kom inte så mycket i själva spåret.
Jag hade glömt snitslarna hemma så jag fick använda snusdosorna som snitslar.

Efter 6 regniga timmar tog vi oss an spåret. Ella blev lite fundersam över första snusdosan, men markerade den. Första vinkeln gick klockrent men med massor av regn, lite blof och rent berg blev det lite svårt på andra rakan. Men efter lite hjälp klarade hon både vinkel 2 och 3 alldeles själv. Snusdosor markerades men spåret var viktigare.  Ella viker av för tidigt på sista rakan men klarar ut det själv och när jag tror vi är helt borta hittar hon klöven så fint :-)

Dagens spår gav mersmak, fast jag måste få till tekniken med stämpelflaska så rätt mängd blod kommer ut.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0