Kurs i vattenarbete eller Husses hund

Idag har vi haft en kurs i vattenarbete för Bengt Ericsson från Newfounlandsklubben. Jättetack för en trevlig dag, Bengt och Maret. Vi fick prova på de olika delarna i Sim och räddningsprovet. Först ut var Chanto som klarade sig galant.


Här ska Chanto simma 50 meter det fungerade bra förutom att han gjorde ett försök att simma in till land. Men med lite lock och pock från matte simmade han tillbaka och klarade detta galant. Han simmade fint fot som ni ser på bilden.

Därefter var det Ellas tur. Husse Mats var klar i våtdräkten. Ella var helt till sig, matte var inget värd.
Ella simmade också 50 meter och innan hon fattade riktigt vad det skulle gå ut på så hon försökte klättra upp på husses huvud det såg helhärligt ut. Sedan blev det full fart och 50 meter var avklarade.
Nästa moment var apportering 15 meter.


Det gick galant. Vi har köpte en bad(leksak)ring till henne som hon gillar skarpt.

Därefter kom livräddningen. Jag höll i Ella medans Mats simmade ut 20 meter. Först sa Bengt åt mig att
peppa Ella men jag sa att det inte fanns något behov av det. Hon var så triggad någon kan bli :-) hon vill ju vara med
husse i vattnet.


Ella simmar ut till Mats där ska hon simma runt husse varefter husse ska ta tag i sidan av pälsen.
Ella kämpar på som bara den och fixar det fint men nog var det jobbigt.


Idag blev det verkligen husses hund, för Ella gillade verkligen att vara med husse i vattnet. Jag var ingenting värd. Helt tvärtom mot vanligt, riktigt häftigt..

Vi var 10 hundar med på kursen och sedan hade vi några besökare jätteroligt.  Vid lunch fick vi se Bengt med NÖFFEN Sailor i aktion. De tävlar i Elitklassen. Bl.a. ska de livrädda genom att dra ut en livboj till den nödställde i det här fallet Max matte



Sedan fick vi se en dykövning där Bengt stod vid starndkanten och dirigerade Sailor. Sedan stoppade Sailor ner huvudet ca 40 cm för att hämta en liten apporteringskudde.

Peppar husse trodde inte Peppars matte skulle komma i vattnet så vi lovade skicka bevis här kommer det.


Det gick galant både att komma i vattnet och för Peppar att rädda sin Sanna.


Nya bekantskaper för idag var Sigge med matte och husse lite försiktigare i vattnet men de fick lite tips om hur de ska komma vidare och det gjorde de :-)

Efter att alla 10 hundarna fått prova på och vi hade ätit lunch så frågade Bengt vad mer vi ville träna på. Vi fick träna på att hoppa från bryggan.


Vilket blev helt kaotiskt (med flit) genom att ha triggade hundar så fick vi dem till att hoppa ner.

Vi gjorde det först på grunt vatten och hoppade "strömhopp" matte/husse och hund sedan nästa matte/husse och hund. det såg för roligt ut men på grunt vatten tror jag nästan att alla hundarna hoppade sedan förflyttade vi oss efter bryggan så det blev djupare och djupare. Ella har vi lyckats få i från bryggan några gånger tidigare. Men hon blev heltänd och tillslut hoppade hon innan vi kastat ringen. Johan tyckte det här var en rolig lek


Vilken utveckling under denna dag. Bengt bara stod och skrattade.

Sedan fick vi pröva på lite dykövningar.


Här är Trizza (tror jag eller är det Zelma) och Hedda som tränar.

Vi hade en jätterolig dag och jag tror Bengt var överraskad över våra hundars arbete. Nu måste jag köpa mig en våtdräkt för sommarens äventyr. Vilken toppenhund jag har som nu ligger här urtrött på matten och sover gott.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Grattis till klarat inofficiellt SoR-prov om det blir godkänt av Newfoundlandshundsklubben! Ella är verkligen en riktig VATTENHUND!

Tack för att Du ordnar så mycket för oss i Stockholm.

Åsa

2008-06-16 @ 06:33:19
URL: http://www.perrotrizza.com
Postat av: Peppar

GRATTIS kompis!

Du klarat! Nu har du titeln vi alla vill ha; Godkänt inoff (ja, det kanske man inte behöver säga högt) Sim och Räddningsprov!

Vilken tjej!

/Peppis

2008-07-01 @ 20:34:12
URL: http://peppar-perro.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0