Skrattar din hund när den är nära dig?

Var frågan vi fick på föreläsningen med Eva Bodfält. Ikväll var jag och Sanna på föreläsning som handlade om "4 sätt för bättre kommunikation" De fyra sätten var, Inlärning, Följsamhet, Passivitet och Lek.
En tänkvärd föreläsning med mycket tips och tricks.
Men frågan kvarstod när jag gick hem Skrattar Ella när hon är nära mig. Exempelvis vid inkallning, tycker hon det är kul när hon är nära mig. Är jag rolig att vara med? Har jag roligt med Ella? Garvar vi ihop?
Vår träning består mycket mer med belöningar i godis än lek, vem har valt det, jag eller Ella? Vilka belöningar är bra belöningar och för vem, mig eller Ella. Godis är enkla belöningar bara stoppa handen i fickan sedan är det klart, men lek kräver mer. När jag gick därifrån hade jag bestämt mig för att leka mer. Försöka hitta på fler roliga lekar där vi leker tillsammans. snöre i bollar eller dragkamp, får se vad jag kan komma på.
Eva var duktig på att förmedla både människans och hundens kroppsspråk :-)
Det var Medborgarskolan som var värd för föreläsningen hon ska ha en annan föreläsning på Lidingö om någon/några veckor. Bra föreläsning för att få en liten puff i sin träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0