Johans födelsedag och Lautershorn

Den 7 augusti var det dax att fira Johan han har nu fyllt 10 år. Hans största önskan var att fira födelsedagen på en vattenpark. Så det blev till att stanna kvar längre i Visby än vi vuxna hade velat. Det fick bli en resa till Kneipbyn. D'r fanns både ett sommarland och en vattenpark. Vi harvade igenom bägge. Roligast på Sommarland var gocart. Johan hann åka 5 gånger innan vi gick däärifrån. Jag och Mats körde varsin gång och jag kom sist :-(
Inte tillräcklig mycket vinnarskalle i mig inte. Annars var väl Johan lite för gammal för attraktionerna på Sommarland. fast för mindre barn är det nog ett jättebra ställe. vattenland hade ett antal banor, 5-6 stycken som var för lite äldre barn.
Roligast tyckte Johan att Sharkriver deras nya attraktion var. Det var en lagom bana även för mig och man satt i ringar nerför en vinglande bana. Sedan körde vi en rak bana där vi kunde sitta 4 i bredd. Roligt att tävla mot sin mamma och pappa. Två attraktioner blev utdömda direkt och den sista för "äldre" barn var en våg som skjussade iväg en nerför en bana. den banan klarade bara en viss vikt så den fick Johan åka själv, men jag tyckte den såg rolig ut.

Hundar var välkomna men eftersom Maria och hennes kompis inte orkade upp så fick Ella stanna hemma och vila tassen på båten. Ett bra beslut, det var väldigt trängt på Vattenlandet.

På Lördagen vinkade vi av Marias kompis och drog iväg med båten till Lauterhorn. Någon kilometer ifrån Raukarna som vi besökt tidigare i veckan. Mats tog en promenad med Ella dit och när de kom till platsen där vi fikade så gick Ellas näsa igång. Här hittade hon lukter som hon kände igen. Spårade som en toka.

På Söndagen åkte vi till Fårösund för att plocka upp Marias pojkvän som nu är med oss på båten. Idag seglade vi i snabb marsch upp till Norraste delen av Fårö där vi låg ensamma i en vik på svaj. Mats vaktade båten medans vi andra drog iväg till en fin långgrund sandstrand. Ella älskade att få springa med Johan. Jag fick offra en strumpa så de hade något att kasta, fånga och dyka efter. Även denna gång dök Ella med hela huvudet men nu på grunt vatten.
Tillbaka till båten nu stod beslut om vi skulle dra till Nynäshamn eller tillbaka till Lautershorn för övernattning och tidig start till Nynäshamn i morgon. Regnoväder gjorde beslutet enklare det fick bli Lautershorn igen.
Nu ska vi isäng för att försöka komma upp lika tidigt som soluppgången.

Det blir tyvärr inga fler bilder från denna semester då linsen till kameran har pajat :-(
Ska försöka lämna in den så snart vi kommit hem så jag får tillbaka den innan Gränna..

Ellas haltar inte längre, vi har haft på antiseptisk salva för att den började vara lite men nu ser det fint ut.  Hon ligger här utslagen efter dagens badande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0